Suntem în săptămâna guvernată de Mercur, care va retrograda luni 17 februarie, ceea ce face ca această săptămână să aibă o importanță aparte (să nu uităm că suntem și în anul guvernat de Mercur). În plus în această săptămână Soarele va trece de miercuri în semnul Peștilor și se va apropia de Mercur, aducând un plus de energie în manifestările mercuriene. Apoi Marte va trece de duminică în semnul de exaltare al Capricornului, de unde va aduce fiecăruia dintre noi determinarea de a rezolva cat mai multe probleme, energia de a organiza eficient toate activitățile și forța de a învinge obstacolele. În plus Marte va susține atât conștientizarea problemelor interioare cât și înțelegerea cauzelor subtile ale lucrurilor, aducând un aport constructiv atât pentru Soare cât și pentru Mercur. Marte va forma cuadratură cu Lilith, trigon cu Uranus și cuadratură cu Chiron, acesta fiind chiar ordinea expresă de influență astrală. Asta poate determina, legat de primul aspect, numeroase tensiuni generate de fricile personale și de teama de eșec, ceea ce va aduce tendința spre compromis. Apoi dacă depășim prin înțelegere această stare, vor apare soluții neașteptate la problemele pe care le avem, ceea ce cu siguranță de va elibera de neîncredere și va ajuta la dezvoltarea personalității (trigonul cu Uranus). Al treilea aspect, cuadratura Marte Chiron ( să nu uităm Chiron se află în semnul Berbecului, domiciliu marțian, ceea ce dă o forță deosebită acestui aspect) este cel mai complex, el poartă amprenta fricilor și frustrărilor, nevoia de înțelegere rațională a rezolvărilor concrete, palpabile, materiale, iar soluția pe care o oferă este de a înțelege și studia totul dintr-o perspectivă intelectuală cel puțin, dar cel mai corect spirituală. Se traduce prin acea ce vrea Dumnezeu de la noi, cum ne vede, ce potențial avem și ce aspirații pe care refuzăm să le vedem, utilizăm și să le aplicăm, avem.

Iată ceea ce este important să facem pe parcursul acestei săptămâni, din punctul meu de vedere.

În primul rând să încercăm să facem analize personale cât mai complete, să scriem tot ceea ce ne frământă, de cele mai multe ori nici nu ne dăm seama căci luăm totul de-a valma, fără a vedea de fapt sursa reală a problemelor. Zic că ar fi important să ne scriem tot ceea ce considerăm ca fiind nemulțumitor.

În al doilea rând după ce am scris totul, să încercăm să punem într-o ordine a importanței, adică să plasăm ceva pe primul, loc, al doilea, etc., în așa fel încât să descoperim ce ne generează cea mai mare frământare.

În al treilea rând să facem ca un fel de schemă logică, adică să vedem cum toate cele de pe listă interacționează sau se influențează.

Aceste trei acțiuni reprezintă de fapt o atenție deosebită pe care ar trebui să ne acordăm, o dedicare studiului necesităților personale și o înțelegere a cauzelor care ne generează blocajele cele mai frecvente.

Mercur care este atât de intens ca manifestare (de citit și articolul Mercur în semnul Peștilor 2020), formează pentru a doua oară – de această dată în mișcare aparent retrogradă – sextil cu Pallas, un aspect foarte subtil, care ne aduce posibilitatea de a vedea dincolo de aparențe, de a ne sincroniza acțiunile cu gândirea și simțirea, de a avea clar imaginea a ceea ce ne împiedică să fim noi înșine. Avem practic un interval de timp până pe 9 aprilie, în care putem lucra la aceste piedici pe care ni le punem, la autosabotare. Poate ar fi important să analizăm anumite mesaje pe care le-am primit în perioada 8, 9 februarie, ele putând reprezenta indicii importante asupra direcției spre care ar trebui să ne orientăm preponderent atenția.

Să nu uităm că suntem în perioada de descreștere a Lunii, în plus Luna va forma conjuncție cu Nodul sud, și ne va determina să ne orientăm atenția mai mult asupra celorlalți, căutând scuze la toate problemele legate de ceea cei din jur fac, de fapt cauzele fiind doar în interiorul nostru. Este important să refuzăm rapid acest gând când apare și să ne focusăm atenția doar asupra a ceva ce din noi a generat aceste situații.

Mercur ca și guvernator al acestei săptămâni și a anului, ne aduce în cale acele conjuncturi şi situaţii de care avem nevoie dar, cu mult mai important, ne dă puterea lăuntrică de a depăşi aceste perioade de criză (evident că nu mă refer la criza economică, aceasta este doar o faţetă necesară a transformărilor prin care trecem). Trebuie stăpânită tendinţa de superficialitate, sau de tratare prea rapidă a unor detalii importante. În acelaşi timp aspectul spumos al acestei perioade, ne ajută să trecem cu mai mare uşurinţă peste neplăcerile momentului.

Evident că nu putem opri “realitatea” – orice se petrece în jurul nostru – să ne ghideze gândurile. În spatele scenelor, de fapt gândurile noastre ne solicită realitatea. De aceea avem nevoie de autocritică matură pentru a renunţa la ceea ce nu funcţionează şi să ne asumăm responsabilităţi noi. În acest fel se vor vindeca atitudini vechi, gânduri fixe, dar şi temeri, având loc o vindecare şi o schimbare de atitudine. Mercur retrograd din semnul Peştilor ne va trimite toate răspunsurile de care avem nevoie pentru a ne vindeca de frică şi teamă, evident pentru cine vrea să asculte şi să primească.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte