Deoarece este un an guvernat de planeta Mercur, scriam într-un articol anterior că toate aspectele și ingresurile pe care le face Mercur devin importante atât în hărțile astrologice ale momentelor cât și hărțile personale. Deci trecerea lui Mercur în semnul Berbecului, după o lungă staționare în semnul de cădere al Peștilor (10 februarie - 17 aprilie 2019 unde a și retrogradat) este foarte sugestivă din mai multe motive:

- primul este legat de începerea unui nou ciclu în zodiac, care se va finaliza în 2020 pe 4 aprilie. De aceea poate ar fi momentul să ne facem timp să ne scriem niște idei legate de ceea ce am vrea să aplicăm în acest ciclu mercurian legat de ceea ce reprezintă Mercur: informații, studii, comerț, abilitate, versatilitate.  

- al doilea motiv este că am trecut printr-o importantă perioadă de zbatere intelectuală, în urma ei ar trebui să tragem niște concluzii fiecare și să acționăm. În urma presiunii interioare pe care am trăit-o ar trebui să iasă la lumină idei noi de schimbare, realizarea valorilor personale și a capabilității de a vedea lucrurile diferit, ceea ce ar trebui să ne indice o direcție de urmat.

- al treilea se datorează recepției mutuale pe care Mercur o face cu Marte (adică Mercur se află în semnul Berbecului domiciliul lui Marte, iar Marte se află în semnul Gemenilor în domiciliul lui Mercur) care ne aduce o coordonare excelentă a ideilor cu acțiunile, o rapiditate în manifestarea a ceea ce gândim și o deosebită forță mentală.  Din acest motiv este important să ne facem niște planuri de acțiune pentru perioada imediat următoare, acțiuni care-și vor pune amprenta pentru întreaga perioadă în care Mercur va străbate întregul zodiac (4 aprilie 2020). Aici sunt două etape: de planificare și logistică care va dura până în 18 iunie (conjuncția anuală Mercur Marte) cu un moment important și anume conjuncția superioară Soare Mercur în semnul Gemenilor din 21 mai, iar a doua de acțiune efectivă și rezultate concrete până la începerea unui nou ciclu mercurian în 2020. În prima etapă Mercur este deosebit de activ, mai ales până în 6 mai când va trece în semnul Taurului, deci până atunci fiind valabilă recepția mutuală. El va forma o conjuncție cu Chiron prima din semnul Berbecului și primul aspect major care ne sugerează că ideile și acțiunile noastre trebuie orientate doar spre ceea ce ne aduce bucurie sufletească și este în acord cu aspirațiile noastre; apoi formează conjuncție cu Vesta aspect care va cerne și va lăsa să continue doar acele idei în care credem; apoi trigonul cu Ceres - o primă confirmare de corectitudine a alegerilor; apoi sunt trei aspecte extrem de intense, Mercur formează concomitent cuadratură cu Saturn, Pluton și Nodul Nord, este ca și cum tensiunea generată ne va determina să luăm deciziile cele mai potrivite pentru noi chiar dacă pe moment nu ne plac sau nu sunt în acord cu ceea ce gândim; apoi datorită trigonului cu Jupiter retrograd, se vor atenua sentimentele de nemulțumire și va apare înțelegerea necesității deciziilor pe care oarecum am fost forțați să le luăm și o maturitate deosebită în gândire.

- al patrulea este la fel de important, deci nu ultimul, și se referă la faptul că Mercur trece în semnul Berbecului în perioada de Lună fără direcție și că apoi primul aspect pe care-l face Luna după ieșirea din această perioadă este opoziția cu Mercur. Să le luăm pe rând, faptul că Mercur începe noul tur prin zodiac în perioada de Lună fără direcție ne sugerează că ideile noastre sunt oarecum confuze, sau neclare și că avem nevoie pentru a alege ceea ce este potrivit de sprijin, de ajutor, de inspirație divină. De aceea este important să ne notăm acele momente în care spunem: mi-a venit o idee, acea idee trebuie notată și aplicată imediat. Faptul că Luna formează opoziție cu Mercur, ea fiind în semnul Balanței, ne indică că este important să nu ne lăsăm influențați sau convinși să acționăm conform presiunii sociale și relaționale ci numai cum ne spune sufletul, numai conform credinței personale.  Înainte de intrarea în perioada de fără direcție Luna a fost în inconjuncție cu Soarele și în opoziție cu Venus, ceea ce cu siguranță ne-a lăsat un sentiment ciudat de nemulțumire, este important să nu-l perpetuăm, pentru a nu lăsa opoziția Mercur Lună să-și pună amprenta asupra acestui ciclu mercurian, ceea ce avem de făcut, chiar dacă este o inerție mare la mijloc, este să ne așezăm să scriem, iar ideile vor veni.

Să nu uităm, deci, că “aurul se probează cu focul şi virtutea cu tentaţia” și cum spune Iisus:

“Felul vostru de vorbire să fie: “da, da; nu, nu”, ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.”

Această perioadă despre care vorbeam mai sus este cea în care funcționează perfect , dealtfel ca întotdeauna, dar acum mult accelerat ceea ce ni s-a spus:“Cereţi şi vi se va da, bateţi şi vi se va deschide.Căci ori şi cine cere capătă, cine caută găseşte, celui ce bate i se va deschide.”

Inevitabil e nevoie de ACŢIUNE pentru a ne transforma: trebuie să cerem, trebuie să căutăm, trebuie să acţionăm pentru a găsi Adevărul, pentru a întrona în interiorul nostru Binele şi Virtutea.

Acţiunea de cerere, de căutare ne revine nouă (nu divinului), iar ceea ce căutăm vom găsi mai devreme sau mai târziu, dacă dorim cu adevărat acest lucru.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte