Pentru a putea explica cele ce urmeaza o sa incerc sa reprezint modul in care cred ca a fost dezvoltata transpunerea unor idei, sentimente, emotii intr-o forma concreta, fizica, repetitiva cu un grad suficient de redus de variatie a interpretarii, si maxim de sugestibilitate care este limba-limbajul-si transcrierea.
Am observat ca fiecare sunet este alcatuit din unda purtatoare si o informatie, modulata intr-un anumit mod. Nu intru in detalii tehnice.
Fiecare informatie continuta in sunete sugereaza-imita anumite fenomene naturale. Transpunerea sunetelor in cadrul unui sistem de transport peste/in timp – (numim aceasta limbaj scris) s-a realizat folosind simboluri. Simbolurile reprezinta modele de realitate sintetizata. La originea scrisului au fost elemenetele picturale, cuneiformele transpuse in plan material. Cuneiformele sunt imagini simplificate stilizate reduse la forme elementare. Primele sisteme de scriere erau picturale- se incerca transmiterea unui mesaj folosind un desen cat mai simplificat cu un caracter sugestiv foarte puternic. Astfel se producea codificarea unei stari de fapt intr-un simbol. Decodificatorul trebuia sa preia simbolul si sa refaca procesul in sens invers pentru a se obtine starea de la care s-a plecat. Literele chinezesti merg pe acelasi principiu… reprezentarea unor evenimente/ imagini/ actiuni ale subiectilor prin semne-tablouri stilizate reduse la elemenete simple. Exista o scoala a interpretarii acestor semne. Pot spune ca scrierea initiala era picturala…sau mai mult primele scrieri erau … adevarate scrisori…letters. Procesul a urmat o cale de simplificare…deosebit de complexa.. O litera este de fapt un semn-simbol ce semnifica un tablou intreg-complex. Alaturarea literelor se supune unor reguli stricte. Nu se pot alatura spre exemplu pentru formarea unui cuvant numai consoane.
Treptat a aparut necesitatea ca limbajul-scrisul sa devina foarte precis – astfel incat sa nu mai depinda de interpretare. Asa au aparut primele litere. Legatura intre litere si limbajul pictural se pare ca s-a pastrat in limba engleza prin dublul sens atribuit cuvantului « letters ».
LITERE IN LB ENGLEZA Letters = litere dar si scrisori (comentarii bazate pe elemente picturale)…
Acest ansamblu de informatii transpuse sub forma unor litere-simbol are un caracter spatio-temporal-cultural. Imaginati-va ca pe o foaie alba de hartie, inarmati cu un creion incercati sa desenati un a-mic-de-mana. Incercati sa va imaginati foaia pe care a-ti desenat cum se ridica de pe masa si se roteste usor in plan orizontal de-a lungul axei verticale astfel incat sa ajungeti la un moment dat sa priviti litera din cant- ca si cum a-ti folosit pentru axa timp-axa z (perpendiculara pe planul acelei foi de hartie). O sa vizualizati ca de fapt acel mic a-mic-de-mana este o ….spirala. Practic prin scris reducem dimensiunea timp la zero, asa cum televiziunea reduce spatiul tridimensional la un spatiu bidimensional-sugestiv. Daca alteram si parametrul culoarea deja….Si asa pasim in lumea simbolurilor.
Sa revenim.
Sunetele au fost catalogate drept consoane si vocale. As incerca si o clasificare dupa forma literelor
Exista litere alcatuite cu linii drepte si litere realizate cu linii curbe si desigur combinatii.
Litere curbe – O, C, S, ;
Litere drepte – A, E, F, H, I, K, L, M, N, T, V, X, Y, Z;
Litere combinate- B, D, G, J, P, R, U, Q.
Litere de pamant Ă / Â / Î / Tz / Sh–
Vocale in numar de 7(8): A / E / I / O / U / Ă / Î (Â) Sunt sunete fundamentale…..
Voi incerca sa ma refer doar la modul de costituire/construire/sugestie a unor litere-simbol –I-U-B-R-E.
I-I mare face legatura intre cer si pamant printr-o linie dreapta. Infinitul unic se manifesta prin intermediul unui punct originar se traduce in plan material de-a lungul unei linii. Trecerea de la un sistem alcatuit pe baza unei singure dimensiuni la un sistem alcatuit din doua dimensiuni-inseamna expansiune . In alfabetul roman I reprezinta inceputul si urmatoarele numere se bazeaza pe o simpla alaturare a mai multor inceputuri….I II III
i – i mic de mina – manifestarea divina care se afla in stransa legatura cu celelalte litere.
U- rezonator-diapazon – da putere de manifestare pentru semnul pe care-l urmeaza.
E – vazut- vorbit- simtit in inima – toate se intalnesc / se reunesc pe o axa verticala…..Sunt trei elemente superioare….Trei paliere-nivel orizontale: material-sufletesc-spiritual se intalnesc de-a lungul unei linii verticale.
B-
R-
M – sunt doi de A reuniti dar fara elementul de mijloc acea linie orizontala care separa zona de baza de zona superioara pe care o inchide in forma unei piramide. M se afla la mijlocul alfabetului. Litera este o curgere intre inceput si sfarsit. Este simetrica fata de o axa centrala
N – se afla la mijlocul alfabetului, dupa M. (Litera altruista – preia energia si o ridica la un alt nivel superior) este litera ce defineste Nivelul. Este o pompa de nivel.
Z – se afla la sfarsitul alfabetului si seamana cu N intors 90 de grade in sens orar. Z preia energia de pe un palier si o transforma in energie de palier cu nivel energetic mai jos.
A iubi inseamna identificarea cu divinul insemna sa te pui in pielea celorlalti si sa incerci sa vezi daca iti face placere relatia ta –din pielea lor cu tine cel care esti in pielea ta…. daca treci strada si esti pieton gandesti intr-un fel si daca treci strada si esti in masina la volan gandesti altfel- de ce aceasta duplicitate…
daca esti intr-un magazin si ai cosuletul de cumparaturi in mana gandesti intr-un fel si cand esti casiera gandesti altfel – iarasi duplicitate… a iubi inseamna sa gandesti constant – la fel – indiferent de pozitia in care te afli. ajungi sa nu te mai bucuri sa nu te mai intristezi sa nu mai razi sa nu mai plangi… dispar analizele care conduc la duplicitate… si cand intelegi aceste lucruri de fapt ai atins starea de indumnezeire… pana la urma totul este o piesa in care fiecare jucam un rol si nu putem iesi de pe scena pana ce nu ne jucam rolul…. starea de fericire este in noi…
Se spune ca este bine sa vezi partea buna a lucrurilor… nici macar acest lucru nu il mai afirm… pentru ca bun/rau ; rece/cald ; sus/jos ; … este o stare de relativitate…. este rau colegul de la volan ca nu ma lasa pe mine sa trec strada… cum adica mai …. tocmai pe mine sa nu ma lase sa trec strada… stiti voi cine sunt eu…. si ce pot eu sa va fac daca nu….etc.. etc..urmeza o stare de greata…scuze. Am atasat starea de morfism – ce defineste transformarile pentru verbul a iubi. I este 1 dar este si 9. U este 3. B este 2, dezvolta.
În momentul in care reusim sa nu mai gandim dual atunci conform principiului rezonantei vom atrage spre noi elemente dintr-un univers superior acestui univers dual – trairea in interior cu incercarea de a reflecta la toate cele cate se intampla ne aduce aceasta stare de trezire, pentru ca noi acum dormim…
Toate filtrele si analizele de toate felurile nu fac altceva decat ne ajuta sa ne disipam. Concentrarea este procesul in care toate activitatile mentale se focuseaza pe un singur element, elementul de analizat. Asa cum toate razele soarelui ce strabat o lentila se concentreaza intr-un singur punct si acel punct devine fierbinte si dupa un timp de concentrare suficienta ia foc, trairea in interior are darul de a ne ajuta sa ne intoarcem acasa.
Un alt exemplu cand spun spre exemplu, iubitul meu, este o stare de gelozie / posesiune caci gelozia este o stare de posesiune, nu exista al meu in aceste cazuri, nu pot inlantui un om ca fiind al meu cum nu este bine sa inlantui nici un animal, dar foarte putini inteleg acest lucru. Toata lumea trebuie sa simta libertatea. A nu se confunda libertatea cu libertinajul. Nu poti sa iubesti pe cineva profund azi pentru ca maine sa iubesti pe altcineva la fel de profund, asta numesc eu libertinaj si inconstanta in relatii/sentimente.
A iubi este ceva profund care pur si simplu te transforma… a iubi trece de diferentele de sex, religie, tralala, pentru ca trebuie sa iubesti tot ceea ce este divin. Și un rasarit de soare poate fi iubit..
Noi am pierdut sensul verbului a iubi si i-am adaugat un sens, a procrea, si nici macar atat este o placere ce tine de regnul animal. Este sensul care i s-a atribuit acum. La fel precum expresia „hai sa ne culcam” a capatat alta conotatie. Aiubi – cu adevarat inseamna in primul rand puritate in gandire, iar puritatea genereaza frecvente superioare. Cum spune Jasmuheen, la frecvente superioare omul ia contact cu divinul.
Eram in al 9-lea cer nu este doar o metafora este ceva adevarat pentru cine poate sa vada cerurile deschise si sa le si numere.
IUBIRE – Manifestare a Divinului insotita de rezonatorul U intr-o relatie BI laterala de RE-amintire a ceea ce / cine suntem de fapt….
Cobor din lumea mea alunecand pe-o raza si rezonez ; desfac in doua sfera de lumina (meioza oare?) si ma intorc transpus ; a fost placut deci ma Reintorc.
Dragostea
Corinteni 13.1 – Corinteni 13.8
Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sint o arama sunatoare sau un chimval zinganitor.
Si chiar daca as avea darul prorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incit sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sint nimic.
Si daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mindrie,
Nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se minie, nu se gindeste la rau,
Nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
Acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul.
Dragostea nu va pieri niciodata.
Credinta nu este totuna cu iubirea. Credinta este o forma de cunoastere, un instrument intuitiv prin care se ajunge la iubire.
Cunoasterea este un instrument rational prin care se ajunge la iubire.
Iisus vine si reduce toate cele 10 porunci la una singura. Esenta tuturor, Iubirea
Iubirea reprezinta topirea tuturor conflictelor, tuturor tensiunilor.
Cand mananc ma gandesc la mine
Cand vreau sa dorm pentru ca mi-e somn ma gandesc la mine
Cand stau jos pentru ca sunt obosit ma gandesc la mine
Cand beau apa pentru ca mi-e sete ma gandesc la mine
Cand imi astern patul pentru ca mi-e somn ma gandesc la mine
Cand ma imbrac ma gandesc la mine
Cand ma spal ma gandesc la mine
Cand ma sterg cu prosopul, cand ma usuc cu feonul, cand folosesc samponul, cand ma pieptan…
Cand ascult ce se intampla in jurul meu ma gandesc la mine
Cand scriu gandindu-ma la titluri
Cand ma incalt si cand merg si cand alerg si cand rad si cand cant, si cand ma infurii si cand rad
Cand pun masa, cand spal vasele, cand deschid frigiderul, cand aprind lumina, cand deschid aragazul…
Cand miros o floare si cand admir un peisaj – chiar si atunci spun IMI place….MIE IMI place
Cand imi pun ochelarii de soare
Si cand privesc cerul ma gandesc la mine
Cand sunt trist si sunt bolnav… ma gandesc la mine
Cand sunt vesel si bucuros
Cand sunt plin de fericire
Cand invat sa traiesc
Si chiar cand invat sa iubesc
La mine ma gandesc si EU
Ar trebui sa stau EU si sa ma privesc… pe MINE si sa-mi pun intrebarea: Practic cat timp de peste zi petrec gandindu-ma la ceilalti ? Cine sunt EU si cine este MINE…