În acest semn, planeta Mercur se află în domiciliu (nocturn), Fecioara fiind un semn de Pământ, ea se va manifesta foarte concret atât la propriu cât și la figurat. În plus are o mișcare extrem de rapidă în acest an, ceea ce va aduce cu siguranță evenimente numeroase și intense, tensiune dar mai ales agitație interioară.  Teama de a nu greși, perfecționismul extrem, tendința de a judeca și analiza sunt doar câteva componente ale acestei perioade. Anual Mercur traversează semnul Fecioarei, mai lent sau mai rapid, de la caz la caz, am ales să vorbesc acum despre acest tranzit din mai multe motive. Cel mai important este acela că timp de două săptămâni va activa intens pe cerul astral o frumoasă Piramidă de Pământ formată din trigoanele pe care Mercur le va face pe de-o parte cu Jupiter, Pluton și Saturn toate în mișcarea aparent retrogradă din semnul Capricornului și de cealaltă parte cu Uranus și el în mișcarea aparent retrogradă din semnul Taurului. Această Piramidă va avea un puternic impact asupra planului material dar și social, existând premisele ca fiecare să reușească să își ordoneze și să se stabilizeze ideile și planurile legate de aceste zone. Apoi vor apare lecții de învățat, datorii de rezolvat și achitat, transformări rapide dar benefice, la nivel conceptual, viteza de realizare fiind extrem de mare. Cred ca va fi necesar ca fiecare să-și elimine gândurile nocive, activitățile păguboase, dar mai ales teama de a nu avea, de sărăcie, care le susțin. Când viaţa ne pune în situaţii dificile sau critice, să ne imaginăm că suntem datori să trecem de o încercare. Ca să controlăm situaţia, forţa brută nu ne este de folos, şi trebuie să ne folosim înţelepciunea şi ştiinţa. Numai cu calm şi luciditate putem găsi cele mai bune soluţii. Lecția tranzitului lui Mercur în semnul Fecioarei, de acum este să ne educăm în aşa fel încât să nu ne pierdem cumpătul nici în momentele grele, şi să le înfruntăm cu agerime și curaj.

Ceea ce este important de reținut și de făcut sunt următoarele:

  • Decizia omului nu ar trebui să se bazeze pe ceea ce se aşteaptă societatea de la el, ci pe ceea ce simte el cu tot sufletul.
  • De câte ori avem prilejul să fim prezenți în grupuri cu preocupări elevate, este un moment deosebit din care putem învăţa foarte mult (și clar aceste nu vor lipsi, totul este să le vedem). Avem ocazia să ne exprimăm ideile şi emoţiile, să ne prezentăm cu tot ce avem mai bun, pentru a deschide căi de comunicare şi pentru a ne crea relaţii utile nu doar pentru noi, ci şi pentru societatea în care trăim. Este important să fim mereu gata să participăm la ceea ce ne poate înălţa.
  • Şi cele mai scumpe proprietăţi materiale pot fi expuse pericolelor atunci când vine momentul marilor încercări. Valoarea lucrurilor constă în durabilitatea lor, nu în costul lor, iar lucrurile materiale au întotdeauna o durată limitată. În marile crize, să ne bazăm numai pe ceea ce nu putem pierde, nu pe ceea ce se poate nărui oricând.

Apoi Mercur va fi în cuadratură cu Nodurile lunare, un aspect demn de remarcat căci el ne va determina să vedem, să înțelegem și să experimentăm tot ceea ce ne este necesar pentru a ne elibera de erorile trecutului și de a descoperi noi domenii, neexplorate, care se deschid în fața noastră, care reprezintă provocări îndemnându-ne să avem curajul de a fi noi înșine.  Iar opoziția cu Neptun, și el în mișcare aparent retrogradă, va puncta foarte clar ce avem de făcut. Chira dacă mesajele par greu de înțeles, cu siguranță este important să ne ascultăm inima și să urmăm ceea ce ea ne îndeamnă,  căci prin ea ne vorbesc îngerii.

În loc de încheiere. Gradul astrologic la care se află Uranus ne spune foarte frumos:

O FEMEIE STROPIND FLORILE

Natura te-a înzestrat cu un corp fizic care are nevoie de o atenţie specială. El este instrumentul prin care poţi acţiona în această lume a planetei Pământ. Oricât de presante sau de interesante ar fi alte obiective, nu uita că pentru a le atinge şi a te bucura de ele ai nevoie de acest corp fizic, într-o stare cât mai bună. Nu neglija să-i acorzi momente de relaxare şi de îngrijire, şi nici nu-l forţa să facă lucruri care îi provoacă stări neplăcute sau suprasolicitări. Ceea ce ai de făcut se poate face cu un minimum de efort şi de stres, şi cu maximum de atenţie şi bucurie.

 

Iar Mercur răspunde de la gradul sabian corespondent prin trigon:

UN BĂIAT MODELAT DE ASPIRAŢIILE MAMEI SALE PENTRU EL

Eşti tu însuţi sau eşti ceea ce vor alţii să fii? Alegi ceea ce simţi tu că este mai bine, sau alegi ceea ce îi va mulţumi pe ceilalţi? Întotdeauna ai de ales între ceea ce îţi spune inima şi ceea ce te îndeamnă lumea din jur. Dar orice alegi, responsabilitatea alegerii îţi aparţine.

Gradele sabiene sunt interpretate de Adi Mîndruță Tănăsescu


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte