Lumina Soarelui
În timpurile străvechi, oamenii foloseau lumina şi căldura Soarelui ca unic mijloc de însănătoşire. Perşii, grecii, egiptenii, babilionienii şi romanii se închinau plini de veneraţie înaintea Soarelui. Mai mult decât atât, civilizaţiile Aztecă, Maya şi Inca au clădit monumente uriaşe în cinstea zeului Soarelui.
În „ţările calde”, plantele şi animalele sunt mult mai abundente şi mai pline de viaţă decât într-o zonă cu climă temperată sau rece, unde majoritatea lucrurilor au mai degrabă o nuanţă cenuşie. Oamenii care locuiesc în „ţările calde” au dinţii mai buni decât cei ce locuiesc în „ţările nordice”. Unul dintre motive este că, atunci când te expui la lumina soarelui, la nivelul pielii se produce mai multă vitamina D care, printre altele, te ajută să ai oase şi dinţi sănătoşi.
Soarele este sursa principală din care se hrăneşte tot ceea ce ia naştere şi se dezvoltă în natură. Atunci când suntem suficent de conştienţi de aceasta avem acces la o putere extraordinară de regenerare pentru a ne recâştiga sau menţine o excelentă stare de sănătate a corpului, a psihicului şi chiar a minţii.

Helioterapia - o metodă de tratament holistică
Helioterapia este o metodă naturală şi foarte eficientă care se bazează pe puterile vindecătoare tainice ale energiilor subtile ale Soarelui.
Este o metodă holistică, pentru că tratează omul ca întreg şi nu ca sumă de părţi componente, ţinând seama că orice boală a fiinţei umane îşi are originea într-o slăbiciune a psihicului sau în anumite greşeli de gândire sau de comportament, mai mult sau mai puţin grave, pe care aceasta le face.
Complet gratuită, lumina solară ne dăruieşte extraordinar de mult din imensa putere vindecătoare a naturii lui Dumnezeu, iar energiile sale dătătoare de viaţă, sunt absorbite de aer, de apă, de ierburi, de fructe şi de alte medii pe care adeseori le utilizează medicul naturist.
Ştiind toate acestea, ne putem pune întrebarea de ce să nu apelăm atunci, mai mereu, plini de încredere la acest izvor divin nesecat de energii subtile vindecătoare ?
Există două tipuri de helioterapie: specifică şi generală.
În continuare vom pătrunde în tainele helioterapiei generale, utilizată pentru tratarea oricărui tip de boală, de orice natură ar fi aceasta.
Practica helioterapiei constă în realizarea de plimbări în aer curat, la Soare, fiind nud şi având capul acoperit.
Se recomandă să o realizăm în locuri ferite de privirile indiscrete.
Vom  urmări expunerea la Soare mai ales a zonei afectate de boală, preferând orele dimineţii şi ale după-amiezii şi evitându-le pe cele de la prânz.
Vom  urmări să  respirăm adânc şi lent, fără a forţa, pentru a conştientiza fluidele subtile vehiculate de aer în fiinţă.
Datorită modului predominant de viaţă actual şi, în special, a alimentaţiei cel mai adesea cu o hrană complet nocivă, toxică ori incompletă, această metodă străveche de folosire a luminii solare pentru vindecare nu mai este suficient de eficientă, singură. De aceea vor fi precizate mai multe aspecte care vor facilita succesul în practica terapiei cu lumina soarelui, privind regimul alimentar necesar, atitudinea psiho-mentală adecvată, comportamentul sexual etc.

Recomandări  care facilitează succesul în terapia cu lumina soarelui
- adoptarea unui diete specifice helioterapiei cu cel puţin 12 zile înainte de începerea acestui tip de terapie;
- abordarea atitudinii psiho-mentale adecvate -  privită ca o reflexie a credinţei în Dumnezeu;
- practicarea continenţei sau a abstinenţei sexuale;
- această terapie nu este recomandată în asociere cu folosirea oricăror altor remedii şi medicamente de sinteză care nu sunt perfect naturale, cu expunerea la radiaţii, cum ar fi cele roentgen sau cele date de lămpile ultraviolete.
Deoarece  energiile benefice subtile, vehiculate de lumina solară, nu pot fi absorbite şi corect asimilate de un psihic chinuit sau de un corp intoxicat, aceste recomandări este bine să fie respectate încă de la începutul dietei preliminarii şi 7 luni după terminarea ultimului tratament helioterapeutic.
De asemenea, se va urmări ca mesele, ingerarea apei, odihna, baia să se realizeze după un program bine stabilit, în prealabil.
Se vor evita nirosurile neplăcute, efortul fizic intens, ambianţele viciate, fumatul.

Dieta în helioterapie
Dieta în helioterapie se bazează pe cereale proaspete (din ultima recoltă), printre care amintim grâul şi orezul, ce vor fi spălate şi apoi fierte în apă care a fost în prealabil expusă la Soare, sau chiar în lapte proaspăt nu prea gras. Acestea (grâul şi orezul) - dacă sunt consumate cu moderaţie - sunt întodeauna de preferat oricăror alte mâncăruri în perioada de tratament helioterapic. Alte alimente ar fi porumbul proaspăt, fiert în apă sau în lapte şi care poate fi consumat sub formă de supă sau terci; meiul poate fi folosit şi el ca terci sau fiert în lapte; zilnic pot fi consumate fructe coapte, cât mai naturale (fără hormoni sau îngrăşăminte de sinteză), legume proaspete. Vor fi consumate cât mai rar legumele verzi, verdeţurile şi cartofii. Sunt contraindicate carnea de orice fel, zahărul, cafeaua, drogurile sau alte substanţe toxice. Nu sunt recomandate fasolea şi lintea. Se vor bea zilnic câteva pahare mari de apă pură de izvor sau apă plată, care a fost în prealabil purificată, prin expunere la Soare timp de 10-12 ore într-un vas, care va fi acoperit apoi cu un capac.

Atitudinea psihomentală corespunzătoare
Se poate rezuma în câteva cuvinte la a trăi în Clipa Magică a Prezentului, în Eternul AICI şi ACUM!
Altfel spus, este atitudinea care implică aspiraţia de comuniune cu Dumnezeu Tatăl, rugăciunea zilnică şi manifestarea pe cât posibil a unei stări de iubire faţă de El, ce se poate observa în viaţa de zi cu zi, prin bunătatea sufletească, iubirea, bunăvoinţa şi dăruirea faţă de cei apropiaţi.
Omul este singurul în măsură să se hotărască să-şi trezească, să-şi amplifice şi să-şi modeleze forţele mentalului şi ale psihicului în mod armonios.
Atunci când fiinţa umană se află într-o stare bună de sănătate, trăind în deplină armonie cu Divinul şi cu legile fundamentale ale naturii, se poate spune că Spiritul, care este o scânteie din Dumnezeu Tatăl, are întâietate în microcosmosul fiinţei ei. În cazul unei fiinţe umane bolnave, adeseori domină energiile impure ale psihicului.
Prin acţiunea forţelor subtile cu care omul intră în rezonanţă şi pe care le cheamă astfel în fiinţa sa, el îşi generează astfel singur starea de boală sau de sănătate.
De aceea se recomandă autodisciplinarea, conştientizarea şi controlul gândurilor, dinamizarea considerabilă a forţelor spirituale latente, trezirea, cultivarea şi întreţinerea ideilor înalte, benefice prin puterea voinţei, căci astfel vom obţine echilibrul profund, pacea şi stăpânirea de sine.

Acum  vom rememora principalele aspecte  în practica helioterapiei:  
- fiind nud, se realizează plimbări în aer curat, la Soare, având capul acoperit şi urmărim expunerea la Soare mai ales a zonei afectate de boală;
- vom urmări să respirăm adânc şi lent, fără a forţa pentru a conştientiza fluidele subtile vehiculate de aer în fiinţă;
- pentru persoanele foarte sensibile se recomandă ca, vara, acestea să se expună la soare mai ales dimineaţa şi după-amiaza, evitând complet expunerea la Soare în timpul prânzului;
- atenţie, în caz de exces, lumina Soarelui poate să cauzeze arsuri şi chiar insolaţii;
- vom respecta dieta, cu 12-15 zile înaintea helioterapiei şi o vom continua 7 luni după realizarea terapiei;
- vom bea zilnic câteva pahare mari de apă pură de izvor sau minerală plată care a fost în prealabil purificată, prin expunere la Soare timp de 10-12 ore într-un vas care va fi acoperit apoi cu un capac;
- vom urmări eliminarea materiilor fecale de cel puţin două ori  zi, eventual, consumând caise sau piersici uscate, seara şi dimineaţa;
- se realizează continenţa sexuală sau abstinenţa sexuală;
- mesele, ingerarea apei, odihna, baia le vom realiza după un program bine stabilit, în prealabil;
- vom evita mirosurile neplăcute, efortul fizic intens, ambianţele viciate, fumatul;
- vom aborda atitudinea psiho-mentală corespunzătoare.

Pornind de la convingerea că fiecare dintre noi are puterea extraordinară de a alege cum să-şi trăiască viaţa, doresc să menţionez că aceasta se poate realiza prin utilizarea armonioasă şi înţeleaptă a tuturor structurilor fiinţei, ţinând totodată cont că fără ajutorul şi binecuvântarea lui Dumnezeu nici un remediu nu va avea eficienţă.

| Dr. Papp Sigismund | Medic medicina generala | Competenta acupunctură |

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte