În acest interval de timp avem o distribuție a planetelor foarte interesantă, guvernatorii Nodurilor lunare Marte (Pluton) pentru Nodul Sud și Venus în mișcare aparent retrogradă (pentru Nodul Nord) se află  în semnul Capricornului, împreună cu Mercur (și el în mișcare aparent retrogradă), aflat tot în semnul Capricornului, fiind guvernatorul al semnului în care se află Lilith. În această perioadă este extrem de importantă poziția Lunii, ea este în descreștere până pe 1 februarie când este Luna Nouă din semnul Vărsătorului, și în plus din 29 ianuarie, va tranzita cele patru planete din semnul Capricornului timp de trei zile. Venus este staționar directă din 27 ianuarie, revenind la mișcarea directă tot pe 29 ianuarie – în acest interval putem să conștientizăm care este adevărata noastră valoare și ce anume avem de rectificat legat de planul material (de scris toate ideile care apar) . Aceste planete Mercur, Venus și Marte ne caracterizează în cel mai profund și reprezentativ mod, fiind legate de comunicare, creativitate și energia vitală. Se pare că acum fiecare dintre noi trebuie să-și concentreze întreaga energie care este intensă (Marte este în exaltare) pentru a-și dezvolta și organiza planuri personale legate de acumulare de informații, de studii, comunicare, călătorii; apoi de felul în care ne putem remarca prin propria și unica creativitate, dar și analizând lecțiile de viață primite în zona resurselor financiare și materiale; Pluton împinge lucrurile, ne aduce voința necesară pentru a realiza tot ce ne propunem, mai ales dacă dăm forța credinței acțiunilor noastre. Tot Pluton ne ajută să ne distrugem fricile, prin conștientizarea cauzei care au stat la apariția lor.  Avem o perioadă intensă, mai ales weekendul 28 – 30 ianuarie poate fi folosit pentru a analiza, organiza, gândi și decide următoarele acțiuni pe termen de cel puțin un an.

Mercur în mișcare aparent retrogradă este în trigon cu Nodul Nord, un aspect deosebit de bun, care ne ajută să înțelegem, sau să întrezărim ceea ce ne rezervă soarta, să mergem pe calea destinului, cu o deosebită forță – Mercur în mișcare aparent retrogradă este în conjuncție cu Pluton pe 29 ianuarie – dar mai ales să scoatem la lumină din lăuntrul nostru idei importante, informații valoroase uitate. Conjuncția Mercur Pluton a început la sfârșitul lui decembrie 2021, prima, a doua cu Mercur în mișcare aparent retrogradă, cum spuneam mai sus, va avea loc pe 29 ianuarie, urmată de ultima pe 11 februarie 2022. Toată această mișcare a lui Mercur, în companie plutoniană, este plină de semnificații profunde, transformatoare pentru fiecare dintre noi. Eu cred că ne vorbește despre stabilirea unor principii de viață personale care ne vor ajuta să ne transformăm gândirea, astfel încât ea să devină constructivă pentru noi înșine dar și pentru colectivitatea în care ne aflăm.

Este momentul când ne orientăm serios atenţia spre a cerceta cu de-amănuntul ceea ce ne înconjoară (religia, filozofia, ştiinţa, doctrinele spirituale, economice, filozofice, psihologice adoptate de societate) şi mai ales propria noastră lume psihică (prin meditaţii, cugetări profunde, autoanalize atente de sine) pentru a-i identifica legile de manifestare şi a le folosi pentru a dobândi controlul asupra propriilor manifestări psihico-emoţionale. Pe de altă parte, datorită slăbiciunii Binelui din noi (specifică începutului

Transformării), ne ferim (fugim subconştient) de confruntări directe şi profunde cu răul, cu  contradicţiile din noi. Ideile noi generate de setea de adevăr întâmpină primele rezistenţe din partea celor vechi şi astfel apar primele conflicte. În urma acestei lupte, o parte din ideile “spirituale” care erau mai aeriene, mai “visătoare”, neîntemeiate, exagerate, mai combative, mai răutăcioase din regatul contradicţiilor, al minimei discriminări între bine şi rău sunt distruse. Iarăşi ca să zic așa, se împlineşte prorocia, legea e lege: nu se poate schimbare fără luptă, transformare fără distrugerea vechiului. Suferinţa apare în aceste circumstanţe deoarece distrugerea vechiului este încă stângace, făcută cu timiditate, nu este pe deplin controlată; fiind la început, apar şi greşeli: distrugem sau încercăm să distrugem din ignoranţă, din insuficient discernământ şi ce nu trebuie distrus; rezultă suferinţa. Dar, avem puterea gândului înțelept data de Mercur, dornic de a recepționa doar informațiile adevărate și valoroase. De aceea spuneam mai sus că acest weekend ne poate ajuta să înțelegem și să reflectăm cu înțelepciune pentru a încolți idei noi, transformatoare.

 

Organismul uman reprezintă un microcosmos construit exact după imaginea universului, macrocosmosului. Aceasta înseamnă că între om şi univers există corespondenţe. Toată ştiinţa esoterică este bazată pe legea corespondenţelor. Omul este infinitul mic, cosmosul este infinitul mare, şi între ele există corespondenţa: fiecare organ al corpului nostru are afinitate cu o regiune din cosmos. Evident, nu trebuie să ne imaginăm cosmosul că posedă organe ca ale noastre, dar în esenţa lor, organele noastre şi “organele “ cosmosului au ceva identic şi, prin legea afinităţii, noi putem să atingem în spaţiu forţe, centre şi lumi care corespund unor elemente din noi . Această cunoaştere a corespondenţelor ne deschide perspective nemaipomenite .

Între om şi univers, între microcosmos şi macrocosmos, există, deci, o corespondenţă absolută. Dar, prin felul lui de a trăi, omul a distrus această relaţie ideală, perfectă, cu macrocosmosul, cu Dumnezeu, iar acum problema se pune de a o restabili . Şi el o poate face, pentru că atunci când a ieşit din atelierele Creatorului , a primit tot ce îi era necesar pentru a se dezvolta şi a regăsi, dacă se rătăcea , drumul spre patria lui celestă. OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte