Știu că Mercur a retrogradat înainte de momentul de Lună Nouă din semnul Peștilor, de ingresul lui Uranus în semnul Taurului, conjuncția Soare Neptun și de conjuncția dintre Soare și Vesta  doar că am ales special să scriu acest articol după cele patru evenimente tocmai pentru a sublinia importanța acestei mișcării aparent retrograde din această perioadă și din acest an.

Să le luăm pe rând: Mercur a retrogradat în semnul Peștilor  pe 5 martie la ora 20.19, Mercur aflându-se în cădere în semnul Peștilor, și în grad anaretic, adică 30 Pești, ceea ce din start conferă o importanță aparte aceste retrogradări; în sensul că Mercur în cădere ne obligă la foarte multă concentrare pentru a putea comunica, relaționa, efectua schimburi indiferent de natura lor cu ceilalți, prin retrogradare această stare devine mai mult de obligatorie, este un mod de a trăi și ”respira” timp de trei săptămâni; apoi faptul că se află la grad anaretic, și ultimul grad din zodiac, subliniază că este un moment important de înțelegere spirituală și de percepție a unor idei, evenimente, acțiuni care apoi trebuie finalizate, închise, doar că întâi este necesară asimilarea corectă a informației conținută în ele, căci altfel închiderea este temporară nu definitivă. În general avem tendinţa de a adopta o ţinută provocatoare, care va asigur că va genera numai probleme. Deci mare atenţie la tot ceea ce spunem, facem dar, mai ales, la cum ne comportăm. Perturbările bruşte care apar, sau îndepărtările subite de situații sau persoane pot să nu fie definitive dacă avem tactul de a ne stăpâni şi acţiona  raţional şi just. În general în viaţa noastră afectivă și nu numai se va schimba ceva, este bine să nu lăsăm lucrurile să se întâmple, căci apar acele evenimente de care vorbeam anterior, ci să le cercetăm, să le înțelegem, să ieşim în întâmpinarea lor, căutând soluţii sau cauze pe care să le înlăturăm sau să le atenuăm. Este bine să încercăm să medităm la încercările pe care le trăim în ultima vreme. În primul rând să învăţăm să mulţumim cerului chiar şi pentru întâmplările neplăcute, căci este cea mai bună cale de a le transforma. Dacă vom spune:” Doamne îţi mulţumesc , trebuie să fie un motiv pentru care mi se întâmplă, am ceva de învăţat. Nu sunt perfect şi am făcut câteva greşeli”, ne vom simţi mai bine, şi mai detaşaţi putem analiza, înţelege şi corecta.

În perioada de retrogradare a lui Mercur au loc câteva evenimente astrologice importante care ne sugerează că se deschid acum noi perspective, ele pot fi fructuoase, ele sunt necesare, dar implementarea lor depinde de înțelegerea despre care vorbeam anterior. Aceste evenimente sunt Luna Nouă din semnul Peștilor cea mai semnificativă, despre care puteți citi un articol separat, ingresul lui Uranus în semnul Taurului, deasemenea există un articol separat, conjuncția Soare Vesta are la fel un articol separat, conjuncția Soare Neptun articol individual, echinocțiul de primăvară și schimbarea anului astrologic, conjuncția Soare Chiron (prima din semnul Berbecului), refacerea conjuncție Mercur Neptun pentru a doua oară. Așa cum observați toate acestea sunt conjuncții, o cantitate foarte mare într-un timp atât de scurt, ele indică tocmai aceste noi drumuri care se deschid fiecăruia dintre noi, practic le întrezărim, dar le vom vedea corect după închiderea unor cicluri din viața noastră; tocmai despre aceste închideri, despre înțelegerea sensului și felului în care ar trebui să le facem vorbește Mercur în mișcare aparent retrogradă în semnul Peștilor.

Mă gândesc la două aspecte importante care au loc în perioada de mișcare aparent retrogradă a lui Mercur. Primul este trecerea Soarelui în semnul Berbecului, adică echinocțiul de primăvară și începerea unui nou an astrologic guvernat de Mercur. Mercur este în mișcare aparent retrogradă la începutul anului guvernat de el, în plus la momentul de echinocțiu Luna este fără direcție și apoi se formează imediat momentul de Lună Plină cu Luna la perigeu în semnul Balanței.  În plus Mercur se află în gradul guvernat de Mercur, el ne indică cât de important este ca în acest an astrologic să ne ordonăm ideile, să le personalizăm și să folosim propriile resurse și informații în toate deciziile și acțiunile personale. Faptul că Luna este la perigeu în semnul Balanței, ne sugerează că vor fi în prim plan relațiile noastre la modul cel mai concret, căci sistemul nostru de valori se va modifica, aducând numeroase dificultăți parteneriale. Practic ne vom selecta relațiile pe criteriul unei gândiri asemănătoare, bazată pe aceleași afinități intelectuale și comunicaționale (ceea ce nu este deloc rău - dar schimbarea de frecvență este dură). În anii guvernați de Mercur au loc numeroase mișcări, atât la propriu cât și la figurat, dar fiindcă Mercur este retrograd și în gradul lui face ca în acest an să resimțim toate acestea ca ceva incert, nesigur, schimbător, să avem sentimentul că ne fuge pământul de sub picioare atât la propriu cât și la figurat. Sentimentul de siguranță se obține doar prin ceea ce spuneam puțin mai sus, metaforic vorbind, ridicând ochii spre cer.

Al doilea aspect este conjuncția Soare Chiron care este de fapt prima dintr-o serie de 9, care vor avea loc în semnul Berbecului. Ea este importantă căci indică felul în care fiecare trebuie să-și descopere propriul ”a fi”, să se individualizeze, să se reconstruiască, să pună bazele unor noi concepte plecând de la aspirațiile personale și de la destinul de împlinit. Soarele și Chiron se află în semnul Berbecului guvernat de Marte, cele două fiind în septil exact cu Marte din semnul Taurului aflat în exil - această situație ne sugerează că această primă conjuncție ar trebui să ne determine să facem acele acțiuni prin care să ne eliberăm de o parte din bagajul karmic, să închidem datori din trecut, în acest fel făcând un prim pas în construirea viitorului. Avem forța necesară, determinarea și voința pentru a acționa, totul este să ne concentrăm atenția asupra acestei probleme (să nu uităm că Mercur este retrograd și în cădere) și să înțelegem cum să începem și ce anume avem de învățat din toate acestea. Mercur retrograd este în tot acest interval într-o conjuncție strânsă cu Neptun, care se va finaliza abia în jurul datei de 5 aprilie. Dar, la acest moment de care vorbeam, este ca și cum fiecare dintre noi va primi suport și asistență subtilă, pentru a înțelege ce are de făcut și cu ce trebuie început. Aici nu este vorba nicidecum de părerea altora ci pur și simplu de mesaje directe pe care le primim fiecare prin vis, percepție, intuiție, voce interioară, imagine de Îngerul păzitor. De aceea este necesar să ne notăm tot ceea ce visăm, vizualizăm, percepem, simți, etc. căci prin acest procedeu aducem din subconștient în conștient informația și o putem aplica. Conjuncția Soare Chrion asta va face în principal, ne va ajuta să conștientizăm extrem de rapid tot ceea ce primim la nivel subtil.

Tot ceea ce avem de făcut în perioada cât Mercur este în mișcare aparent retrogradă, este să depunem un efort constant de a finaliza ceea ce am înțeles că trebuie să facem, faptul că Mercur este și în cădere, se traduce cu această dificultate de a înțelege că nu este destul să vezi un obstacol, o problemă, o soluție, o cale, trebuie să te și implici în rezolvarea ei. Cu alte cuvinte distanța între a înțelege și a face este câteodată de mii de kilometri, doar că în această perioadă prin care trece omenirea numai avem acest timp la dispoziție, suntem împinși de la spate prin toate metodele de a acționa în sensul a ceea ce decidem să transformăm. Primul pas ar fi să ne regândim sistemul de valori, căci nu putem să ne punem idealurile în mișcare dacă avem un sistem de valori greșit. Apoi avem de învățat să descoperim pe cei care ne sunt alături, asta presupune să dăm deoparte orgoliul și încrâncenarea, competiția și teama de a nu fi furat sau copiat, care ne împiedică să-i vedem pe cei care gândesc ca noi și cu care suntem umăr la umăr, dar nu în startul unei competiții, și în acțiunile care ne ajutăm să reușim. Noțiunea de echipă este din ce în ce mai greșit înțeleasă, la fel ca și noțiunea de împreună. Poate ar trebui să ne ducem puțin în trecut și să ne amintim ce reprezenta acest concept atunci când eram la liceu sau la facultate, sau pentru unii când erau în armată. Cam așa ar arăta conceptul de împreună, evident la cel mai simplist mod. Poate o imagine mai corectă ar fi aceea de a vedea vântul și marea împreună, se influențează reciproc și constant, împreună dau acele imagini inspiratoare, frumoase, de care ne bucurăm cu toții. Împreună vorbesc despre un dinamism spiritual, care este rezultat din amestecarea energiilor profunde, din suprapunerea ritmurilor cosmice, dar și dintr-un tandem greu de definit după legi matematice, este natural, prin idealul comun. Sunt momente de furtună care aruncă pe țărm impuritățile, dar și momente extraordinare de liniște și împăcare, oricum toate cu sensul lor.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte