De fiecare dată am considerat că această Lună Nouă are o importanță foarte mare la încheierea unui an astrologic (acesta se încheie odată cu echinocțiul de primăvară când se deschide unul nou), ea reprezentând ceea ce trebuie ca fiecare dintre noi să conștientizeze și să asimileze ca informație importantă a acestui an, indicându-ne ce anume ar trebui să încheiem obligatoriu și ce anume trebuie să învățăm ca lecție de viață.

Deci Luna Nouă se formează pe 6 martie la ora 18.03, cu Soarele și Luna la gradul 16 Pești - guvernat de Marte, în conjuncție cu Neptun aflat la gradul 17 în Pești guvernat de Soare. Această conjuncție dă o importanță extrem de mare Lunii Noi, căci ne indică că nu vom reuși să obținem rezultate dacă nu credem în ceea ce facem, dacă nu avem încredere în cei cu care stabilim relații - tripla conjuncție este în casa a VII a, exact pe Descendentul momentului (a stabili relații presupune a ne alege partenerii).

În schimb dacă plecăm la drum cu credință vor apare situații favorabile, oportunități, posibilități sprijin concret în tot ceea ce ne propunem (Marte este în sextil cu cele trei și este poziționat în semnul Peștilor).

Pe scurt primul pas ar trebui să fie acela de a ne dedica puțin timp pentru a sta în liniște cu noi înșine și a analiza anul astrologic care este pe cale să se încheie, adică toate realizările, toate decepțiile, frământările, neliniștile, tot ceea ce a rămas restant sau nefinalizat, sau ne-nțeles. Ar fi important să ni le notăm. Este foarte probabil ca odată ce ne dedicăm timp doar acestei activități să primim multă inspirație și călăuzire. Apoi să facem o scurtă analiză a credinței pe care am pus-o în toate aceste activități. În mod special este important să ne concentrăm atenția până pe 5 aprilie, la următoarea Lună Nouă, pe ceea ce a rămas restant, sau neclarificat. Conjuncția cu Neptun, ne poate determina să acceptăm compromisurile, sau să lăsăm totul în ceață, confuzie și cum o fi. Testul este tocmai al ordinii și al credinței că tot ceea ce este clarificat nu poate genera surprize.

Al doilea pas este legat de acțiune concretă. Spuneam că Soarele și Luna se află în gradul guvernat de Marte, de aceea tot ceea ce analizăm trebui pus în practică și acționat concret, util, eficient. Marte este în semnul Taurului, în exil, de aceea tendința noastră va fi de a amâna sau de a ni se părea complicat să acționăm tocmai acum pentru a rezolva. Este cu siguranță un test, doar că odată ce am început, forța marțiană va fi practic ca un buldozer în acțiune, totul este să îl pornim. Acțiunile trebuie să fie foarte exacte cu rezultate rapide și evidente. Aici mai este o problemă, frica de a nu vedea finalitatea. Chiar dacă pe moment nu este vizibilă, cu siguranță ea există!

Al treilea pas este de a ne dezvolta capacitatea de a simți când suntem eficienți, de a ne folosi percepțiile în mod concret și util. Adică percepțiile sunt calități extrasenzoriale, ele sunt subtile și foarte fine, doar că nu trebuie să le lăsăm doar într-un nor de ceață, ci să avem curajul de a le pune în practică, cu toată forța emoțională de care dispunem. Percepția este una dintre cele mai complexe stări personale și amploarea lor depind mult evoluția spirituală personală.

Al patrulea pas este de a ne focusa exclusiv pe ceea ce fiecare descoperă ca are de făcut pentru a finaliza toate restanțele. Vesta este și ea alături de cuplul Soare Lună și Neptun. Este ca și cum dacă vom face acest efort de voință și concentrare vom putea să ne descoperim puterea interioară și capacitatea de a se dedica propriei persoane și propriei creșteri spirituale. Practic Vesta este alăturată lui Neptun, ea  ne ajută să descoperim puterea credinței și a încrederii în propria valoare și calități personale.

Cum să facem toate acestea, evident că rămâne la latitudinea noastră, există în schimb toată susţinerea pentru a reuşi. Ar trebui doar să ne consacrăm idealurilor noastre, primul pas fiind acela de a visa la ele, de a le anticipa, este doar o prevestire a experienţelor mature şi profunde care vor urma pentru fiecare în parte şi pentru noi toţi.

 

Apoi, lecția consecvenței va apare ca un fel de lait motiv în toată această perioadă, este una dintre cele mai complicate lecții - lecții de viață despre care vorbeam la începutul articolului. Lecțiile de viață sunt din perspectiva mea un fel de examene pe care ar trebui să le trecem de-a lungul acestei vieți. Și nu mă refer la ceea ce se spune că ai primit o lecție că ai pierdut niște bani sau ceva de genul, ci la lecții precum: lecția curajului, modestiei, a asumării responsabilității, lecția răbdării, și multe altele. Lecțiile de viață cer fermitate în abordarea lor, inteligență în înțelegerea lor, dar mai ales atenție asupra propriei persoane. Din păcate ceea ce ne îndepărtează cel mai mult de la aceste lecții de viață sunt prejudecățile sociale, raportarea la celălalt sau pur și simplu teama de a nu fi vizibili sau importanți. Aici inconjuncția dintre Mercur retrograd și asteroidul Pallas și el retrograd este cea care ne îndreaptă atenția de la ceea ce este cu adevărat important și o îndreaptă spre social, spre imaginea pe care vrem să o reprezentăm despre noi înșine. Este ca și cum nu vedem adevărata problemă și tratăm complet greșit situațiile.

Ansamblul acestor conjuncturi va fi resimţit, printr-o protecţie specială pe care o avem fiecare dintre noi, la nivel spiritual, adică acum, în primă fază, tot ceea ce este valoros şi trebuie scos la lumină, va fi cu grijă ocrotit, făcându-se totul pentru a se împiedica răul. Acest fapt mulţi dintre noi îl vor resimţi ca pe o piedică, dar de fapt suntem împiedicaţi să greşim, să o luăm într-o direcţie care ar duce în cel mai fericit caz într-o fundătură. Deocamdată, pe scurt, este posibil să nu simţim nimic benefic, dacă analizăm superficial lucrurile, de fapt ni se spune, deocamdată te protejez mai târziu îţi voi aduce realizările, sau le vei descoperi singur. Acum ni se oferă un credit nelimitat, adică ni se dau toate semnalele pentru a înţelege tot ceea ce este important pentru noi, poate de aceea mulţi ne simţim atât de confuzi, pentru că nu suntem obişnuiţi să avem atâta responsabilitate faţă de persoana noastră. Dumnezeu crede în noi, iar noi ar trebui să avem acea credinţă care mută munţii, pentru a urma calea pe care Dumnezeu ne-o deschide.

Mai mult decât atât această Lună Nouă deschide fiecăruia dintre noi relaţii noi, important este acum să le vedem, căci Dumnezeu ne scoate în cale persoana potrivită pentru a evolua, dacă nu o privim sau o neglijăm, din cauza orgoliului manifestat sub diferite forme, este doar problema noastră. Ni se oferă atât de multă încredere şi iubire, atâta dragoste nemărginită, căci nu avem cum să nu o observăm. Important este să fim înţelepţi şi să folosim totul pentru Binele nostru cel mai înalt. Pe scurt noile relaţii se bazează pe luciditate, încredere, idealuri comun – adică aspiraţia de mai Bine.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte