Mercur în mişcare aparent retrogradă în semnul Berbecului

Mercur are trei perioade de retrogradare într-un an, doar că nu sunt atât de importante ca aceasta de acum, motiv pentru care m-am decis să scriu un articol separat legat de aceasta.

Luni 12 martie la ora 9.53 Mercur a trecut în mişcarea aparent retrogradă în care va sta până în 4 aprilie, interval în care va reveni în semnul Peştilor, unde este în exil şi pe deasupra şi retrograd, începând cu data de 23 martie.

La momentul retrogradării Mercur este în conjuncţie cu Vesta, aspect care se va reface în 12 mai, doar că pe semnul Taurului, el ne vorbeşte de imposibilitatea de a percepe ceea ce este dincolo de lumea văzută, datorită lipsei noastre de centrare sufletească dar şi datorită concentrării doar pe lucrurile aparente, exterioare nouă. Aspectul ne transmite că avem de învăţat până în mai că, atunci când suntem acordaţi cu viaţa noastră, facem totul la momentul potrivit. De aceea trebuie să ne acordăm timp pentru a intra în rezonanţă cu Dumnezeu. Vesta ne ajută să facem cel mai bine acest lucru. Este important să încearcăm şi să facem cât mai des acest lucru, creându-ne acele clipe de pace şi linişte vitale şi importante pentru a ne acorda şi a auzi cuvintele prin care ni se spune ce să facem.

Acest aspect generează situaţii în care va trebui să încheiem afacerile neterminate, sau lucruri rămase neclarificate din trecut. Aici mă refer atât la aspectul vieţii actuale cât şi la acele din trecutul vieţilor noastre anterioare.

Cred va exista posibilitatea întâlnirilor, numite karmice, necesare pentru a ne elibera de anumite stări sau lucruri, pentru a deveni mai liberi şi înţelepţi, aducând totodată procese profunde şi radicale de transformare; marea realizare ar fi să reacţionăm în mod pozitiv şi constructiv.

Atenţia este mărită şi percepţiile sunt perfecte. Poate că privim puţin mai idealist şi exagerat lucrurile, dar oricum este remarcabil modul în care putem raţiona şi înţelege ce se petrece cu noi.

În perioada de retrogradare şi revenire a lui Mercur la mersul direct cred că ar fi bine să distingem trei perioade importante legate de mişcarea lui Mercur:

–          12 martie – 23 martie, perioada de lecţii şi mesaje legate de ceea ce avem de schimbat şi început din nou în viaţa noastră, în care ne vom confrunta, la nivel de accentuare, cu evenimente pe care le-am trăit în perioada 2 – 12 martie, practic refăcându-se conjuncţia Uranus Mercur. De aceea este important să fim atenţi, pe recepţie cum se spune, pentru a înţelege ceea ce nu am înţeles, pentru a schimba ceea ce am refuzat, pentru a transforma problemele relaţionale sau pur şi simplu pentru înţelege cauzele suferinţelor care ne creează traume sufleteşti importante. Vor fi aspecte electrice, neaşteptate, de multe ori apărând ca o furtună în viaţa noastră, spulberând într-o clipă tot ceea ce este putred, învechit şi defect. Din acest punct de vedere în jurul datei de 18 martie pot avea loc deturnări importante legate de planurile noastre greşite. În 21 martie are loc conjuncţia inferioară Soare Mercur, zi în care avem posibilitatea de a ne concepe planuri importante, la nivel mental, de a înţelege calea care ar fi de urmat. Acum începe un nou ciclu Soare Mercur care va dura aproximativ 120 de zile, mai exact până la data de 28 iulie, de aceea este important să ne facem planuri pe termen scurt, legate de dezvoltarea noastră personală, dar şi de aspectele concrete, comerciale.

–          23 martie – 4 aprilie, este o perioadă în care ne este luată capacitatea de a controla, adică nu ne vom putea manifesta concret dorinţele noastre, vom fi blocaţi şi ne va fi dificil să înţelegem ce anume nu funcţionează corect. Este intervalul în care avem de învăţat credinţa şi acceptarea, dar şi lecţia legată de valoarea noastră spirituală.

–          4 – 17 aprilie, Mercur este direct şi foarte rapid, practic aducându-ne inspiraţie şi o deosebită comunicare cu Lumile spirituale superioare.

–          mai este o zi importantă, refacerea pentru a treia oară a conjuncţiei Mercur Uranus, în 22 aprilie, practic atunci va fi momentul efectiv al eliberării noastre interioare, de toate emoţiile care s-au transformat în energii negative. De fapt, este o oportunitate, pe care ar trebui să o tratăm cu respectul cuvenit, onorându-ne fiinţa noastră şi calităţile cu care am fost înzestraţi.

Mesajul care este emis pentru acest interval de timp, ar fi că trebuie să depunem eforturi orientate corect, către scopurile noastre cele mai înalte, pentru a ne împlini destinul, fiind important să lăsăm în urmă trecutul, fiind un fel de discipoli pe cale, abordând obiectiv forţa noastră de viaţă. Este o perioadă excepţională pentru fiecare dintre noi pentru că ne vom descoperi abilităţile şi măiestria cu care ne-a înzestrat Dumnezeu.

Pentru a înţelege mai bine conotaţia şi importanţa lui Mercur, am prezentat câteva consideraţii privind această planetă.

Pe Mercur îl găsim în mitologie sau chiar în astrologie sub denumirea de Hermes, Thot, Isis, Horus. Este fiul lui Zeus şi al Maiei,  un copil cu o inteligenţă redutabilă foarte abil în mânuirea cuvintelor, el inventând lira fabricând-o dintr-o carapace de broască ţestoasă. Odată cu el se naşte alt fiu a lui Zeus, Apollon, care o are ca mamă pe Lete, dar care este recunoscut de Zeus ca legitim. Hermes gelos pe prerogativele fratelui său Apollon, îi fură o jumătate din cireada lui de vaci. Văzându-se în dificultate acesta apelează la Zeus, care-l somează pe Hermes să le înapoieze. Isteţ şi foarte abil, pentru a nu – i înapoia nimic fratelui său, el improvizează primul sacrificiu din istoria omenirii. Astfel ia două animale

(dualitatea) le taie în 12 bucăţi (zodiacul) absolut identice, în loc să le aducă ca şi sacrificiu către Dumnezeu, el le santifică pe toate şi le prepară pe toate pentru a fi consumate de oamenii, o şmecherie prin care este imposibil de ştiut ce parte va reveni şi cui, în acelaşi timp el ferindu-se să se atingă de bucate. Sedus de inteligenţa sa, Zeus îi propune un târg, să redea vitele fratelui său, dar să fie el păstorul. Pentru a se împăca cu Apollon, Hermes îi dăruieşte lira, astfel acesta devenind unul dintre zeii artelor. În schimb Hermes va avea acces în Olimp fiind mesagerul dintre zei şi oameni, între Cer, Lume şi Infernuri. În acest scop este înzestrat de Zeus cu aripioare la picioare dar şi la cască, permiţându-şi să călătorească mai repede ca vântul, reprezentând de aceea mişcarea, eficacitatea. Mai are un atribut important şi o reprezentare de valoare, caduceul cu cei doi şerpi, care semnifică triumful său asupra dualităţii, dar şi simbolul reconcilierii care ar trebui să existe în fiecare dintre noi, datorată dublei noastre calităţi, divină şi terestră.

Din altă perspectivă cei doi şerpi mai reprezintă inteligenţa şi conştiinţa, depinzând de inteligenţă să găsim calea de mijloc a concilierii.

Mercur este jucăuş şi înşelător, abil şi viclean, manipulând prin minciună şi vicleşug, triumfând întotdeauna. El încurcă situaţiile – mai ales când este retrograd – pentru a demonstra că le poate descurca cel mai bine, el creează dezordine pentru a câştiga, este stăpânul numerelor şi al măsurii, este artizanul propriu. Nu-i este interzis nici un domeniu, Mercur este mesagerul nostru şi de aceea suntem înzestraţi cu toate calităţile lui, putând să acceptăm jocul şi Legile Universului, în acest fel învingând inerţia Pământului. Datorită lui putem să ne detaşăm, să ne mişcăm cu abilitate şi graţie, să încetăm a crede în interdicţiile construite de minte.

Mercur poate fi asociat cu un copil isteţ, glumeţ şi ironic, este însoţitorul conştiinţei, echivalentul din geneza mitologică a celor doi fraţi gemeni tereştri Castor şi Pollux. El ghidează sufletul morţilor către împărăţia lui Hades (Pluton),  fără a fi judecător ci doar martor.

El guvernează semnele zodiacale Gemeni şi Fecioară, fiind în acelaşi timp aer şi pământ, asigurând relaţia dintre interior şi exterior, dintre eu şi lume, guvernând funcţia cheie a inteligenţei, fiind şi stăpânul sistemului nervos. Mercur parcurge permanent spaţiul dintre Berbec şi Fecioară, pentru a anima percepţiile conştiinţei. Când este pământ el animează schimbările legitime dintre pământeni, fiind zeul comerţului şi al marinarilor, zeul comunicării. Hermes nu se ataşează de nimic atunci când reprezintă, cerul, aerul, el ignoră legile zeilor şi oamenilor şi nu se bazează decât pe el însuşi. Din acest motiv se spune că el prezidează ceremoniile iniţiatice şi magice, reprezintă Adevărul, Realitatea fără limite, Beatitudinea. Mercur bulversează în noi universul saturnian al timpului şi cel jupiterian al spaţiului, prin mişcare sunt repuse în discuţie toate certitudinile, ataşamentele. Situat dincolo de dorinţă, Mercur vede, înţelege, acţionând ca fulgerul, înglobând totul.

Perioadele cu Mercur retrograd aduc în primul rând îndoiala, teama de decizii şi cuvinte, incapacitatea de a ne exprima adevărata ipostază în faţa celorlalţi. În general comunicarea nu este stăpânită, şi anumite handicapuri pot apare rapid.

Un aspect interesant al acestei perioade de retrogradare a lui Mercur, este acela că Mercur şi Marte sunt în recepţie mutuală, amândouă planetele fiind retrograde; Marte situat în domiciliul de pământ mercurian, Fecioara, ne atenţionează asupra problemelor terestre, se referă la finanţe, la contracte, la sănătate, la serviciile pe care le facem celorlalţi. Mercur poziţionat în semnul de foc al  Berbecului, ne vorbeşte despre fiinţarea practică, de aceea atenţie la aparatura electronică de tipul calculatoarelor, faxurilor, telefoanelor, sau orice alt instrument care ţine de informaţie sau stocarea ei, fiind sensibile la se strica sau a funcţiona defectuos.

Evident că această recepţie mutuală ne vorbeşte şi despre corpul nostru, despre manifestarea verbului a fi şi a vindeca. Referitor la sănătate ar fi bine să înţelegem corpul fizic asemenea unui calculator biologic – pentru că tot este intensă conjuncţia Mercur Uranus, dar care este programat minunat şi perfect de Dumnezeu. El conţine nenumărate componente şi stochează multe informaţii în memoria sa vastă. Deşi încercăm să scăpăm de bolile sub formă de viruşi, afecţiuni, dureri şi suferinţe, şi acestea sunt o parte a computerului uman. Sistemul minte-corp este miraculos, el folosind tot ce dispune de el pentru a ne trimite semnale. Durerea cronică poate fi un semn al unor neînţelegeri, infecţia un semn al extenuării sau al reprimării emoţionale, iar un stomac dat peste cap un semn de supărare sau stres. Multe boli se manifestă ca rezultat al propriilor noastre acţiuni sau inerţii, al grijilor înăbuşite sau al inabilităţii noastre de a ne simţi merituoşi. Din moment ce corpul nu ne minte, e adesea posibil nu numai să ne facem bine, dar şi să tratăm rădăcina care stă la baza bolii, acordându-ne la ea. De fapt, e o altă parte a corpului nostru şi prin urmare se poate comunica cu ea. Aici comunicarea cu ceva imaterial, ca şi boala, ţine de zona extrasenzorială, de abilităţile de comunicare neconvenţionale sau la distanţă, de care cu siguranţă numai Uranus se face răspunzător.

Dacă toţi oamenii ar trăi într-un mod iubitor, pozitiv şi natural, atunci ar exista fără îndoială mult mai puţină boală. Dar, în aceasta epocă a suprasolicitării la locul de muncă, a comunicării interpersonale complicate, a activităţilor de interior şi a poluării, corpul ne imploră să fie consultat când boala îl loveşte. Când simţim că o boală ne dă târcoale sau dacă ne-am confruntat cu o maladie de mult timp, este bine să ne găsim puţin timp în cursul zilei ca să stăm liniştiţi şi să ne relaxăm profund. Când am atins o stare de relaxare intensă, este bine să ne întrebăm ceea ce ne necăjeşte (fie el virus, bacterie sau durere) ce-şi doreşte, aşa ca într-o piesă de teatru, comunicând. Vorbindu-i de parcă ar fi o entitate în interiorul nostru, să încercăm să purtăm o conversaţie cu ea. Dar e important ca după ce am pus întrebarea, să ne ascultăm corpul, pentru că el are toate răspunsurile. Dacă nu se iveşte nimic pe moment, este bine să reflectăm asupra vieţii noastre cotidiene recente. Să ne întrebăm dacă căutăm să evităm o situaţie stresantă sau căutam în mod inconştient simpatie? Ambele situaţii pot fi adevărate, dar răspunsul pe care îl vom primi nu trebuie neapărat să fie profund, el poate fi specific sau oarecum vag. Ce ne vă spune boala ne poate surprinde. Totuşi, când am recunoscut şi acceptat răspunsul, însănătoşirea va fi rapidă.

Acordarea la afecţiunea noastră ne poate ajuta să învăţăm moduri noi, mai eficiente, adaptabile şi puternice pentru a trata boala. A ne pune credinţa în abilitatea minţii de a vindeca corpul şi vice versa e un pas important în călătoria spre o vindecare de sine durabilă.

De aceea această perioadă, este importantă, pentru că vom primi toate acele informaţii de care avem nevoie pentru a fi proprii noştri stăpâni şi ne cunoaşte mai bine.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top