Acest aspect nu ne este chiar necunoscut, el s-a mai format evident cu alte nuante si alte mesaje. Acum este cel mai important pentru ca este a treia oara cand se formeaza si pentru ca nu ne vom mai intalni cu el, sub aceasta forma decat in anul 2093.
Aspectul are loc in 4 ianuarie la ora 14.50 si este dublat de Luna Noua, de eclipsa partiala de Soare, de aspectele de trigon pe care le transmite Venus, acestei conjunctii.
La ora formarii conjunctiei, cele doua planete se afla in casa a XI-a iar Ascendentul este in semnul Gemenilor, la gradul 17.49, in conjunctie cu Fortuna. Acest grad se afla pe Nodul Nord al planetei Venus ceea ce face ca importanta aspectelor pe care le formeaza aceasta cu Jupiter si Uranus sa fie mult mai mare. In plus Venus formeaza o cuadratura cu Neptun si Chiron, un sextil cu Junona si un septil cu Luna, in acest fel casa a VI-a a momentului, unde se afla Venus, este foarte activa, si ne vorbeste in primul rand de vindecarea ranilor adanci, karmice, unele nevazute sau ne-ntelese pe care fiecare dintre noi le are.
Rigel, steaua fixa pe care se afla Ascendentul, ne vorbeste oarecum de mitul Uriasilor. Uriasii sunt fapturi mitice care au populat pamantul inainte de crearea oamenilor. Toponimia mitica romaneasca atesta prezenta lor in cateva zone arhaice ale tarii: Pestera Uriasilor, Movila Uriasului, Mormantul Uriasului, Cetatea Uriasului.  Uriasii sunt adesea prezenti in mai toate mitologiile lumii, ca o specie preumana (unii cercetatori incearca sa o identifice cu hominizii neanderthalieni, altii cu rasa Cro-Magnon). Legende despre uriasi sunt consemnate in Vechiul Testament (Geneza, VI, 4), in China, in mitologia greaca, la scandinavi, in America precolumbiana etc. Mitul uriasilor s-ar putea clasifica printre cele memoriale, iar disparitia brusca prin potop poate fi legata de sfarsitul perioadei glaciare. In acest caz Uriasul titan ( aici este vorba de cosmogonie) a intrat in conflict cu zeita Gaia si a fost pedepsit sa fie intepat de un scorpion (hmm, Venus este chiar in semnul Scorpionului in opozitie cu Algol, deci noi suntem proprii ucigasi, ne inveninam din atasamente inutile viata, pana la "moarte"), de la aceasta moarte, mai exact de otrava, fiind scapat de Rigel. Interesant mit, pentru ca in explicatiile de mai jos probabil ca este foarte clar ca nu putem iesi la lumina fara a fi intai in intuneric, nu ne putem inalta daca nu atingem intai abisurile.
Pe de alta parte steaua Rigel ne vorbeste de dualitate, doar este atribuita Gemenilor, doar ca inteleasa putin altfel, Rigel este cea mai stralucitoare stea din constelatia Orion, fiind situata la 773 ani-lumina fata de Pamant. Rigel face din constelatia beta Orion, Orion-ul este modelul de baza al dualitatii pentru acest Univers dimensional. Cele trei stele ale centurii Orionului, cunoscute ca taramurile inalte ale energiilor El-An-Ra, reprezinta principalele puncte de sprijin ce mentin Universul nostru dimensional la loc. In astronomie, cele trei stele ale centurii Orionului sunt: Alnitak, Alnilam si Mintaka. Alnitak se afla la circa 800 ani-lumina fata de Pamant, este de 100.000 de ori mai luminos decat Soarele si de 28 de ori mai masiv decat astrul nostru ceresc. Alnilam este la o distanta de 1.340 ani-lumina si este de 375.000 de ori mai luminos fata de Soarele noastre. Mintaka este aflat la 915 ani-lumina departare si este, de fapt, o stea duala. Constelatia Orion este divizata in trei zone: zona superioara se afla sub energiile stelei Betelgeuse. Aici sunt consilierii Luminii, guvernati de Lorzii Luminii si de arhanghelul Metatron. Steaua Betelgeuse este una dintre cele mai masive din galaxia noastra, Calea Lactee, fiind de o mie de ori mai mare decat Soarele si fiind aflata la o distanta de circa 520 de ani-lumina.
Zona inferioara este controlata de energiile stelei Rigel, fiind salasul lorzilor intunecati.
Zona centrala se afla sub energiile de echilibru ale lui An, care este portalul spre dimensiunile mai inalte si catre uniunea sacra a Luminii si a Intunericului in unitate.
De-a lungul multor cicluri din acest univers dimensional, am fost subiectul legilor dualitatii incarnate de energiile Orionului. Ca actori in aceasta piesa enorma cosmica, am acceptat Vesmintele Luminii si Intunericului de multe ori, in fiecare viata crezand ca rolul pe care ni l-am ales constituie propria noastra realitate. Fiecare dintre noi, in esenta noastra, suntem Lumina de la Dumnezeu-Tatal. Odata ce evoluam spiritual, fibrele noastre de Lumina incep sa vibreze la vibratii si mai mari. Aceasta rezonanta ne aduce impreuna cu alte suflete superioare trezite intr-un univers al unor lumi mai inalte. Cei care vor alege sa ramana in dualitate, vor descoperi ca nimic nu s-a schimbat. Viata va ramane aceeasi, dar fara energia si lumina sufletelor care s-au inaltat; omul va ramane la natura sa animalica. Si ce se va intampla cu cei care au ales Unitatea? Ei vor fi intotdeauna treji, dar intr-o lume noua de Lumina.
Iata unul dintre mesajele sau din caile de urmat, pe care aceasta conjunctie le semnifica. Apoi a treia conjunctie dintre Jupiter si Uranus are clar simbolismul cifrei trei, al Sfintei Treimi, al puterii obtinute prin munca, credinta si iubire. Omul, in starea sa obisnuita de constiinta, este privit ca o dualitate. El este in intregime constituit din dualitati sau din cupluri de contrarii. Toate senzatiile omului, impresiile sale, gandurile sale, sunt impartite in pozitive si negative, folositoare si daunatoare, necesare si inutile, bune si rele, placute si neplacute. Lucrul centrilor de forta se face sub semnul acestei dihotomii. Gandurile se opun sentimentelor. Impulsurile motrice se opun setei instinctive de liniste. In aceasta dualitate se desfasoara toate perceptiile, toate reactiile, toata viata omului. Si cel care este capabil sa se observe catusi de putin, acela va putea recunoaste aceasta dualitate in el insusi.
Dualitatea apare ca o alternanta: invingatorul de azi este invinsul de maine; ceea ce ne domina astazi va fi in curand un aspect secundar, subordonat. Si totul este la fel de mecanic, lipsit de vointa sau de scop. Intelegerea existentei dualitatii in noi insine incepe atunci cand ne dam seama de mecanicitatea noastra si cand ajungem sa intelegem diferenta intre ceea ce este automat si ceea ce este constient. Aceasta intelegere trebuie sa fie precedata de distrugerea minciunii fata de sine insusi, care pentru om consta in a privi actiunile sale, chiar si pe cele mecanice, ca pe acte voluntare si constiente si de a se considera o fiinta unitara si coerenta. Atunci cand aceasta iluzie este distrusa si cand omul incepe sa vada in el diferenta intre mecanic si constient, incepe lupta pentru o existenta lucida si pentru subordonarea automatismelor constientului. In acest scop, omul incepe sa faca eforturi pentru a lua decizia corecta, bazata pe motive constiente, sa lupte contra proceselor automate care  se efectueaza in el dupa legile dualitatii. Crearea acestui principiu, principiu permanent, va fi pentru om transformarea dualitatii in trinitate. Abia atunci suntem impliniti si completi. Astfel acest aspect, al treilea, este si cel care puncteaza mesajul final, cel mai importante.
Trebuie sa stim ca Universul vorbeste omului prin simboluri, caci lumea se reveleaza prin ele. Acest fapt, insa, nu are loc intr-o limba conditionata de necesitati si de scop. Simbolul deschide perspectiva spre ceva mai profund si mai principial. Astrologia este unul dintre simbolurile cele mai complexe iar interpretarea pe care am facut-o este una simbolica, fiecare luand din ea ceea ce are nevoie sau intelege. Evident ca aceasta este limitata la cunoasterea mea actuala, pe care o asum dar incerc sa o dezvolt si sa o apropii cat mai mult de Dumnezeu, eliberandu-mi sufletul din inchisoarea creata de minte.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte