Luna Nouă se formează în ziua de 19 august, la ora 5.39 dimineața, este importantă din mai multe motive, cel mai evident fiind faptul că acest an astrologic este guvernat de lună și atunci intensitatea momentelor de Lună Nouă și Plină este mult mai mare. Apoi un alt motiv este acela că în fiecare an, Luna Nouă din semnul Leului aduce o conștientizare a emoțiilor, ne aduce posibilitatea să analizăm, să ne gândim, să înțelegem, evenimente petrecute de-a lungul uni an întreg (de la anterioara Lună Nouă din semnul Leului) și să tragem concluziile potrivite pentru fiecare dintre noi. Iar al treilea motiv important este acela că Mercur se pregătește de conjuncția superioară cu Soarele (va fi un articol separat despre acest aspect), un moment important de stocare a informațiilor și de sedimentare a lor, care vine în sprijinul celor spuse mai sus.

Apoi între conjuncția Soare Lună și Saturn în mișcare aparent retrogradă se formează o inconjuncție exactă, extrem de interesantă, efectul ei este acela că ne este dificil să observăm detaliile subtile din jurul nostru, mesajele pe care le primim din zonele spirituale, ascunzând cu multă eleganță, în cotloanele ascunse a minții, orice fel de problemă care ar putea fi importantă, în schimb ocupându-ne de fleacuri și lucruri lipsite de importanță.

Saturn în mișcarea aparent retrogradă, la rândul său formează cuadratură cu Marte și chiar cu Lilith, ambele planete fiind în domiciliu, deci ambele cu o exprimare intensă a energiei. De aici rezultă multe conflicte interioare, acestea sunt perfecte dacă în urma lor, fiecare va face acele ajustări, prin intermediul cărora să selecteze doar acțiunile care aduc plus valoare, creștere și evoluție personală. Ele vin oarecum și impuse, tocmai dintr-o stare acută pe care fiecare o resimte, de eliberare de dorinți și idei care nu ne reprezintă. În același timp Marte formează un frumos trigon care susține conjuncția Soare Lună, care aduce un aport de energie, curaj și o voință deosebită, totul este să fie folosite constructiv și nu irosite. Aceste planete: Soarele și Luna în conjuncție în trigon cu Marte, care este în cuadratură cu Saturn în mișcare aparent retrogradă iar el în inconjuncție cu Soarele și Luna, formează pe cerul astral un triunghi care poate aduce stabilitatea psihică sau instabilitatea emoțională. El, triunghiul, poate fi asemuit cu un scaun cu trei picioare, la care unul dintre picioare este descleiat, se mișcă, putând răsturna pe cel care se așează sau putând să se stabilizeze, să aduc siguranță, într-o anumită poziție a piciorului.  

Celelalte aspecte astrologice ne indică că este un moment de tensiune, pentru fiecare dintre noi. Acesta este generat de nevoia de a ne regăsi, de a fi noi înșine; este extrem de presant, astfel încât tot ceea ce ar trebui să se întâmple este legată de regăsirea valorii personale.  Pentru orice om vine o fază în care el se maturizează, devine conştient de faptul că el trebuie să-şi asume responsabilitatea, nu numai pentru ceea ce alege să facă în viaţă sau pentru condiţiile în care trăieşte, ci mai ales pentru puritatea şi nobleţea gândurilor sale de maturitate. Această fază a venit pentru noi toți, este impusă și urgentă, pentru că totul se transformă, iar noi trebuie să vedem asta și să acționăm. De aceea această Lună Nouă ne invită la căutare, de răspunsuri, de soluții, de idei, sau de orice altceva. Invitația este destul de fermă și imperativă, așa că nu ne rămâne decât să ascultăm de ea. Este demn de amintit faptul, că în zona relațională au loc numeroase tensiuni, unele extreme, pentru că de aici ar trebui să începem să facem ordine și totodată au loc numeroase descărcări karmice și curățări.

Viata nu este liniară, ci mai degrabă este o spirală în care, ciclic, trecem prin etape similare. Ciclurile vieţii sunt multiple şi suprapuse, ceea ce face ca viaţa să pară greu de înţeles şi de planificat, dar dacă suntem atenţi la ceea ce se întâmplă, le putem observa şi apoi le putem folosi cu succes. Este ceea ce fac agricultorii şi naturaliştii atunci când îşi programează lucrările în funcţie de ciclurile naturii. Şi este şi ceea ce fac astrologii atunci când se ghidează după ritmurile cosmice.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte