Inainte de a vorbi despre acest aspect as vrea sa definesc aspectul de septil sau unghiul de 51,428571 grade, el se obtine impartind cercul zodiacal la cifra 7.
Numarul sapte, suma a numerelor patru si trei, este semnul omului intreg, deplin realizat, limitat insa la spatiul terestru, este numarul androginului ermetic, cuprinzand cele doua principii spirituale polar opuse. Sapte este semnul lumii complete, al creatiei incheiate, al cresterii naturii. El este si expresia Cuvantului Desavarsirii si deci al unitatii originare.
Revenind la astrologie, se poate spune, din perspectiva celor enuntate mai sus, ca septilul este un aspect care ne vorbeste de karma, de trecut in raport cu viitorul, in sensul actiunilor prezente necesare. De aceea septilul pe care-l face Pluton si Chiron, doua planete noi, astronomii care disputandu-le definitia de planete, este extrem de sugestiv, ambele reprezentand granite ale perceptiilor noastre - Chiron intre Saturn si Uranus, iar Pluton intre Universul nostru si Dumnezeu. El ne spune ca acum este momentul unor schimbari importante, prin care sa renuntam la multe mentalitati materialiste, ale acestei a cincea epoci in care ne aflam, pentru a ne pregati sa trecem in cea de-a sasea. Astfel, acest septil, ca tip de rezonanta pe care o genereaza, solicita participarea tuturor sferelor de forta planetara la un eveniment cosmic de durata.
In aceasta perioada, asistam la aparitia, manifestarea si apoi disiparea unor energii si evenimente de anvergura, ce sunt firesti sfarsiturilor si inceputurilor de ere (varste) cosmice. El arata un eveniment care cu siguranta se va petrece, prin care este deci aproap e obligatoriu sa trecem. El poate fi diminuat ca intensitate (ca urmare a unei a numite Gratii Divine), dar este in general aproape imposibil de evitat. Am sa mai fac si un scurt istoric a septilelor dintre Pluton si Chiron:
- intre 14 martie 1626 - 18 ianuarie 1627 pe semnele Pesti - Taur - interceptat Berbecul
- intre 1 octombrie 1647 - 12 iunie 1648 pe semnele Gemeni - Leu - interceptat Racul
- intre 19 august 1689 - 24 ianuarie 1691 pe semnele Gemeni - Leu - interceptat Racul
- intre 26 iunie - 1 septembrie 1700 pe semnele Balanta - Leu - interceptata Fecioara
- intre18 iunie 1761 - 9 decembrie 1763 pe semnele Varsator - Sagetator - interceptat Capricornul
- in 27 mai 1805 intre gradele 17 Capricorn - 8 Pesti - interceptat Varsatorul
- intre 15 iulie 1835 - 29 aprilie 1836 intre semnele Gemeni - Berbec - interceptat Taurul
- intre 3 iunie 1866 - 12 ianuarie 1868 intre semnele Pesti - Taur - interceptat Berbecul
- intre 24 august 1890 - 1 aprilie 1891 intre semnele Rac – Gemeni - de analizat
- intre 19 iunie 1933 - 12 aprilie 1934 intre semnele Gemeni - Rac - de analizat
- intre 4 decembrie 1944 - 4 august 1945 intre semnele Balanta - Leu - interceptata Fecioara
- intre 8 noiembrie 1995 - 26 martie 1996 intre semnele Balanta - Sagetator - interceptat Scorpionul
- intre 19 iunie 2008 - 10 decembrie 2010 intre semnele Varsator - Capri corn - de analizat (doar in 19 iunie Pluton se afla in semnul Sagetatorului, asa ca pana in aprilie 2009 a fost interceptat Capricornul)
- urmatorul septil se va forma in 13 aprilie - 24 decembrie 2054, intre Capricorn si Pesti, interceptandu-se semnul Varsatorului.

Observam ca pe semnele Varsator - Capricorn, septilul s-a manifestat cea mai lunga perioada, si mai observam ca pe aceste semne nu s-a mai format un aspect dupa anul 1600. De aceea tipul de evenimente de acum nu poate fi asimilat cu ceva cunoscut, stiut sau verificat, este vorba de intuitie sau presupuneri pure. Faptul ca acum nu exsita un semn inchis ne sugereaza foarte clar ca avem posibilitatea de a alege, de a decide, avem Liber Arbitru, ceea ce este extrem de important, pentru ca de noi depinde soarta omenirii.
Acest ultim septil se formeaza in 10 decembrie, la ora 18.40, intre gradele 26.41 Varsator unde se afla Chiron si gradul 4. 34 Capricorn unde se afla Pluton. Referindu-ma strict la acest aspect, pentru ca despre intreaga perioada Varsator - Capricorn s-ar putea scrie o carte, dar va invit sa o studiati si sa discutam despre ea, el se formeaza pe casele VI - VIII, case karmice, iar Ascendentul se afla la 17.34 Rac. Astfel aflam ca agresivitatea se va amplifica, doar ca cei care au intelepciunea de a nu se implica vor putea merge mai departe, in sens figurat. Apoi fiecare dintre noi isi consolideaza drumul calea, doar ca ar trebui sa ne ocupam si de calea comuna nu numai de cea personala; suntem prinsi, prea prinsi in preocuparile materiale de zi cu zi, astfel ca zilele trec fara a ne gandi macar la tinta care se indeparteaza tot mai mult de noi, iar practic, ne irosim sansele.
Daca nu exista semn interceptat, exista in schimb casa a VII a interceptata, ceea ce evidentiaza egoismul cu care actionam si lipsa de iubire spatiala (iubire pe care a transmis-o Iisus). Evident ceea ce ar trebui facut, este sa incercam sa ne concentram tocmai pentru a debloca aceasta casa, aici aflandu-se Ceres, care ne-ar asigura abundenta si prosperitatea, evident ca ma refer la intelesul spiritual, in sensul implinirii si armoniei sufletesti.
Jupiter si Uranus flancheaza Mijlocul Cerului de la momentul formarii aspectului, ceea ce subliniaza lupta pentru putere dar si dorinta de eliberare la toate nivelurile, indiferent de complexitate sau structura, aplicate atat la societate cat si la fiecare om in parte. De fapt acum ar trebui ca fiecare dintre noi sa se ocupe de propria purificare, in sensul de a se elibera de cat mai multe poveri ale trecutului si de a se ocupa doar de ceea ce este necesar, benefic si constructiv din punct de vedere spiritual in viata.
Cifra 7 semnifica cele 7 zile ale saptamanii, cele 7 planete traditionale, personale, cele 7 note muzicale, 7 culori ale curcubeului, 7 pacate si 7 virtuti, de asemenea el mai corespunde si celor sapte trepte ale desavarsirii, celor sapte sfere sau trepte ceresti, celor sapte petale ale trandafirului, celor sapte capete ale cobrei de la Angkor, celor sapte ramuri ale copacului cosmic si sacrificial al samanismului. Arabii, sunt cei care au introdus cifrele arabe, grafica de atunci a acestor cifre corespunzand unui anumit numar de unghiuri (1: un unghi, 2: doua unghiuri, 3: trei unghiuri...... 0: nici un unghi). Prin cele 7 unghiuri de configuratie, cifra 7 produce o vibratie speciala, este un numar impar si masculin, celest si indisolubil.Ca numar intreg 7 este Atotputernic, fiind indivizibil.
Valoarea sa secreta, 28 (ciclul lui Saturn care semnifica granita dintre lumi), este extrem de puternica, pentru ca ea readuce pe 7 la unitate (28=2+8=10=1+0=1),care corespunde plexului pelvian, inchizand astfel circuitul si sugerand ciclicitatea si perpetuarea. Cifra 7 reprezinta munca dusa la bun sfarsit si corespunde celei de a 7 a Chakra, Sahasrara, Chakra crestetului capului.
Exista trei sisteme de sapte unitati: (a) sistemul septenatului fizic: 6+1 - cheia circulatiei, (b) sistemul septenatului astral: 5+2 care reprezinta omul in plan terestru si (c) sistemul septenatului psihic: 4+3 care simbolizeaza victoria deplina a spiritului asupra materiei. Septenatul este baza teologiei oculte a Egiptului: Hermes, marele initiat al Egiptului a avut 7 viziuni. In visul lui Iosef, care a trait la curtea faraonului, acesta a vazut 7 vaci grase,7 vaci slabe,7 spice viguroase,7 spice plapande. Visul tradus de Iosef: Egiptul va trece printr-o perioada de 7 ani foarte bogati si urmatorii 7 ani va fi o mare saracie, cu seceta foarte mare, in acest fel sugerandu-se legea ritmului, totul are o perioada de crestere iar apoi una de descrestere .
Creand lumea in sase zile, Dumnezeu se odihneste in cea de-a saptea si o transforma in zi sfanta. Odihna din ziua a saptea marcheaza un legamant intre Dumnezeu si om, este ziua de odihna creativa in care ne planificam noua saptamana, creandu-ne activitatile. Saptele simbolizeaza desavarsirea lumii si implinirea vremii. Potrivit sfantului Augustin, el masoara timpul istoriei, timpul peregrinarii omului pe pamant. Daca Dumnezeu isi ia o zi de odihna, arata sfantul Augustin, el o face deoarece vrea sa se deosebeasca de creatie, sa fie independent de ea si sa-i ingaduie sa se odihneasca intru el. Pe de alta parte, prin numarul sapte, care indica odihna, incetarea lucrului, omul insusi este chemat sa se intoarca spre Dumnezeu si sa se odihneasca intru el. Astfel, sapte defineste superlativul divin in toata splendoarea si desavarsirea. El este un sigiliu al Duhului Sfant. Numarul sapte apare foarte des in Biblie: candelabrul cu sapte brate; cele sapte duhuri care se odihnesc; cele sapte ceruri unde stau cetele ceresti; Solomon a zidit templul in sapte ani.
Sapte este cheia Evangheliei dupa Ioan: sapte saptamani, sapte minuni, Hristos spune de sapte ori "Eu sunt" (foarte interesant daca tinem cont de cele care le-am scris mai jos, pentru ca sfinteste titlul de materialitate in sens limitativ fizic, al acestei cifre 0). Cifra sapte revine de patruzeci de ori in "Apocalipsa": sapte peceti, sapte trambite, sapte cupe, sapte vedenii etc., pentru ca aceasta va fi - exista - pentru cei care nu vor putea depasi vibratia acestei cifre. Cartea este alcatuita din serii de sapte. Aceste numar mai desemneaza aici si imaginea si implinirea unui rastimp (creatia in "Facerea"), a unei perioade, a unei ere, a unei faze, precum si implinirea harurilor daruite de Duhul Sfant Bisericii (Pamantul trece prin mai multe incarnari, trebuie sa-i cautam cele sapte reincarnari: Saturn, Soare, Luna, Pamant, Jupiter, Venus si Vulcan; intrucat culturile omenirii parcurg sapte incarnari, gasim legatura dintre ele punand din nou la baza numarul 7. Prima cultura a erei postatlanteene este cultura protoindiana, cea de a doua este cea protopersana, a treia epoca caldeano-egipteana, a patra cea greco-latina, iar a cincea este a noastra; mai asteptam urmatoarele doua epoci - a sasea si a saptea -, care vor urma epocii noastre - citat din Steiner).
La fel, vom putea intelege mai bine karma unui om daca incercam sa privim in urma spre ultimele sale trei incarnari; daca, plecand din prezent, contemplam cele trei incarcanari precedente ale sale, este posibil sa tragem anumite concluzii pentru urmatoarele trei incarnari, care insumate dau din nou sapte. Astfel, numarul 7 este un fir conducator pentru tot ce se manifesta in timp (pamantean, limitativ). Sa luam ca exemplu un om al carui ochi spiritual este suficient de deschis pentru a putea cerceta faptele Cronicii Akasha; cifra 7 il va putea ghida, in sensul ca el isi va spune ca ceea ce se desfasoara in timp se organizeaza dupa scheletul numarului 7; ceea ce se repeta sub forme diferite poate fi examinat doar pe baza cifrei 7, cautand apoi modalitatile corespunzatoare de manifestare.
Dupa parerea mea, 7 este o cifra veche, ea reprezenta in timpurile vechi, iubirea prin mijlocirea timpului (Saturn =7), odata cu Iisus, s-a introdus iubirea care comunica de la suflet la suflet, iubirea ca dimensiune spatiala, care are valoare de eternitate. De aceea de la Iisus cifra 12 a inceput sa aiba conotatii importante, prefigurand oamenii care traiesc in acelasi spatiu . In plus daca 7 este legat strict de pamant, 12, sugereaza ca se plaseaza deasupra Binelui si Raului, deasupra evenimentelor care se desfasoara pe Pamantul nostru ca opozitie intre Bine si Rau.
Numarul 12 este firul conducator pentru tot ce exista in mod simultan in spatiu. Acest lucru l-a simtit intotdeauna o stiinta care era in acelasi timp intelepciune - astrologia; din aceasta cauza, in legatura cu fenomenele cosmice care apartin Pamantului nostru, ea spunea ca, pentru a intelege relatiile spatiale ale evenimentelor de pe Pamant, trebuie sa te referi la douasprezece puncte fixe repartizate in spatiu. Acestea sunt marcate in spatiul cosmic prin cele douasprezece semne ale Zodiacului. Sunt douasprezece puncte fundamentale la care ar trebui sa se raporteze intregul spatiu. Aceasta nu tine pur si simplu de o decizie arbitrara a gandirii omenesti, ci de ce aceasta gandire a invatat in contact cu realitatea, dezvoltand in mod orientativ principiul ca te descurci cel mai bine in spatiu daca te raportezi la o diviziune in douasprezece parti. Cand este vorba de transformari, adica de aspecte temporale, o stiinta mai veche le-a pus la baza cele sapte planete, si cifra 7 i-a devenit astfel firul conducator in trecut.

Numarul sapte in traditiile lumii
Numarul sapte apare, sub diverse forme si sensuri in multe traditii ale lumii.
La mayasi, ziua a saptea era sub semnul jaguarului, intruchipare a fortelor launtrice ale pamantului. Aceasta zi era plina de fast.
In Islam, sapte este un numar fast, un simbol al desavarsirii: se vorbeste de sapte ceruri, sapte  ramuri, sapte diviziuni ale iadului, sapte porti.
Tatarii din Altai se mandresc cu sanctuarele lor de bastina, folosind expresia "Tara mea cu sapte porti si apele mele".
Pentru turco-mongoli numarul sapte este un numar sacru si cosmic, dupa cum arata Jean-Paul Roux.
In Maroc, femeile sterpe isi infasoara cingatoarea de spate ori in jurul trunchiului anumitor copaci, apoi o agata de una din cele sapte funii legate de acestia.
In Siria, o fata care nu-si gaseste petitor exorcizeaza influentele rele care o impiedica sa se marite scaldandu-se in mare si lasand sa-i treaca pe deasupra capului sapte valuri. Podoabele femeii sunt in numar de sapte.
Pentru ca unui mort sa i se ierte pacatele, trebuie trase sapte linii peste mormantul lui. Dupa inmormantare, participantii se indeparteaza sapte pasi de mormant, apoi fac sapte pasi spre el. Se crede adesea ca sufletul mortului ramane in preajma mormantului vreme de sapte zile.
In India, traditia hindusa ii atribuie soarelui sapte raze: sase corespunzand directiilor spatiului, iar a saptea centrului. In stiinta Yoga se cunosc sapte centri subtili de forta, numite "chakra". De asemeni, unele texte musulmane leaga cele sapte sensuri ezoterice ale Coranului de cei sapte centri subtili ai omului.
Si in Africa, numarul sapte este un simbol al perfectiunii si al unitatii. La dogoni, saptele este suma numerelor patru (simbolul feminitatii) si trei (simbolulul barbatiei ), si reprezinta perfectiunea omeneasca.
Vedem ca si aceste traditii sunt vechi, vin din timpuri in care iubirea spatiala nu exista ca si concept.

 


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte