Conjuncția Soare - Lună se formează la gradul 16 Vărsător, guvernat de Jupiter, ea este în puterea semnului și aduce o stare emoțională mai intensă decât ar trebui. Tendința interioară a fiecăruia dintre noi este de a genera un proces de dezvoltare, dar și o nevoie de restabilirea a unei ordinii, a unei certitudini, a unei administrări coerente. În multitudinea de cicluri care se desfășoară în cadrul mișcărilor planetelor, eu practic le văd ca roțile unui ceasornic care se angrenează tangențial periodic în ritmuri diferite, acest ciclul lunar care începe la acest grad, aduce atât la nivel mundan cât și la nivelul fiecărei persoane, o nevoie de reevaluare datorată potențialităților evolutive actuale și transformărilor uriașe care au loc la nivel planetar. Pe de altă parte Vărsătorul aduce în interiorul fiecăruia dintre noi o nevoie de acțiune destul de acută, important însă, la această Lună nouă este să înțelegem sensul oricărei acțiuni.  Să nu uităm că Soarele se află în exil în semnul Vărsătorului, ceea ce cu siguranță amplifică transmiterea și emiterea semnalelor mai ales la nivelul perceptiv, inconștient, subtil. Apoi este amplificat în fiecare dintre noi mai mult un mod automat de utilizare a resurselor decât unul conștient, ceea ce cu siguranță nu aduce cele mai potrivite rezultate. Așa că la acest moment de Lună Nouă poate ar trebui să ne propunem conștient să decidem că suntem însuflețiți și că deciziile noastre ar trebui să fie luate în funcție de ceea ce simțim sau de ceea ce ne dictează conștiința.

Ascendentul momentului în semnul Balanței care ne sugerează nevoia de restabilirea echilibrului interior destul de vulnerabil în ultima perioadă. Ce se poate face pentru asta, cred că cel mai simplu este să utilizăm fiecare înțelepciunea moștenită, adică acele resurse interioare pe care de cele mai multe ori le neglijăm. El este în cuadratură cu Pluton, plasat pe Fundul cerului, care ne sugerează că este important să ne transformăm și să ne schimbăm modul și unghiul de a vedea orice problemă, iar dacă simțim că pierdem controlul, avem întotdeauna la îndemână mediul familial care ne asigură confort și sprijin, pentru a transforma ceea ce trebuie. În plus este important să depășim judecarea celor din jur și mai ales a celor cu care colaborăm, compasiunea ca atitudine ne reduce consumul de energie, și așa scăzut datorită exilului solar, dar ne ajută depășim mult mai ușor acest moment de criză (psihologii îl numesc astenie de primăvară). Tendința de a răspunde cu agresivitate și a riposta este foarte mare, Marte este în cuadratură cu Pluton și în conjuncție în formare cu Uranus și în propriul domiciliu. Este important să folosim această energie revoluționară în sens constructiv, să ne concentrăm pe utilizarea voinței pentru a ne crește concentrarea, pentru a ne dezvolta puterea de a pătrunde în profunzimea lucrurilor și de a acționa doar în sensul celor mai înalte țeluri spirituale.

Soarele și Luna sunt cumva în același ritm cu conjuncția Mercur Lilith tot din semnul Vărsătorului și aceasta extrem de provocatoare, doar că are un avantaj că ne amplifică luciditatea, doar că extrema la care ne poate împinge este de lipsă de înțelegere și compasiune, și la un egoism extrem de tăios. Este interesant că între cele două aspecte se află Punctul mijlociu Pluton Neptun, care ne sugerează să ne folosim voința și să ne concentrăm intens pentru a acționa conform cu ceea ce percepem și conform cu credința noastră cea mai înaltă. Pe de altă parte odată cu această Lună Nouă putem asista la numeroase demascări, dezvăluiri, și aflarea unor motive ascunse și acțiuni la fel de subversive. Acestea ne vor zdruncina, iar dacă este vorba de atitudinea personală, este important să nu ne ascundem trecutul și să fim sinceri și onești cu noi înșine și cu cei din jur.

Pot apare situaţii în care va trebui să încheiem afacerile neterminate, sau lucruri rămase neclarificate din trecut. Aici mă refer atât la aspectul vieţii actuale cât şi la acele din trecutul vieţilor noastre anterioare.

Cred va exista posibilitatea întâlnirilor, numite karmice, necesare pentru a ne elibera de anumite stări sau lucruri, pentru a deveni mai liberi şi înţelepţi, aducând totodată procese profunde şi radicale de transformare; marea realizare ar fi să reacţionăm în mod pozitiv şi constructiv.

Pe scurt, dacă am pornit spre un obiectiv important, trebuie să mergem înainte cu răbdare, învăţând să depăşim obstacolele unul câte unul. Nu avem de ce să ne oprim, şi în fiecare zi putem să înaintăm pe drumul ales, ajutându-te de tot ce avem la dispoziţie. Se poate ca obiectivul să fie important doar pentru fiecare, să fie doar o ţintă pe care ne-am propus s-o atingem doar ca să ne depăşim propriile limite. În acest caz, nu trebuie să aşteptăm nimic de la ceilalţi. De fapt acum fiecare traversează o perioadă de rezistenţă, un test care trebuie depăşit, totul este să nu stagnăm şi să ştim că ne este testată voinţa.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte