Apa în alimentaţie (2)

| Dr. Cristina Răduţă | Medic medicină de familie |

Apa este elementul care le unifi că pe toate celelalte, este sursa vieţii, dar şi vehiculul ei. Ea creează lumea în care trăim.
Am subliniat în numărul trecut cât de important este pentru sănătatea organismului nostru să bem apă. Acum vom demonstra că o atenţie la fel de mare trebuie să acordăm şi tipului de apă pe care o consumăm.

Studii şi cercetări
Secolul XX a adus cu el descoperiri importante pentru evoluţia omenirii. Una dintre acestea este şi cea legată de capacitatea apei de a prelua şi de a vehicula informaţie, atât de natură chimică cât şi de natură subtil-vibratorie.
Dr. Jaques Benveniste a fost unul dintre oamenii de ştiinţă fascinaţi de puterea uluitoare a apei de a acţiona ca un mediu de comunicare, de legătură dintre diferite sisteme. Experimentele sale au demonstrat că apa deţine o memorie care îi permite să recunoască şi să reţină proprietăţile substanţelor cu care a venit în contact. Apa este capabilă să păstreze în structura sa amprenta energetică a particulelor care au fost dizolvate în ea, chiar şi atunci când fizic nu mai exista nici o urmă din acestea. Conform dr. Benveniste, această calitate deosebită a apei este responsabilă de efectele terapeutice ale  remediilor homeopatice şi, am adăuga noi, şi ale preparatelor lichide obţinute din plante de leac (ceaiuri, macerate, tincturi etc).
Apa este, însă, mai mult decât un fluid care transmite informaţie. Vibraţiile mediului înconjurător se impregnează în structura sa, aşa cum au demonstrat experienţele savantului japonez Masaru Emoto. Totul a început în anul 1986, în urma întâlnirii cu Lee H. Lorensen, primul biochimist care s-a ocupat cu studiul apei cristalizate. Întors în Japonia, Masaru Emoto a început o muncă uluitoare, fotografiind mii de cristale obţinute din apă provenită din râuri din întreaga lume. Apoi a fost inspirat să pună muzică – atât clasică cât şi modernă – în apropierea apei care urma să fie studiată. Rezultatele au fost surprinzătoare, dar şi revelatorii în acelaşi timp. Atunci când apa “a ascultat” Mozart, Beethoven sau Vivaldi, cristalele au fost impregnate de frumuseţe şi armonie (vezi foto). În schimb, la “auzul” unor melodii mai violente, gen hard-rock şi heavy-metal, cristalele de apă au luat forme asimetrice, contorsionate, rupte.
Un alt tip de experiment a fost cel în care au fost transmise apei două tipuri de mesaje verbale: unul care conţinea cuvinte cu încărcătură pozitivă (gen iubire, înger, mulţumire) şi altul, reprezentat de cuvinte cu incărcătură negativă (cum ar fi: război, demon, ură). Rezultatul a fost similar celui obţinut în cazul anterior cu muzica: apa a făcut o delimitare netă între cele două game de emoţii pe care le-au “trezit” în ea aceste cuvinte. Experienţe şi efecte asemănătoare s-au obţinut şi în cazul plasării unor fotografii în jurul recipientului cu apă.
Am putea spune, aşadar, că apa nu este dotată doar cu o memorie, care îi permite să înmagazineze informaţii legate de ea însăşi şi de mediul apropiat, ci şi cu o “inteligenţă” ce o face capabilă să aprecieze valoric toţi stimulii cu care vine în contact. Iar această inteligenţă funcţionează pe baza legii rezonantei; o idee, un mesaj produc în structura apei un anumit ecou, remodelâdu-i arhitectura vibratorie. Apa devine astfel unul dintre cele mai puternice şi mai fidele canale de transmitere a rezonanţei.
Iată cât de uşor este influenţată apa de emoţiile, de gândurile, de cuvintele noastre, de muzica pe care o ascultăm, de ceea ce “vede” în jurul ei. Cum noi suntem alcătuiţi într-un procent destul de mare (70%) din apă, un impact la fel de puternic îl are asupra noastră şi asupra celor din jurul nostru natura stărilor psiho-emoţionale prin care trecem, a gândurilor pe care le cultivăm, a ambianţei în care ne desfăşurăm existenţa.
Prin prisma celor prezentate mai sus putem înţelege de ce calitatea apei pe care o consumăm este direct legată de calitatea vieţii pe care o trăim şi viceversa.

Ce fel de apa este indicat să consumăm?
Pentru a fi o sursă de sănătate şi nu de boală, apa pe care o consumăm ar trebui să prezinte un nivel crescut de puritate atât din punct de vedere fizic, cât şi subtil-vibratoriu. Ideal este să  folosim apa de izvor. Cea mai energizantă apă este cea provenită din izvoarele reci de munte, adăpostite la umbra pădurilor.
Puţini dintre noi au, însă, acces direct la apa de izvor. Apa naturală este o raritate în zilele noastre, datorită intensei industrializări, urbanizării, defrişării unor regiuni întinse de păduri etc. O variantă de substituţie ar fi apa îmbuteliată din surse pure, dar aceasta îşi pierde din calităţi dacă este păstrată în recipiente, mai ales în cele din materiale plastice.
Austriacul Viktor Schauberger a observat că, în funcţie de modul în care curge apa, ea îşi păstrează sau nu calităţile sale native. Apa din natură, pe care a numit-o apa vie, are un traiect şerpuit, care creează în interiorul ei curenţi spiralaţi. Mişcarea de bază ce susţine şi impulsionează creşterea în natură este mişcarea spiralată ciclică. Apa de la robinet ajunge la noi prin conducte liniare, iar o astfel de curgere cauzează presiuni distructive, care sunt folosite de natură pentru a descompune şi a dizolva materia. Această apă moartă sau slăbită se poate reîncărca cu energie cu ajutorul structuratoarelor de flux, forme din piatră sau din ceramică ce redirecţioneaza apa, imitând în miniatură mişcarea naturală a acesteia.

Metode de reenergizare
Există şi metode simple, la îndemâna oricui, de detoxifiere şi energizare a apei.
Apa energizată
Una dintre acestea constă în a agita în sens yang (în sens invers acelor de ceasornic) 250 ml de apă plată cu ajutorul unui recipient de tip shaker timp de 3-5 minute. Aceste rotaţii generează în apă curenţi spiralaţi, în sens yang.
Apa astfel energizată poate fi de un real folos în caz de depresie, anemie, astenie, inapetenţă şi alte boli caracterizate de o preponderenţa a energiilor yin (vezi Mirabilys nr. 2 si 3).

Apa solarizată
Tot în scopul energizării apei, putem să ne folosim de acţiunea profund benefică a Soarelui. Energia yang a acestuia o va echilibra pe cea yin a apei. Dacă nu dispunem de altă sursă de apă decât cea de la robinet, adăugăm în aceasta praf de argilă sau zeamă de lămâie pentru a o detoxifia. Apoi o expunem la soare în recipiente de sticlă preferabil transparente, necolorate. Obţinem astfel apa solarizat\, cu proprietăţi intens vitalizante şi echilibrante.

Apa de piramidă
Un alt tip de energizare constă în aşezarea unui vas cu apă în punctul-focar benefic al unei piramide, create după proporţiile piramidei lui Keops, punct focar situat la 2/3 de vârf şi una de bază pe axul central al piramidei. Apa se va încărca cu energiile benefice ale acesteia, obţinându-se  aşa-numita ap\ de piramid\.
Această apă este extrem de bogată în oxigen şi ioni negativi, fapt care o face extrem de uşor de asimilat, de integrat în celule, ea rehidratând eficient organismul. Grăbeşte procesele de  vindecare şi de regenerare celulară, întăreşte sistemul imunitar, favorizează eliminarea toxinelor şi purificarea organismului, determinând reîntinerirea acestuia, creşterea vitalităţii şi a dinamismului. Efectul reîntineritor se datorează şi oxigenului aflat in concentraţii ridicate, care neutralizează radicalii liberi generaţi de stres, alimentaţie greşită, poluare, fumat, radiaţii etc.

Apa magnetizată
O altă sursă de sănătate şi echilibru este apa magnetizat\. Apa trecută prin conducte îşi pierde incărcătura magnetică dobândită în mediul natural sub influenţa câmpului electromagnetic al Pământului. Dacă plasăm recipientul cu apă pe un magnet puternic, acesta va magnetiza apa, conferindu-i din nou energia şi echilibrul natural. Apa magnetizată la polul nord va acţiona ca un remediu antibacterian, antiviral şi antiparazitar, alcalinizând mediul intern al organismului şi contribuind astfel la menţinerea stării de sănătate. Apa magnetizată la polul sud are efect benefic în stări de oboseală sau de epuizare, dar este contraindicată în caz de infecţii sau inflamaţii.
Apa magnetizată grăbeşte vindecarea rănilor şi a arsurilor, are efecte terapeutice asupra sistemelor: digestiv, nervos şi urinar, fiind indicată în litiaza urinară. Are efecte benefice în febră, dureri de gât, tulburări menstruale sau de menopauză, gută şi obezitate, reglează activitatea inimii şi curăţă arterele de ateroame, uşurează durerile. Este un bun fertilizator natural, fiind posibilă aplicarea  acestui procedeu şi apei pe care o folosim pentru a uda fructele sau legumele pe care le vom consuma ulterior.

O cură de câteva zile cu apă încărcată într-unul din modurile descrise mai sus vă va ajuta să faceţi diferenţa. Veţi deveni astfel conştienţi că nu suntem numai ceea ce mâncăm, ci şi ceea ce bem. Şi că noi alegem dacă folosim metode de purificare a apei pe care o bem sau devenim noi înşine filtre…


error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top