Este probabil destul de ciudat ceea ce se întâmplă în viaţa fiecăruia acum. Sau, dacă nu pare ciudat, pare greu de înţeles sau definit. De fapt se întâmplă multe, doar că din cauza unei lipse de exerciţiu sau de antrenament nu reuşim să descifrăm exact mesajele din jur, evident pentru cei care îşi şi doresc să afle asta.
Ceea ce ar trebui să folosim acum este Înţelepciunea - ea este un instrument dat tuturor fiinţelor conştiente şi ea este cea care ne oferă discernământ. Ea este cea care ne permite să constatăm că orice experienţă neplăcută prin care este posibil să trecem a fost adusă către noi ca să ne înţelegem viaţa şi destinul. Darul Înţelepciunii ne ajută să conştientizăm şi să ieşim din norul necunoaşterii, să ne mişcăm prin propria viaţă, pentru a recunoaşte exact ceea ce avem de făcut. Maeştrii spuneau: nu judeca după aparenţe. Iar Helena Blavatsky spunea: calea pe care eşti condus este luminată de un foc - lumina curajului, care arde în inimă. Cu cât omul îndrăzneşte mai mult cu atât obţine mai mult. Cu cât se teme mai mult cu atât mai mult va păli Lumina. De aceea ar fi bine să încercăm să înţelegem că fiecare problemă ascunde în ea o şansă foarte puternică. Discernământiul ne permite să vedem diferenţa dintre aparenţe şi realitate, observând că ceea ce pare negativ este în realitate pozitiv. Sau altfel spus lucrurile căroara le opunem rezistenţă persistă şi lucrurile pe care doar le privim dispar - probabil aceasta este cu adevărat acceptarea.
Cu siguranţă ceea ce avem cu toţii nevoie acum, este exersarea voinţei, căci acolo unde există voinţă, există o cale. Aşa că cel mai mare ajutor pe care-l putem da celor din jur este să-i facem pe oameni să se simtă puternici, căci această putere generează voinţa. Cu cât va fi mai puternică voinţa noastră, cu atât mai repede va dispre suferinţa şi disperarea.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte