În medicina alopată se vorbeşte tot mai des despre importanţa factorului psihologic în declanşarea bolilor cronice, despre felul cum este marcat individul de diverse evenimente din propria-i viaţă în urma cărora apar dezechilibre emoţionale care se adună ca o sumă de erori în timpul funcţionarii unui sistem informatic.
Rezultatul este blocajul care se poate manifesta în oricare dintre planuri: fizic sau mental emoţional, într-un cuvânt suferinţa. Aceasta poate fi şi ea ignorată până la un moment dat.
Durata şi complexitatea tratamentului depind şi de cât de curând individul conştientizează că trebuie să-şi acorde oarecare atenţie pentru a preveni o degradare accentuată a stării de sănătate.

Scurt istoric
Încă din copilărie Eduard Bach (1886-1936) şi-a dorit să devină vindecător  şi să găsească o metodă simplă de  alinare a suferinţelor celor mulţi. Nu a urmat cursuri universitare de la început ci a muncit câţiva ani la prelucrarea cuprului împreună cu angajaţii tatălui său. Apoi s-a hotărât să urmeze medicina pentru a cunoaşte tot ce se putea şti cu privire la metodele de recăpătarea sănătăţii. A lucrat cu succes în Spitalul Universitar şi apoi la Spitalul de homeopatie din Londra. Şi-a adus o reală contribuţie în homeopatie descoperind 7 nosode intestinale (legătura dintre bolile cronice şi compoziţia florei intestinale). Îşi petrecea orice moment liber studiind plantele şi calităţile lor vindecătoare sperând să înlocuiască cele 7 nosode. Apoi din 1930 s-a retras la ţară renunţând la bani şi la faimă pentru a-şi împlini rostul, convins fiind că Dumnezeu în bunătatea Sa a lăsat şi modalităţi de însănătoşire în natură, la îndemâna tuturor celor aflaţi în suferinţă. Cu aceasta credinţă, mult studiu, experimentare şi dezvoltându-şi intuiţia şi-a petrecut 8 ani  (1928-1936)  în căutarea unui sistem natural, uşor de folosit care să vindece sufletele oamenilor. În ultimul său an de viaţă, a spus că sistemul ce el îl caută este complet. A murit liniştit, în somn. Şi-a dedicat întreaga sa viaţă cercetării în folosul oamenilor.
Primele remedii florale au fost preparate din rouă colectată dimineaţa, din inflorescenţele unor plante din flora spontană şi conservată apoi cu alcool. A fost convins ca roua este impregnată cu întreaga energie pură, vindecătoare a plantei pe care se afla.

Filozofia doctorului Bach
Ceea ce noi ne-am obişnuit să numim boală, este de fapt rezultatul unor profunde dizarmonii în plan mental-emoţional. Pentru a beneficia de vindecare, este evident că tratarea efectului, respectiv a manifestării dezechilibrului în planul fizic , nu poate fi eficientă atâta vreme cât cauza rămâne.
În opinia doctorului Bach o primă eroare în abordarea bolii este chiar acţiunea împotriva Unităţii universale.
Suferinţa fizică ar trebui interpretată ca semnal de alarmă cu privire la atitudinea eronată a individului în raport cu propria viaţa şi cu felul în care respectă Legea Unităţii Divine şi a Iubirii necondiţionate.
În măsura în care putem respecta această lege vom fi mai protejaţi în faţa vicisitudinilor vieţii.
Între bolile primare ale omului dr. Eduard Bach enumera: mândria, cruzimea, ura, frica, egoismul, ignoranţa, înşelăciunea şi lăcomia. Acestea şi încă altele reprezintă bariere pe care omul le ridică inconştient între el şi energia de vindecare.
Tocmai de aceea este bine să ştim faptul că echilibrul mental emoţional este cheia sănătăţii.
În urma diverselor încercări ale vieţii, care ne iau pe neaşteptate sau care ne prind nepregătiţi sau în faţa cărora ne simţim neputincioşi, apar stări emoţionale care pot persista şi apoi pot produce dezechilibre sau chiar instabilitate emoţională.
Se numesc emoţii negative tocmai pentru că provoacă stări emoţionale neplăcute. Menţinută o perioadă lungă, această stare va produce într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat manifestările suferinţei şi în plan fizic - adică boala pe care medicul o va diagnostica cu o denumire ştiinţifică.
Este adevărat că suferinţa poate determina un salt calitativ al conştiinţei. Dar sistemul de remedii florale pe care doctorul Bach l-a întemeiat poate determina evoluţia fără suferinţă. Mai precis ajută individul să-şi restabilească armonia interioară prin anularea barierelor pe care şi le-a elaborat mai mult sau mai puţin conştient în confruntarea cu problemele sale.
“Pentru cei bolnavi care doresc să se însănătoşească pacea şi armonia minţii cu sufletul sunt cele mai importante remedii.” - Heal Thyself - Dr. Eduard Bach
Prin citatul anterior doctor Bach a dorit să sublinieze importanţa echilibrului emoţional în procesul de însănătoşire. Atunci când bolnavul îşi regăseşte pacea minţii şi armonia cu propriul suflet înseamnă că a fost deja eradicată adevărata cauză a bolii.
Dorinţa doctorului Bach a fost să ne dăm seama că atunci când suferim ne putem realmente ajuta dacă ne schimbăm dispoziţia. E ca şi cum am deschide lumina în întuneric deoarece după părerea lui “vindecare vine din interiorul nostru”.
De aceea el recomandă folosirea esenţelor florale, pe care le-a studiat îndelung, pentru a schimba perspectiva.
Cele 38 de remedii florale care-i poartă numele acoperă totalitatea stărilor emoţionale negative.
Neglijând starea ce rezultă în urma dezacordurilor dintre suflet şi minte având în tratament doar nivelul fizic pe care tindem să-l tratăm cu metode antagonice suferinţei, nu vom face altceva decât să accentuăm dizarmonia interioară; astfel aceasta din urmă va penetra din ce în ce mai profund prin toate nivelele noastre energetice afectându-ne, în timp , din ce în ce mai mult ; bine-nţeles că vom primi din ce în ce mai multe semnale de la propriul nostru corp până în ziua în care le vom interpreta corect şi ne vom schimba atitudinea.
În cazul în care neglijăm pentru multă vreme starea noastră interioară boala în sine se poate agrava. În opinia lui Bach, în cele mai multe cazuri însănătoşirea aparentă poate deveni dăunătoare atâta vreme cât ascunde pacientului adevărata cauză a suferinţei şi în ciuda aparenţei de însănătoşire factorul real (dezechilibrul emoţional interior) trecând neobservat, va câştiga teren” (Heal Thyself).
Terapia cu remediile florale relevată de doctorul Eduard Bach face parte din terapiile complementare 100% naturale cu 0% efecte secundare – practic fără risc.
Ea se adresează sufletului şi minţii aducând echilibrul emoţional.
Se armonizează bine cu orice tratament sau terapie. Ne ajută să ne redescoperim pe noi înşine şi să ne schimbăm atitudinea care ne-a adus în situaţii din care nu mai ştim cum să ieşim. Ne ajută să avem o altă perspectiva asupra vieţii şi putem lua decizii corecte şi eficiente.
Mai precis ne poate scăpa de frici şi temeri, redă încrederea şi ne eliberează de invidie, gelozie, atacuri de panică, resentimente faţă de cei din jurul nostru. Ne ajută să nu mai risipim potenţialul nostru pe emoţii negative şi să-l utilizăm cu folos.        
Poate fi de ajutor în revenirea din stările de şoc, în rezolvarea anxietăţii de diverse etiologii, a atacurilor de panică, a fricilor de orice fel (indiferent de intensitate), a crizelor de identitate; readuce echilibrul interior firesc, armonizează fiinţa cu ea însăşi şi cu restul lumii, redă încrederea de sine, alungă nesiguranţa, pierderea controlului, gelozia, invidia, resentimentele; înlesneşte o mai bună adaptare a individului în societate. Pe cei ce evită realitatea evadând în trecut sau viitor din diferite motive, îi readuce în prezent. Pe cei nerăbdători îi domoleşte, pe cei supraîncărcaţi îi organizează; pe scurt vindecă sufletul aflat în orice stare emoţională negativă care apare în mod firesc în urma unor traume sau a unor experienţe insuficient digerate.
Important este că există rezolvare fără suferinţă pentru oricare dintre ele.
Se pot folosi şi pentru plante şi animale, fiind eficientă printre altele şi în eradicarea paraziţilor interni şi externi.
Este eficient în managementul stresului.
Este uşor de folosit, nu are nici un fel de contraindicaţii sau restricţii.
Ca urmare a restabilirii echilibrului interior acest “sistem informatic viu” poate să ignore sau să corecteze “erorile de rutina”.
Pentru reuşita tratamentului este nevoie de o colaborare sinceră a persoanei interesate, deoarece remediile se aleg pentru fiecare individ în parte funcţie de propria relatare (în primul rând) şi bine-nţeles de respectarea instrucţiunilor de folosire.

Prescriere
Prescripţia este individualizată, bazată pe informaţiile date de pacient. Doctor Bach a recomandat un amestec de maxim 6 esenţe florale care să reflecte starea prezentă. O sticluţă de tratament (aproximativ 30 ml amestec) se foloseşte în medie aproximativ 3 săptămâni.
Apoi, poate urma o perioadă, nedefinită în timp, de echilibru şi bunăstare sufletească sau, după o noua evaluare, se pot repeta sau se pot schimba remediile din sticluţa de tratament.
Ori de câte ori ne confruntăm cu o stare interioară de disconfort pe care nu o putem dovedi putem apela cu încredere la terapia florală Bach.
“Pacientul viitorului trebuie să înţeleagă ca el şi numai el însuşi se poate elibera de suferinţă.” - You Suffer from Yourselves - Dr. Eduard Bach        
Pacientul de mâine trebuie să-şi asume responsabilitatea vindecării să devină conştient că doctorii şi terapeuţii sunt doar sfătuitori preţioşi dar hotărârea de a urma un tratament sau un anume regim de viaţă îi aparţin în exclusivitate. Trebuie să ştie că nu există două fiinţe identice deci tratamentul trebuie individualizat funcţie de manifestările sale subiective şi obiective.
El va trebui să devină interesat în a-şi căuta în interiorul său originea maladiilor sale pentru a găsi soluţia de a se elibera în mod real de suferinţă
Conştientizarea e foarte importantă dar la fel de important este şi faptul că există deja soluţii iar una dintre ele este naturală, uşor de administrat şi fără efecte secundare. Ne este oferită chiar de cel ce a fost mai întâi medic alopat apoi homeopat şi în cele din urmă terapeut.
Nu este de loc de neglijat nici relaţia pe care Bach o avea cu Sinele Superior, cum denumea el de multe ori Îngerul de Lumină al fiecăruia din noi.
Încet dar sigur Terapia florala Bach câştigă teren şi în România. Şi nu neapărat că ar fi nevoia de a copia vestul şi în terapiile complementare cu grad de risc zero ci conjunctura începe să se asemene. Nesiguranţa zilei de mâine, depresiile, frământările nocturne care răpesc somnul binefăcător, disperarea, atacurile de panică, gelozia şi multe alte emoţii negative pe care nu mai reuşim să le gestionăm pe cont propriu, pot fi anihilate folosind terapia florala Bach. Echilibrul, liniştea interioară, limpezimea minţii devin uneori deziderate greu de atins fără ajutor exterior. Absorbiţi de grijile zilnice, de problemele copleşitoare, osteniţi de oboseală, aproape că uităm să mai vorbim cu Dumnezeu. Conform cu filozofia doctorului Bach, esenţele florale bine alese pentru fiecare persoana în parte, refac legătura cu Sinele Superior atât de simplu şi firesc. Rezultatul? Echilibrul mental emoţional redobândit.
E de preferat să se folosească aceasta terapie pentru a preveni manifestarea în plan fizic a dizarmoniei interne; după declanşarea unei suferinţe în plan fizic este de ajutor pe lângă alte tratamente (alopat şi /sau complementare) reducând perioada de restabilire a sănătăţii datorită confortului psihic indus şi a restabilirii echilibrului interior. Dar spre deosebire de computere, la entităţile vii “reinstalarea sistemului” este ceva mai complicata.  
Mesajul explicit ar fi: “Trezeşte-te în timp util!”
Terapia cu remediile Florale relevată de doctorul Eduard Bach face parte din terapiile complementare 100% naturale cu 0% efecte secundare – practic fără risc.

| Carmen Bădilă | BFRP (Bach Foundation Registered Practitioner) |

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte