Conjuncția Venus Chiron, este o întâlnire anuală, care ne permite să ne oprim un pic și să reflectăm la plus valoarea pe care ne-ar aduce-o punerea în practică a aspirațiilor personale. De fiecare dată această întâlnirea ne ajută să vedem cele mai potrivite direcții care ne-ar evidenția calitățile, ne-ar face remarcată creativitatea și ne-ar genera bucurie și împlinire. Probabil că acum ne va fi mai dificil decât deobicei, din mai multe motive obiective. Unul dintre ele ar fi generat de faptul că Venus tocmai a ieșit din întâlnirea anuală cu Lilith, dar este încă marcată de ea, în sensul că ne adus cu multă luciditate în față ochilor ceea ce nu ne este de folos, ne-a pus/trecut prin situații și evenimente în urma cărora să înțelegem ce anume greșim față de ființa noastră, sau altfel spus cum nu o respectăm. În plus ne-a indicat zonele în care avem prea multă încredere, nejustificată – un fel de autoamăgiri, și zonele în care ne-am pierdut credința. Lilith în semnul Berbecului este mult mai dură, mai lipsită de tact și extrem de concretă, știe unde să atingă pentru a se face simțită (acționează în special asupra orgoliului, ne determină să nu ne lăsăm mai prejos, să arătăm ce putem chiar cu prețul unor eforturi care ne secătuiesc). Apoi Venus în semnul Berbecului este în exil și în plus, în combinație cu Mercur și Soarele aflate în aceiași situație de exil, se poate spune că suntem în afara noastră, că nu ne putem evalua corect și avem nevoie de confirmări, de susținere, iar ideile altor par mai valoroase decât cele personale. Energia Berbecului ne face să vrem cu orice preț să ieșim în evidență, și fiindcă nu găsim modalitatea mulțumitoare, generează frustrări, stări de furie, tensiuni extreme.

De aceea conjuncția Venus Chiron ar trebui să ne permită un moment de răgaz ca să ne clarificăm, să vedem coerent și corect exact ceea ce avem de făcut. Dacă am putea să ne vedem din exterior, probabil că am râde de nepotrivirile dintre cine suntem și ce facem; de aceea tot ceea ce avem de făcut este să fim obiectivi. Pare simplu de spus, dar în practică, vedem doar ceea ce ne lipsește, vedem doar defectele, obiectivitatea poate am obține-o privind prin contrast, adică să conștientizăm ceea ce avem. Este o conjuncție dinamică, care ne determină să înţelegem că a venit momentul să decidem să facem schimbări importante în viaţa noastră, să pornim pe drumuri noi, renunţând la ceea ce nu ne mai este necesar. Ea vorbește despre a fi cu adevărat valoros, despre a fi noi înșine, despre a ne vindeca de acele idei sau atașamente care ne țin captivi în plan social. De aceea pentru mulţi dintre noi acest aspect ne poate aduce durere, mai ales dacă suntem posesivi şi renunţăm cu greu la tot ce avem, chiar dacă reprezintă o povară sau chiar dacă ne trage înapoi.

Putem depăşi conflictul interior şi starea de tensiune exterioară dacă ne vom detaşa puţin de probleme şi le vom trata cu luciditate, descoperind cauzele lor reale. Majoritatea problemelor sunt de natură profesională sau legate de relaţiile de la serviciu. Este bine să nu ezităm să le rezolvăm sau clarificăm, indiferent cât de dureros ar părea.

Mai este ceva, viaţa de azi este plină de agitaţie, şi ne-am obişnuit să luăm adesea decizii fără să chibzuim, sau judecând sub imperiul stresului. Când avem de luat decizii importante, cel mai bine este să ne găsim un moment de linişte, să ne retragem într-un loc unde nu suntem deranjaţi de problemele curente, şi unde ne putem detaşa de orice cerinţe imediate. Astfel, lăsând deoparte toate lucrurile care caută să ne împingă într-o direcţie sau în alta, în pace cu noi înşine, putem privi situaţia în ansamblu şi putem vedea mai limpede sensul în care trebuie să acţionăm.

Adesea, cel mai bun răspuns la o întrebare sau cea mai bună soluţie la o problemă se dovedeşte a fi la îndemâna noastră, în elementul cel mai simplu, mai modest şi mai inocent. Să nu subestimăm puterea simplităţii. În această perioadă, de cele mai multe ori, lucrurile nu sunt ce par a fi.

Și un ultim sfat pentru acest aspect. Atunci când spunem ”da” la ceea ce vrem, şi ”nu ” la ceea ce nu vrem, tindem să aducem în viaţa noastră ceea ce cerem. Cu toate acestea, atunci când ştim ce vrem, dar nu avem încredere în ceea ce simţim - rezultatele sunt adesea slabe şi neconcludente.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte