Exista mai multe voci la care poți să asculți. Este vocea îndoielii, punând sub semnul întrebării și subminându-ți cele mai dragi vise. Este vocea fricii, trezindu-te în noapte cu un șoc rece. Este vocea autorității, dându-ți reguli de urmat. Este vocea părintească, spunându-ți cum să fi protejat. Este vocea prietenului, care-ți spune ce ar face în situația ta. Este vocea rațiunii, analizând opțiunea aceasta și aceea, studiind și învățând faptele, și încă și mai multe fapte, punându-ți dinainte o cale logica. Și mai pot fi vocile îngerilor și ale ghizilor spirituali cu care ai contact, dându-ți sfaturi mai adânci, îndrumare mai înțeleaptă.

Multe, multe voci, toate dându-ți sfaturi, toate sfătuindu-te să faci asta, să eviți cealaltă. Mereu și mereu ele se aud.

Dar în mijlocul tuturor acestea, exista o singură voce care contează, și aceasta este vocea propriului tău Adevăr dinlăuntru. Adânc înlăuntrul tău, există o cunoaștere, și se poate ca această cunoaștere să nu fie nici măcar în cuvinte. Poate fi un sentiment interior, în centrul tău, care se exprimă în propriul său mod.

Această prezență cunoscătoare, care este prezența sufletului/spiritului tău înalt infinit mai înțelept și mai iubitor, știe care este cea mai bună alegere pe care poți s-o faci chiar acum. Antrenează-te să cunoști acest centru al exactității. Retrage-te într-un loc liniștit și descoperă-l acolo. Este liniștea de dincolo de zgomotul fricii, este simțământul stabil de sub toată tulburarea neliniștii. Este adevărul care rezonează în corpul tău când acesta este liniștit și nemișcat.

Nu întreba de ce lucrurile sunt așa cum sunt. Nu întreba ce se va întâmpla în secunda următoare. Întreabă "Ce fac acum?" Întreabă "Cum mă pot apropia de acest lucru?" Acestea sunt întrebările la care centrul exactității noastre are răspunsuri, prompte și adevărate.

Și în exactitatea sa tăcută, uneori sfătuiește la liniște și așteptare, la o răbdare adâncă, la numai atenție și observație. Și apoi, brusc, o deschidere se ivește și ea sfătuiește la acțiune rapidă și curajoasă, la a face ceea ce trebuie făcut în acel unic moment al oportunității. Învață să fi prezent cu această voce. Învață să fi prezent cu acel simțământ, cu acea cunoaștere. Ea este răspunsul.

 

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte