Ziua de astăzi are două evenimente interesante primul cuadratura crescătoare dintre Marte și Pluton, un aspect care generează tensiuni intense care reprezintă un resort ce ne determină la decizii și schimbări spontane. Aspectul este extrem de dinamic în primul rând pentru că Marte se află în propriul domiciliu, Berbecul și apoi pentru că se află în propriul grad . Se impune mai multă prudență fiind o predispoziție către accidente spontane sau fel de fel de provocări prin intermediul cărora ne putem pierde răbdarea și acționa impulsiv. Pluton se află în casa I a momentului, în tandem cu Luna și Saturn, ceea ce ne conferă capacitatea de a-l simți mult mai intens și de a percepe nevoia de a schimba, de a transforma ceva în viața noastră, impulsionându-ne extrem de dur.

Al doilea aspect destul de rar și cu o conotație subtilă îl reprezintă ocultația lui Saturn, evenimentul practic deschide un ciclu important legat de Lună și Saturn, provocând un fel de tensiune interioară, o nevoie de analiză dar și de înțelegere legată de tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. Este mai mult decât maturitate sau înțelepciune, este o privire cuprinzătoare care ne determină să ne orientăm atenția spre a ne perfecționa, spre a avea siguranță și trăinicie în tot ceea ce întreprindem. Să nu uităm că Luna și Saturn reprezintă asocierea valorilor ”rece” și ”uscat” și combinația dintre elementul Apă și Pământ, se realizează o combinație de ”umed-uscat” (vezi ceața) care are ca rol un fel de frânare, un fel de stopare a inerției de acțiune în toate planurile, care are ca scop mobilizarea conștientă a unei anumite forțe motrice (vezi și cuadratura Marte-Pluton - combinația fiind extrem de constructivă cu ocultația - evident pentru cine vrea) și fixarea stărilor deja câștigate. Conjuncția formându-se într-un semn de Pământ, este evident că poate apare un fel de inerție în acțiunea forței motrice, sau chiar o depresie legată de un așa zis blocaj, evident aparent. Cu siguranță fiecare dintre noi simte nevoia de ordine, de un fel de austeritate, o seriozitate și răbdare demne de respect, totul este să le și folosim, să analizăm pentru ca apoi să decidem acțiuni. Riscul mare este de a rămâne doar în analiză, iar inerția de care vorbeam mai sus să ne determine să rămânem doar în frământare și temeri. Este o zi guvernată de Saturn, Ascendentul momentului exact al ocultației se află în semnul Peștilor în conjuncție exactă cu Neptun, toate acestea invitându-ne ca în această zi să facem o analiză, să cerem ajutor exterior (îngerilor), să ne scriem toate ideile, să ne facem planuri și să ne acordăm termene de acțiune. În acest fel doza suplimentară de energie marțiană este utilizată constructiv, iar pesimismul saturnian este transformat în profunzime și capacitate corectă de analiză.

Trebuie să menționez că ambele aspecte sunt asistate - de fapt mai multe zile, până la sfârșitul săptămânii viitoare cu siguranță, de configurația de Yod realizată de asteroizii Chiron, Junona și Pallas, cu Pallas în vârful Yodului, ceea ce ne sugerează că este momentul ca fiecare să conștientizeze, să își folosească inteligența emoțională, să privească holistică și să fie deschis în a-și revoluționa viața constructiv și evolutiv.

Când refuzăm să învăţăm o lecţie, ea ni se va prezenta din nou, însă în alt mod. Întotdeauna există o cale uşoară, dar dacă refuzăm să o acceptăm ni se va prezenta una mult mai grea şi mai complicată. De ce să nu ne învăţăm lecţiile pe calea uşoară? Viaţa este simplă, de ce să o facem complicată? Cred că pe foarte mulţi dintre noi ne preocupă oarecum acest aspect. Este o perioadă de mari transformări în conştiinţa noastră, iar cel mai important este să ne suflecăm mânecile şi să începem prin a ne simplifica cât mai mult existenţa, în sens pozitiv constructiv, conştientizând că avem multe ataşamente sau dorinţe care nu ne sunt de folos.

Mai este ceva important, ceva ce am trăit din plin, toate drumurile duc în acelaşi loc. Dar este important să ne alegem calea personală, şi să o urmăm până la capăt. Nu încercaţi să parcurgeţi toate cărările. Astăzi, putem reflecta la acest lucru şi putem alege din multitudinea de oportunităţi pe care le avem, ceea ce ni se potriveşte cel mai bine. Și să nu uităm, când ceva în viețile noastre nu merge așa cum dorim, când ceva neașteptat ne dărâmă planurile și aparent ne pune la pământ, poate că ar trebui să binecuvântăm cu fervoare, pentru ca viața ne învață o lecție, pe care chiar noi am acceptat sa o primim. Încercările prin care trecem, sunt binecuvântări ascunse și cete de îngeri ne însoțesc în acestea.

CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte