Conjuncția Mercur Saturn este un aspect anual și ca orice conjuncție generează un început de ciclu legat de structurarea informațiilor, de stabilirea unor noi proiecte de atins legate de cunoaștere, ne ajută să înțelegem cum să ne diferențiem prin ceea ce gândim, prin felul în care ne folosim inteligența și ideile. Este cel mai bun moment pentru a ne face planuri legate de studii, de perfecționarea profesională, de scris și comunicare, de administrarea resurselor de orice tip, inclusiv cele financiare, de clarificarea relațiilor, a situațiilor incerte, de conștientizare a priorităților și evident de stabilire a unui plan legat de ele. Este un moment potrivit de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și perimat, de a face ordine în acte, hârtii, îmbrăcăminte, orice altceva care ne dă sentimentul de dezordine, de a deveni mai selectivi și exacți în acțiunile noastre. Această ordonare și înțelegere a unei administrări corecte și exacte a tot ceea ce este în viața noastră ne va ajuta să facem loc unor noi oportunități, ne va lăsa timpul necesar pentru a ne dezvolta în alte domenii și de a ne simți mai liberi, mai detașați de poverile ce le ducem atât la propriu cât și la figurat pe umeri. Saturn este în propriul lui domiciliu, deci este puternic și foarte structurat determinându-ne la cristalizare, la analiză și la utilizarea logii și gândirii exacte, conjuncția se formează în gradul guvernat de Mercur, ceea ce îi dă și lui Mercur suficientă forță, așa încât cele două au o poziție egală în conjuncție poziționarea în casa a VII a este la fel de bună pentru ambele planete, ceea ce aduce o oarecare diferență este Luna. Ascendentul momentului este în semnul Racului iar Luna se află în Berbec în cuadratură cu conjuncția Mercur Saturn, de unde se poate spune că fiecare își va stabili acțiunile și prioritățile după cum simte sau percepe că este nevoie pentru a-și crește eficiența și pentru a își stabili propriul confort fizic, emoțional și spiritual.

Dacă ținem cont și de faptul că Jupiter este în cuadratură descrescătoare cu Neptun, ambele în domiciliu, iar Neptun este în semicuadratură cu Uranus iar acesta conform articolului anterior, în sesquicuadratură cu Jupiter, obținem o configurație pe care eu personal o văd ca un fel de bielă care acționează concomitent în cele trei zone importante din viața oricărei persoane: fizic, intelectual și  spiritual. Jupiter este cel care ne determină să simțim o nevoie acută de a ne dezvolta, de a ne expansiona și a ne găsi sensul concret, aplicabil în viața cotidiană, determină sufletul să se precipite.

Legătura dintre cele două aspecte este datorată lui Mercur, pe de-o parte pentru că el face operativă funcția jupiteriană și pe de altă parte pentru că prin conjuncția cu Saturn, devine destul de imparțial și nu lasă ca influențele emoționale exterioare să aibă un impact mare asupra fiecăruia pentru a-i abate atenția de la ceea ce are de făcut. Mercur în același timp trebuie să țină cont de partea spirituală, ceea ce nu prea îi stă în caracter, căci este forțat de Jupiter care arată ca întotdeauna calea lui Dumnezeu înspre oameni, pentru că reprezintă religia, cea care face legătura între sufletele oamenilor (să nu uităm verbul relegare din latină din care provine acest cuvânt). Cuadratura dintre Jupiter și Neptun ne spune că este momentul ca fiecare să vadă cum poate să fie pe aceiași cale pe care Dumnezeu vine spre oameni, în acest fel devenind întregi, valoroși;  dacă Mercur reprezintă prezentul și Saturn prezentul ca sumă totală a trecutului, atunci Jupiter reprezintă viitorul care trage prezentul înainte, este destinul care trebuie să fie al nostru, destinul care compensează insuficiențele și pe care realizându-l, vom deveni întregi. Semicuadratura crescătoare dintre Uranus și Neptun ne aduce idei inspirate, necesare vizualizării destinului și căpătării încrederii (a se citi credinței) pentru a reuși.

***

“Sfinte părinte”, spuse un novice părintelui stareţ, “sufletul meu e plin de iubire pentru întreaga lume, şi inima mea poate face faţă oricărei tentaţii de la diavol. Care e pasul următor?” Părintele îi ceru discipolului să meargă cu el să viziteze o persoană bolnavă care avea nevoie de sfântul mir. După ce au consolat familia, părintele observă o pereche de pantaloni într-un colţ. “Ce e cu pantalonii aceia?”  întrebă. “Sunt hainele pe care unchiul meu nu le-a îmbrăcat niciodată,” spuse un nepot. “A crezut tot timpul că va fi o ocazie ca să-i îmbrace, dar acum au devenit inutili.” “Nu uita acei pantaloni,” spuse părintele discipolului la întoarcere. “Dacă ai comori spirituale în sufletul tău, pune-le în practică acum. Altfel ele te vor abandona.”

CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte