Din 12 mai până pe 28 mai Mercur va sta în propriul domiciliu, semnul Gemenilor. Este o trecere extrem de rapidă, în care avem nevoie de o atenție și concentrare maximă la tot ceea ce facem. Este o componentă interesantă în această perioadă și anume că trebuie să avem măiestria de a ne folosi intuiția dar instantaneu de a gândi rapid ce avem de făcut și de a acționa la fel de repede. Este cum se spune iuțeală de mână și nebăgare de seamă. Adică trebuie ca sufletul, gândul și mâna să meargă împreună. Adică trebuie să dăm formă cât mai multor idei, să fim creatori, să modelăm materia, nu să rămânem tributari ei. Mercur din semnul Gemenilor formează trigon cu Saturn și Pallas (de citit articolul Saturn în mișcare aparent retrogradă în 2020), sunt primele aspecte pe care le formează din semnul Gemenilor și cu siguranță vor aduce fiecăruia idei și informații importante.

Apoi Mercur formează pe 22 mai conjuncție cu Venus în mișcare aparent retrogradă, este remarcabil faptul că cele două planete personale colaborează pentru ca fiecare dintre noi să descopere ideile cele mai potrivite pentru a se reconstrui și a-și reconsidera calitățile și valorile. Apoi, este vorba de a înţelege sensul tuturor relaţiilor şi de a accepta să ne luăm în primire, să ne asumăm total emoţiile şi sentimentele. Obiectivul este, cel puţin la început, acela de a căuta dezvoltarea unei virtuţi mai degrabă (bunăvoința de exemplu) decât de a dezvolta o înţelegere profundă a acestor moduri de funcţionare în raport cu ceilalţi. Bunăvoinţa, dispoziţia naturală de generozitate trebuie să înceapă de la sine însăşi, înainte de a urmări să-i iubim pe ceilalţi (sau să pretindem ca ei să răspundă la viziunea noastră asupra iubirii, ceea ce se petrece cel mai adesea în acest caz) , trebuie să ne asumăm realitatea sentimentelor noastre dualiste şi să acceptăm să le explorăm fără să respingem nimic. Bunăvoinţa constă în a recunoaşte că noi suntem astfel: nici buni, nici răi, nici ănchistați, nici din cale-afară de generoşi. Fiindcă toate manifestările către un altul provin mai întâi dintr-o dorinţă personală, cu precădere egoistă. Cu atât mai bine dacă fiecare din cei implicaţi va avea ceva de învăţat. A învăţa să spui „DA” înseamnă mai întâi să înveţi să spui „NU” propriilor noastre comportamente, la tot ceea ce ne răneşte, ne sacrifică, ne neagă. Aceasta implică să încetăm a căuta numai imagini favorabile şi să acceptăm să ne deschidem către noi mai întâi, către ceilalţi mai apoi, în întâmpinarea suferinţelor ce decurg de aici. Generozitatea este, înainte de toate, cadoul pe care ni‑l facem nouă şi pe care îl facem celorlalţi, de a ne arăta exact aşa cum suntem.

În aceiași zi Mercur formează și cuadratură cu Neptun; ambele planete sunt în domiciliu, puternice ele ne determină să ne descoperim erorile de gândire și credință, tocmai pentru a le conștientiza și înlătura.

În 26 mai Mercur formează conjuncție cu Vesta, este un moment important de înțelegere căror idei să ne dedicăm și cei căi trebuie să urmăm consecvent; este o zi în care trebuie să ne facem planuri dar și termene de realizare ale lor, de asemenea putem cere prin rugăciune claritate și limpezirea gândurilor.

Pe 28 mai, înainte de a trece în semnul Racului, Mercur formează conjuncție cu Nodul Nord, ceea ce iarăși reprezintă un moment important; se poate spune că este o perioadă delicată, în care trebuie să înţelegem şi să gândim cu sufletul, adică să folosim informaţiile din exterior pentru a le adapta la nevoile noastre strict raportate la ceea ce ne este necesar. Este o perioadă solicitantă în care avem nevoie de credinţă pentru a ne urma calea şi a nu ne lăsa copleşiţi de evenimentele care au loc în exterior. Eu aş defini această perioadă ca una de renaştere, poate cam intempestivă, în sensul că este o perioadă de accelerare de sine, pentru că fiecare greutate inutilă, fiecare consideraţie ne-necesară trebuie să fie dată la o parte, în încercarea vădită de a ne atinge scopul sau menirea.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte