Previziuni pentru 17 ianuarie 2014

Astăzi avem două aspecte frumoase şi constructive, Mercur este în sextil cu Uranus, descrescător şi Nodul Nord este în trigon cu Neptun.
Mercur este într-o relaţie excelentă cu Uranus, el ne ajută în acest context să descoperim cele mai potrivite soluţii pentru a rezolva conflicte mai vechi sau pentru a înţelege cauza unor tensiuni, putând să le aplanăm. Dar cel mai mare aport al acestui aspect este acela că avem capacitatea de a înţelege şi înţelepciunea de a corecta. Fiinţa umană caută, conştient sau inconştient, un sens în viaţa ei. Are nevoie de un motiv de a exista şi în fiecare zi încearcă să-l găsească în tot ce i se petrece, în viaţa familială, socială, profesională. Dar în realitate, nici o reuşită, nici o posesiune materială nu poate să-i dea sensul vieţii, dacă chiar e vorba de un “sens”, iar sensul nu e material, nu putem să-l găsim decât sus, în planurile subtile. Mai jos, nu găsim decât forme. Putem să umplem formele cu un conţinut care e dat de sentiment, de senzaţia pe care o încercăm atunci când iubim un obiect, o fiinţă sau o activitate. Dar sentimentul e trecător, într-o zi sau alta vom simţi un gol şi vom suferi. Trebuie, deci să căutăm un lucru deasupra conţinutului: sensul. Când am atins sensul, posedăm plenitudinea. Aici cred că intervine planeta modernă care guvernează Vărsătorul, Uranus, care face că totul să fie privit holistic, superior, detaşat, aceasta fiind condiţia de bază în a ne descoperi sensul.
Meditaţi în linişte la toate deciziile importante pe care trebuie să le luaţi pentru a finaliza cu succes proiectele în care sunteţi implicaţi. La orice problemă pe care o aveţi puteţi găsi astăzi o soluţie raţională.
Luna se află astăzi în semnul Leului, ceea ce ne ajută să ne manifestăm mai uşor emoţiile să exprimăm calităţile. În general suntem mai orgolioşi când este vorba despre ceea ce simţim sau prea ataşaţi sentimental. Ea va forma opoziţie cu Mercur, aşa cel puţin dimineaţă suntem mai predispuşi să ne aprindem din fleacuri şi să generăm discuţii contradictorii fără un fond real, ci doar din orgoliu, în schimb ele nu se vor şterge la fel de uşor.
Al doilea aspect dintre Nodul Nord şi Neptun, se resimte de mai multă vreme, el a ridicat în sufletele fiecăruia dintre noi multe întrebări existenţiale în ultima perioadă. Nodul Nord a acţionat ca o forţă pentru a ne determina să ne ducem la împlinire destinul, transformându-ne, sau prin evenimente dure, provocându-ne să vedem ceea ce trebuia schimbat.
Tot ce exista în viaţa obişnuită, la noi acasă, şi în mod special ceea ce este legat de căminul şi familia noastră, de obicei reprezintă acele lucruri pe care ne-am angajat să le întreţinem şi să le îngrijim în viaţă. Dacă nu simţim asta, atunci fie locul nostru este în altă parte, fie am uitat de ce ne aflăm aici. Acest sentiment poate fi extins şi asupra altor lucruri, în măsura în care ne simţim responsabili faţă de evoluţia lor. Dacă nu ne simţim responsabili pentru nimic, atunci nu putem avea nici pretenţia să fie alţii responsabili pentru ceea ce trăim noi. Viaţa este un proces de cooperare între fiinţe, şi dacă avem pretenţia ca viaţa să ofere fără ca noi să oferim ceva, deja suntem în afara ei. Deci, fiecare om poate vedea lucrurile până la adâncimea la care poate pătrunde. Unii oameni trăiesc doar la nivelul fizic al vieţii, se ocupă doar de ce vor consuma şi în ce condiţii vor trăi. Alţii sunt sensibili şi la ceea se întâmplă în sufletul lor, şi ştiu să-şi folosească emoţiile pentru a-şi conduce viaţa înţelept. Iar alţii ştiu că viaţa are şi un sens spiritual, abstract şi totuşi cel mai important. Aceia reuşesc să-i uimească pe ceilalţi prin libertatea şi puterea lor. Dar nu uimirea este scopul vieţii, ci să fim fericiţi.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Fă pur şi simplu doar ceea ce îţi face maxima plăcere ţie şi celor din jurul tău. Fă ceva care să înalţe în tine un cântec şi să creeze un ritm al celebrării în jurul tău. O astfel de viaţă o numesc religioasa. Ea nu se bazează pe principii, pe disciplină şi nici pe legi. Ea se rezumă la o singura idee: aceea de a-ţi trăi viaţa în mod inteligent. Meditează la toate aceste pe orele planetare ale lui Venus.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 27 CAPRICORN
UN PELERINAJ PE MUNTE
Se spune că omul devine mai înţelept după ce urcă un munte. Nu te amăgi cu gândul că drumul uşor, prin câmpie, este întotdeauna cel mai bun de urmat: uneori trebuie să urci pe culmi ca să poţi vedea încotro te va duce drumul. Din când în când, asumă-ţi câte o sarcină mai dificilă sau mai neplăcută. Aceasta te va ajuta sa descoperi că poţi mai mult decât faci de obicei, şi astfel vei putea să-ţi propui mai mult, ca să progresezi continuu.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 17 CAPRICORN
O FATĂ SCĂLDÂNDU-SE GOALĂ, PE FURIŞ
Există momente când simţim nevoia să renunţăm la orice constrângeri şi prejudecăţi, la orice costum sau mască, pentru a ne bucura de viaţă cu toată fiinţa noastră, în deplină libertate. De fiecare data când facem asta, ne simţim mai aproape de noi înşine, mai reali în exprimare, mai sinceri faţă de ceilalţi. Este bine dacă putem să renunţăm la teama de a exprima deschis ceea ce simţim, fiindcă astfel putem să oferim celorlalţi mult mai mult decât atunci când ne exprimăm convenţional, rigid, sobru, dar în dezacord cu propriile noastre convingeri şi sentimente.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top