Şi astăzi vă pot recomada o carte extraordinară. Şi această carte, ca şi celelate despre care aţi citit sau veţi mai citi în această rubrică, poate să aducă magia transformării în viaţa dumneavoastră. De astă dată cartea despre care scriu este o carte clasică despre succes.
Succesul, dacă este, este pe toate planurile. Dacă nu este pe toate planurile nu poate fi numit succes deplin pentru că nu ştiu câţi oameni ar vrea să fie bogaţi dar bolnavi, bogaţi dar singuri, bogaţi dar urâţi de cei din jur.
Ideea esenţiala ce străbate cartea este faptul că viaţa nu este o bătălie, asa cum foarte mulţi oameni consideră, ci este un joc, un joc divin, iar dacă învăţăm şi aplicăm regulile acestui joc, fericirea îşi va face loc în viaţa noastră.
Din carte învăţăm despre puterea cuvintelor şi despre puterea nesfârşită a lui Dumnezeu care ne poate da tot ceea ce avem cu adevărat nevoie atâta timp cât îl lăsăm să aducă armonia în viaţa noastră şi nu construim obstacole între noi şi El.
Autoarea ne invită să trăim în „Lumea Miracolelor”, lumea în care omul nu mai judeca după aparenţe, lumea în care atunci când o poartă se închide o alta se dechide, în care cu fiecare moment ne pregătim pentru mai binele care va urma, în care Dumnezeu găseşte totdeauna o cale de a rezolva orice situaţie.
Cartea oferă foarte multă putere, curaj şi inspiraţie celui ce caută să afle de ce în viaţa lui lucrurile nu par a fi ok şi ce este de făcut pentru a ieşi din această situaţie.
Un alt aspect extraordinar este interpretarea proaspătă a parabolelor din Biblie, interpretare care permite cititorului să simtă că viaţa lui are sens, că suntem cu toţii fii unui Dumnezeu iubitor, care are foarte mare grijă de copiii lui.
Iată şi câteva citate din carte:
„Chinezii au un proverb: ‘Filosoful lasă în seama croitorului tăietura hainelor sale’ aşa că lasă planul vieţii tale Designerului Divin şi vei găsi întotdeauna toate condiţiile perfecte.”
„Legea abundenţei este impersonală, iar o persoană lipsită de onestitate, cu gânduri de bogăţie, va atrage bogaţii dar, ‘un lucru obţinut ilicit aduce întotdeauna un succes rău’, cum a spus Shakespeare. Va fi de scurtă durată şi nu va aduce fericire”
„Schimbă-ţi gândurile şi într-o clipă condiţiile tale se schimbă. Lumea ta este o lume a cuvintelor cristalizate, a ideilor cristalizate. Mai devreme sau mai târziu, culegi fructele cuvintelor sau gândurilor tale.”
„Cuvintele sunt corpuri sau forţe care se mişcă spiralat şi se întorc în anotimpul cuvenit pentru a străbate vieţile creatorilor lor. Oamenii care vorbesc într-una despre lipsă şi limitare, culeg lipsă şi limitare. Nu poţi intra în împărăţia abundenţei văicărindu-te mereu.”
„Iisus spune: ‘nu te opune răului cu rău’, pentru că el ştia că în realitate nu există rău care să poată egala puterea lui Dumnezeu, de aceea El a afirmat că în realitate nu există rău care să ne reziste”.
„Oamenii care trăiesc în trecut şi-au tăiat legătura cu minunatul Acum: Dumnezeu îl cunoaşte numai pe acum, acum este timpul stabilit, astăzi este ziua.
„Când ceri ca Planul Divin al vieţii tale să aibă loc, eşti protejat de întâlnirea cu lucrurile care nu sunt cuprinse în Planul Divin. Poate crezi că toată fericirea ta depinde de obţinerea unui anumit lucru în viaţă; mai târziu aduci slavă Domnului că nu l-ai obţinut. Uneori eşti tentat să urmezi raţiunea şi contrazici îndrumările intuitive şi deodata mâna destinului te împinge la locul potrivit, sub graţie, te regăseşti înapoi pe calea magică. Eşti acum cu ochii în patru la binele tău, ai urechi de auzit (îndrumările tale intuitive) şi ochi care văd drumul deschis al împlinirii.”
Despre autoarea acestei cărţi, Florence Scovell Shinn, vă pot spune că, de profesie, a fost ilustratoare de cărţi. Mulţi ani a studiat metafizica în New York. Cartea „Jocul vieţii” este lucrarea ei reprezentativă devenită între timp o lucrare clasică.
Ce atrage în stilul ei este ancorarea puternică în realitate prin nenumărate exemple, precum şi nota de umor şi uşurinţă ce răzbate din paginile cărţilor ei. Eu apreciez în mod special aceasta strădanie de a împăca planul material şi planul spiritual, aducând spiritualitatea în materie şi făcând ca Dumnezeu să devină o prezenţă constantă în viaţa noastră. Numeroasele referiri la religie în general şi la Biblie în special conferă de asemeni acestei cărţi un aer aparte, specific.
Se simte în carte faptul că a fost scrisă în anii ’20 şi cu toate că exemplele pot părea depăşite, înţelepciunea scoasă în evidenţă de aceste exemple este încă valabilă şi principiile prezentate în carte au fost, sunt şi vor rămâne valabile, dar de aceasta nu vă puteţi convinge decât citind cartea şi punând în practică cele aflate. Succes.