| Dr. Alexandru Vinatoru | Medic medicina generala | Competenta apifitoterapie |
Omul a spus multe despre starea de boală, ajungând să înţeleagă din ce în ce mai bine mecanismele manifestării ei. A creat medicamente capabile să contracareze manifestările grave ale unei afecţiuni şi în continuare se străduieşte să atingă perfecţiunea în lupta cu boala, dar….
Este nevoie de un alt mod de a vedea lucrurile pentru a evada de pe ţinuturile morbide ale bolilor.
Haideţi să ne punem următoarea întrebare: Cine poate cu adevărat să învingă o afecţiune?
Vă sugerez următorul răspuns: SĂNĂTATEA.
Credeţi că e banal?
Urmăriţi să aprofundaţi sensul acestei afirmaţii: Sănătatea este singura care poate învinge bolile. Aceasta înseamnă că în loc să ne luptăm îndelung cu o afecţiune mai bine rezolvăm problemele vitale (riscurile pe care le ridică manifestarea acelei boli) după care ne focalizăm pe ceea ce aduce sănătatea în corpul nostru. Fiţi convinşi că aceasta este o cale sigură, e medicina viitorului nostru. Este rezultatul propriilor noastre experienţe, oamenii acestui pământ, experienţe care sunt puse apoi cap la cap de minţile luminate, pentru ca în cele din urmă, printr-un act de educaţie generală să realizăm importanţa acestui mod de cunoaştere.
Câţi dintre dumneavoastră au avut sentimentul că tratându-se de o boală, cu pastile „moderne”, rezultat al laborioaselor procese de cercetare ale ştiinţei medicale, a reuşit de fapt să intre într-un circuit vicios în care aparenta însănătoşire faţă de afecţiunea respectivă, face loc unei alte probleme de sănătate? Personal am văzut şi văd această situaţie la cei mai mulţi dintre pacienţii mei. Am urmărit să înţeleg de ce? Simpla explicaţie a efectelor adverse pe care le induc medicamentele de sinteză chimică nu pare suficientă.
Înţelegerea a început să vină atunci când nu mă gândeam la bolile pacienţilor, ci la sănătate în general.
Atunci când sănătatea noastră este „subţire” boala apare. Acest moment iluminator pentru mintea mea a reorganizat toată viziunea asupra actului medical. Înţelesesem că o afecţiune este strâns corelată cu o greşeală pe care pacientul o face fie la nivel mental sau psiho-emoţional de integrare socială, ambientală şi universală, dar simpla corectare a acestei greşeli ( care nu este deloc simplu de realizat de către pacient! ) nu era aducătoare de sănătate deplină, ci doar de ameliorare.
Situaţia în momentul de faţă nu este de natură a fi pe deplin înţeleasă, pentru că acest răspuns în care am înţeles că sănătatea este cea care vindecă afecţiunile, a născut o întrebare mult mai vastă: de unde ne vine sănătatea? Răspunsul cere o viziune amplă asupra vieţii însăşi, muncă, intuiţie şi …. o viaţă de om, pentru a se clarifica. Să nu uităm însă că strămoşii generaţiilor de astăzi, au înţeles, fiecare în felul lor, foarte multe adevăruri despre fortificarea şi menţinerea sănătăţii. Să mai înţelegem aşadar că nu suntem singuri şi că o mână nevăzută străbate timpul pentru a ne aduce înţelepciunea Lor, atât de necesară astăzi Nouă.
Pentru a putea vorbi despre sănătate, este nevoie mai întâi să înţelegem cadrul, şi câteva din legile vieţii.
Aşa cum arată fizica modernă, materia care mai demult era considerată inertă este tot energie, dar cu vibraţia mult scăzută. De asemeni materia solidă este în cea mai mare parte „goală” (atomul este format din: nucleu – central şi electroni – pe orbite, între care spaţiul este gol, iar nucleul – format din protoni şi neutroni este de asemenea gol în cea mai mare parte, de fapt peste 90% din atom se arată este spaţiul vid).
Pentru a înţelege secretele vieţii este necesară din start părăsirea viziunii exclusiv a materialiste şi înţelegerea, esenţială, a vibraţiei, a rezonanţei dintre două sisteme vibratorii, precum şi a faptului că o vibraţie are o lege proprie codificată, este vorba de informaţie, care se manifestă prin vibraţia respectivă.
Viaţa pe Terra a apărut succesiv, prin naşterea celor trei regnuri mineral, vegetal şi animal, însă pe baza unei informaţii (bioinformaţii) care a dirijat şi orchestrat toată devenirea.
Ceea ce noi, oamenii, trebuie să înţelegem cât mai clar este că cele trei regnuri sunt interdependente din născare şi sunt concepute după o bioinformaţie ce le permite coexistenţa în echilibru.
Să ne gândim la faptul că îmbogăţirea cu oxigen a atmosferei terestre se datorează plantelor şi că tot plantele sunt sursă de hrană pentru regnul animal; Dacă din punct de vedere evoluţionist materialist se poate vorbi de o treaptă superioară în apariţia regnului animal, de fapt ar trebui înţeles că toate cele trei regnuri aparţin unui tot, un tot al vieţii pe Planeta Albastră şi că inteligenţa vieţii se manifestă deopotrivă în cristalele care se încarcă şi transmit radiaţii tămăduitoare, sau în mineralele care permit dinamica biochimică în corpul nostru, în plantele care creează condiţii de viaţă, realizează buna funcţionare a organelor corpului nostru, ca şi medicamente, dar şi în vieţuitoarele animale care manifestă vizibil sentimente, armonie, ordine, instincte. Singurul „răzvrătit” din acest întreg este omul, care având raţiune, are şansa de a obţine controlul asupra celorlalte vieţuitoare şi minerale; cu toate acestea spuneam că trebuie să înţelegem strânsa interdependenţă, pentru că omul nu va putea controla niciodată inteligenţa vieţii pentru că aceasta (inteligenţa originară a vieţii) este chiar bioinformaţia care ne-a codificat şi pe noi, oamenii, şi avem doar datoria de a deveni conştienţi de existenţa acestei inteligenţe şi să o manifestăm, la fel ca şi celelalte vieţuitoare, cu o mică diferenţă, care ne face oameni: să fim inteligenţi şi conştienţi de aceasta deopotrivă. Jocul vieţii, a jertfit totul pentru această creaţie conştientă, omul, care trebuie sa-şi înţeleagă originea şi unitatea cu tot ce-l înconjoară.
Sănătatea este un atribut al vieţii însăşi, care se manifestă spontan şi dispare atunci când se încalcă regulile armoniei. Aceasta nu este o definiţie, este o observaţie a umanităţii, atunci când şi-a analizat experienţele. Viaţa este un tot, prin urmare sănătatea, ca atribut al armoniei vieţii trebuie regăsită în toate cele trei regnuri: mineral, vegetal, animal. Acesta este un punct de plecare în căutarea sănătăţii, pas cu pas – împreună…
(va urma)