Mercur (R) în semnul Fecioarei 20 august (2010)

De vineri 20 august 2010, de la ora 22.57, Mercur intra in miscarea aparent retrograda din semnul Fecioarei. Este a treia retrogradare din acest an, daca punem la socoteala si perioada din decembrie 2009 – 15 ianuarie 2010. In 20 august Mercur se afla la gradul 19.04 Fecioara si va retrograda pana la gradul 5.22 Fecioara. Perioada de retrogradare se termina in 12 septembrie, moment in care ne putem reintalni cu situatii, discutii, probleme sau rezolvari care s-au declansat la data de 1 august, iar rezolvarea, intelegerea sau deblocarea situatiilor din 20 august se va produce abia in 27 septembrie, cand Mercur va reveni la gradul 19.04 din Fecioara, pe care a inceput miscarea aparent retrograda.
Deci calendarul ar fi: revenirea unor probleme declansate la 1 august, sau deblocarea si intelegerea lor in 12 septembrie, iar blocajele sau conjuncturile care par incetinite din 20 august se vor rezolva abia in 27 septembrie.
Efectele pe care le creaza Mercur retrograd sunt destul de bine stiute, ele afectand tot ceea ce reprezinta Mercur: comunicare, studii, activitati comerciale, transmiterea de informatii, calatorii, examene, inteligenta, miscare, cunoastere, adevar, abilitatea manuala si intelectuala, flexibilitate. Evident ca atata vreme cat este in miscarea aparent retrograda toate aceste calitati sunt incetinite, unele chiar blocate. Mai este un punct important in acest interval, si anume pe 3 septembrie cand are loc conjunctia inferioara intre Soare si Mercur, care reprezinta inceperea unui nou ciclu legat de calitatile mercuriene, pe care le voi descrie mai jos.
Ar trebui facuta o comparatie intre simbolurile sabiene al gradului de retrogradare si a celui de revenire la miscarea directa, respectiv, 20 Fecioara si 6 Fecioara. Iata si simbolurile lor:
UN CONVOI DE MASINI INDREPTANDU-SE SPRE TARAMUL FAGADUINTEI
Toata lumea vrea sa ajunga undeva. Iar dupa ce ajunge la acea tinta, vrea sa ajunga la o alta. Si traim astfel intr-o permanenta goana dupa o tinta care se va dovedi apoi insuficienta. Totusi, putem oricand sa ne bucuram de ceea ce avem aici si acum!
UN CARUSEL CU CALUSEI DE BALCI
Totul se desfasoara in cicluri care se repeta, dar depinde de tine ca fiecare repetare sa fie mai frumoasa. Daca repeti aceleasi erori, repetarile devin de-a dreptul chinuitoare, si la fel viata ta. Nu trebuie sa te lasi pacalit de jocul ametitor al iluziilor care se perinda prin fata ochilor tai. Cauta sa privesti in locul care da stabilitate vietii tale, si sa-ti construiesti echilibrul launtric bazat pe valori care nu sunt afectate de roata vietii.
Mesajul ar fi ca trebuie sa depunem eforturi orientate corect , catre scopurile noastre cele mai inalte, pentru a ne implini destinul, fiind important sa lasam in urma trecutul, fiind un fel de discipoli pe cale, abordand obiectiv forta noastra de viata. Este o perioada importanta pentru fiecare dintre noi pentru ca ne vom descoperi abilitatile si maiestria cu care ne-a inzestrat Dumnezeu.
Il mai gasim in mitologie sau chiar in astrologie sub denumirea de Hermes, Thot, Horus. Este fiul lui Zeus si al Maiei,  un copil cu o inteligenta redutabila foarte abil in manuirea cuvintelor, el inventand lira fabricand-o dintr-o carapace de broasca testoasa. Odata cu el se naste alt fiu a lui Zeus, Apollon, care o are ca mama pe Lete, dar care este recunoscut de Zeus ca legitim. Hermes gelos pe prerogativele fratelui sau Apollon, ii fura o jumatate din cireada lui de vaci. Vazandu-se in dificultate acesta apeleaza la Zeus, care-l someaza pe Hermes sa le inapoieze. Istet si foarte abil, pentru a nu i inapoia nimic fratelui sau, el improvizeaza primul sacrificiu din istoria omenirii. Astfel ia doua animale (dualitatea) le taie in 12 bucati (zodiacul) absolut identice, in loc sa le aduca ca si sacrificiu catre Dumnezeu, el le santifica pe toate si le prepara pe toate pentru a fi consumate de oameni, o smecherie prin care este imposibil de stiut ce parte va reveni si cui, in acelasi timp el ferindu-se sa se atinga de bucate. Sedus de inteligenta Zeus ii propune un targ, sa redea vitele fratelui sau, dar sa fie el pastorul. Pentru a se impaca cu Apollon, Hermes ii daruieste lira, astfel acesta devenind unul dintre zeii artelor. In schimb Hermes va avea acces in Olimp fiind mesagerul dintre zei si oameni, intre Cer, Lume si Infernuri. In acest scop este inzestrat de Zeus cu aripioare la picioare dar si la casca, permitandu-si sa calatoreasca mai repede ca vantul, reprezentand de aceea miscarea, eficacitatea. Mai are un atribut important si o reprezentare de valoare, caduceul cu cei doi serpi, care semnifica triumful sau asupra dualitatii, dar si simbolul reconcilierii care ar trebui sa existe in fiecare dintre noi, datorata dublei noastre calitati, divina si terestra.

Din alta perspectiva cei doi serpi mai reprezinta inteligenta si constiinta, depinzand de inteligenta sa gasim calea de mijloc a concilierii.
Mercur este jucaus si inselator, abil si viclean, manipuland prin minciuna si viclesug, triumfand intotdeauna. El incurca situatiile pentru a demonstra ca le poate descurca cel mai bine, el creeaza dezordine pentru a castiga, este stapanul numerelor si al masurii, este artizanul propriu. Nu-i este interzis nici un domeniu, Mercur este mesagerul nostru si de aceea suntem inzestrati cu toate calitatile lui, putand sa acceptam jocul si Legile Universului, in acest fel invingand inertia Pamantului. Datorita lui putem sa ne detasam, sa ne miscam cu abilitate si gratie, sa incetam a crede in interdictiile construite de minte.
Mercur poate fi asociat cu un copil istet, glumet si ironic, este insotitorul constiintei, echivalentul din geneza mitologica a celor doi frati gemeni terestri Castor si Pollux. El ghideaza sufletul mortilor catre imparatia lui Hades (Pluton),  fara a fi judecator ci doar martor.
El guverneaza semnele zodiacale Gemeni si Fecioara, fiind in acelasi timp aer si pamant, asigurand relatia dintre interior si exterior, dintre eu si lume, guvernand functia cheie a inteligentei, fiind si stapanul sistemului nervos. Mercur parcurge permanent spatiul dintre Berbec si Fecioara, pentru a anima perceptiile constiintei. Cand este pamant el animeaza schimbarile legitime dintre pamanteni, fiind zeul comertului si al marinarilor, zeul comunicarii. Hermes nu se ataseaza de nimic atunci cand reprezinta, cerul, aerul, el ignora legile zeilor si oamenilor si nu se bazeaza decat pe el insusi. Din acest motiv se spune ca el prezideaza ceremoniile initiatice si magice, reprezinta Adevarul, Realitatea fara limite, Beatitudinea. Mercur bulverseaza in noi universul saturnian al timpului si cel jupiterian al spatiului, prin miscare sunt repuse in discutie toate certitudinile, atasamentele. Situat dincolo de dorinta, Mercur vede, intelege, actionand ca fulgerul, ingloband totul.
Perioadele cu Mercur retrograd aduc in primul rand indoiala, teama de decizii si cuvinte, incapacitatea de a ne exprima adevarata ipostaza in fata celorlalti. In general comunicarea nu este stapanita, si anumite handicapuri pot apare rapid.
Mercur situat in domiciliul de pamant, Fecioara, ne atentioneaza asupra problemelor terestre, se refera la finante, la contracte, la sanatate, la serviciile pe care le facem celorlalti. Fiind vorba de zona practica atentie la aparatura electronica de tipul calculatoarelor, faxurilor, telefoanelor, sau orice alt instrument care tine de informatie sau stocarea ei, fiind sensibile la se strica sau a functiona defectuos.
Referitor la sanatate ar fi bine sa intelegem corpul fizic asemenea unui calculator biologic. El contine nenumarate componente si stocheaza multe informatii in memoria sa vasta. Desi incercam sa scapam de bolile sub forma de virusi, afectiuni, dureri si suferinte, si acestea sunt o parte a computerului uman. Sistemul minte-corp este miraculos, el folosind tot ce dispune de el pentru a ne trimite semnale. Durerea cronica poate fi un semn al unor neintelegeri, infectia un semn al extenuarii sau al reprimarii emotionale, iar un stomac dat peste cap un semn de suparare sau stres. Multe boli se manifesta ca rezultat al propriilor noastre actiuni sau inertii, al grijilor inabusite sau al inabilitatii noastre de a ne simti merituosi. Din moment ce corpul nu ne minte, e adesea posibil nu numai sa ne facem bine, dar si sa tratam radacina care sta la baza bolii, acordandu-ne la ea. De fapt, e o alta parte a corpului nostru si prin urmare se poate comunica cu ea.
Daca toti oamenii ar trai intr-un mod iubitor, pozitiv si natural, atunci ar exista fara indoiala mult mai putina boala. Dar, in aceasta epoca a suprasolicitarii la locul de munca, a comunicarii interpersonale complicate, a activitatilor de interior si a poluarii, corpul ne implora sa fie consultat cand boala loveste. Cand simtitim ca o boala ne da tarcoale sau daca ne-am confruntat cu o maladie de mult timp, este bine sa ne gasim putin timp in cursul zilei ca sa stam linistiti si sa ne relaxam profund. Cand am atins o stare de relaxare intensa, este bine sa ne intrebam ceea ce ne necajeste (fie el virus, bacterie sau durere) ce doreste. Vorbindu-i de parca ar fi o entitate in interiorul nostru si purtam o conversatie cu ea. Dar e important sa ascultam dupa ce am pus intrebarea – corpul nostru are toate raspunsurile. Daca nu se iveste nimic pe moment, este bine sa reflectam asupra vietii noastre recente. Evitam o situatie stresanta sau cautam in mod inconstient simpatie? Ambele pot fi adevarate, dar raspunsul pe care il vom primi nu trebuie neaparat sa fie profund si poate fi specific sau oarecum vag. Ce va va spune boala va poate surprinde. Totusi, cand am recunoscut si acceptat raspunsul, insanatosirea va fi rapida.
Acordarea la afectiunea noastra ne poate ajuta sa invatam moduri noi, mai eficiente, adaptabile si puternice pentru a trata boala. A ne pune credinta in abilitatea mintii de a vindeca corpul si vice versa e un pas important in calatoria spre o vindecare de sine durabila.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top