În fiecare an se formează minim trei conjuncții inferioare între Soare și Mercur în mișcarea aparent retrogradă, aceste aspecte având prin analogie cu evenimentele pe care le creează influențe asemănătoare cu Luna Nouă. De aceea aceste momente ale conjuncțiilor inferioare pot fi folosite pentru a pune noi semințe idei în gândirea și rațiunea noastră. Pe de altă parte în această poziție astronomică Mercur se află cel mai aproape de Pământ și de aceea ne este mai ușor să facem toate transformările necesare legate de gândirea noastră, dar să și primim informații valoroase legate de calea de urmat.

Conjuncția inferioară se formează la gradul 21 Gemeni, guvernat de Lună și în casa a II a – a momentului, în al treilea decan al Gemenilor. Pot spune că în primul rând vom putea, înțelege greșelile deficiențele, lipsa atenției la detalii, ambiguitățile asupra situațiilor, haosul și erorile pe care le-am făcut în perioada de umbra a lui Mercur, adică cea în care își încetinește mișcarea și devine staționar retrograd, adică aproximativ între 25 mai și 3 iunie. Până la conjuncția inferioară, fiecare dintre noi probabil că a încercat să analizeze, să tragă concluzii, să înțeleagă; la momentul conjuncției inferioare se pot lua măsuri, practic este important să ne folosim imaginația pentru a putea rezolva tot ceea ce avem în plan. Nu este vorba de a acționa ci de a ne face planuri inspirate, de a ne folosi ideile creativ, de a privi holistic problemele.

Mercur când a intrat în mișcarea aparent retrogradă se afla la gradul 25 în Gemeni care ne transmite următorul mesaj prin simbolurile sabiene: UN GRĂDINAR ÎNGRIJIND PALMIERI ÎNALŢI

El ne sugerează că dacă ne înconjurăm de lucruri artificiale, riscăm să sufocăm acele calităţi naturale cu care am fost înzestrați, şi pot fi afectate aspecte esenţiale ale vieţii. Mai mult, lucrurile artificiale nu ne vor putea oferi niciodată acea frumuseţe simplă pe care ne-o oferă natura. De aceea, elementele naturale ale vieţii noastre au nevoie de atenţie ca să se dezvolte firesc.

Acum când suntem la conjuncția inferioară, Mercur în mișcare aparent retrogradă și Soarele se află la gradul 21 în Gemeni, mesajul sabian fiind O TUMULTUOASĂ DEMONSTRAŢIE MUNCITOREASCĂ

Explicația lui este că atunci când simţim că facem un lucru util, ne umplem de o energie care uneori ne împinge să pretindem de la alţii mai mult decât ni se poate oferi. Dar asta înseamnă deja că am acceptat dependenţa noastră de cei de la care cerem. Solidaritatea cu cei care au o atitudine similară de nemulţumire sau de revendicări ne poate face să ne simţim, temporar, mai puternici, dar în realitate este o renunţare la responsabilitatea noastră individuală. Când viaţa noastră nu va mai depinde de alţii, nu vom mai simţi nici nevoia de revoltă.

Cu alte cuvinte  este important să deosebim lucrurile artificiale și inutile de cele naturale și necesare căci altfel există riscul să  devenim dependenți sau să aderăm la ideile care nu sunt ale noastre. Probabil că va urma o perioadă în care există riscul să fim atrași în lupte care nu ne reprezintă, în conflicte inutile sau artificiale, care au în spate interese și scopuri ascunse cu mare grijă.

În perioada de umbră Mercur s-a aflat în conjuncție cu Venus și în cuadratură cu Pallas, ceea ce explică nevoia de a fi înțeleși și acceptați , fiind ușor de păcălit de situațiile incerte sau echivoce ambalate frumos, chiar dacă prețul plătit constă în devierea de la Cale.

 

Mai este de analizat și cuplul Mercur Saturn. Unele perechi planetare au o “reputație proastă” indiferent de natura aspectelor pe care le formează planetele, și ne umplu de frică, mai ales pe cei care sunt la început cu studiul astrologiei, sau care aleargă după senzaționalul generat de evenimente catastrofice. Cuplul Saturn Mercur este interesant de analizat mai ales pentru că, din punct de vedere al teoriei astrologice, Saturn este exaltat în semnul Balanței unde Mercur se află în trigonocrație, asta fiind ca și cum am spune că pot să aibă o relație deosebit de constructivă pentru că: ne ajută să înțelegem gravitatea și repercusiunile unei situații; ne sprijină să fim pregătiți (pentru cele mai negre scenarii); ne determină să cunoaștem greutatea/puterea cuvintelor căci aduce un discernământ foarte bun și logică clară; ne face să înțelegem că norocul este de fapt întâlnirea dintre pregătire și oportunitate; ne ajută să abordăm proiecte educaționale și de învățare insurmontabile pentru a dobândi o înaltă calificare; să îi privim pe semeni cu înțelegere – adică să căutăm în profunzimea mesajelor și să-I învățăm dacă ni se permite; și…se poate continua.

La momentul conjuncției inferioare și pe toată perioada retrogradării lui Mercur aflat în semnul Gemenilor, Saturn se află în semnul Vărsătorului (acest semn eu îl consider exaltarea lui Mercur, în sensul că aici își depășește condiția datorită mediului) în mișcare aparent retrogradă. Această combinație este excelentă pentru a trece de la faza lui ”a studia” la faza de ”a cunoaște”, de la dualitate și indecizie la rațiune și conștiință. Se poate spune că avem o capacitate pentru studiu, sistematizare, cercetare deosebită, important este să o folosim; avem și o mentalitate de editor capabilă să detecteze nuanțele, să condenseze informația și să corecteze detaliile; putem explica ceva în mod concis și precis – după ce vom condensa, în faza când Mercur va deveni direct; suntem binecuvântați cu o putere de concentrare extraordinară pentru a descoperi cine suntem.

În acest fel, aspectul Mercur - Saturn poate forma oameni care simt că nu vor ajunge niciodată să cunoască destul (lucru care poate fi confirmat de rezultatele de la examene sau de evaluările celorlalți). Provocarea este de a deveni un gânditor independent, eliberat de sistemul educațional bazat pe teste de memorie și date inutile. Cuvântul “educație” înseamnă “a aduce în afară”. Pentru mine, educația este o aducere în afară a ceea ce există deja în sufletul elevului. Einstein a spus “Educația este ceea ce rămâne după ce uiți tot ce ai învățat în școală.”

Lecția lungă și dificilă a lui Mercur - Saturn este pentru fiecare dintre noi în această perioadă, să evităm să ne definim în funcție de părerile altora. Nu trebuie să căutăm validarea celorlalți și nici să o considerăm ca o condiție pentru fericirea sau stima sa de sine. De asemenea, această conjuncție inferioară în casa II și Saturn în casa X sugerează că vocea interioară a fatalismului fără scăpare -“acest vis nu se va materializa niciodată” sau “nu o să scap niciodată de această greutate” - trebuie înlocuită cu o perspectivă pe termen lung de construire a realizărilor după propriile standarde.

Luna în semnul Gemenilor (și guvernatoarea gradului conjuncției), alături de Soare și Mercur aparent retrograd, parcă ne spune: este extrem de important să facem o separare între gânduri și sentimente.

Să nu îl uităm pe Uranus, guvernatorul ierarhic superior a lui Mercur, el se află într-o poziție extreme de incomodă și ingrată pentru stăpânul Cerului – semnul Taurului, considerat căderea sa – de acolo chiar dacă furios, acționează la fel de neașteptat și intempestiv. Aflat în cuadratură descrescătoare cu Saturn poziționat în domiciliul lui Uranus - ce interesantă relație nu ? – el aduce situații neașteptate, aproape paradoxale legate de valorile noastre și de valoare sufletească, sensul fiind să ne elibereze de straturile dense ale materialismului și non-valorilor. Dar…el se află în aspect de novil cu conjunctiva inferioară dintre Soare și Mercur în mișcare aparent retrogradă. Novilul este aspectul creativității, al ingeniozității și ne sugerează ceea ce a spus Einstein “Logica te duce din punctul A în punctul B, dar imaginația te duce oriunde”. De ce fac această afirmație? Păi suntem în casa II în Gemeni, logica concretă trebuie folosită constructiv dar apoi depășită pentru a ne pune în practică imaginația, acesta este unul dintre mesajele la fel de valoroase ale acestei conjuncții. Aici probabil că își va spune cuvântul și cuadratura Soarelui în conjuncție cu Mercur în mișcare aparent retrograda cu Neptun. Interesant aspect, de data asta pentru că atât Neptun cât și Mercur se află în propriul domiciliu, pe de-o parte dar și pentru că această cuadratură este crescătoare, ceea ce evident impune ajustări  legate de atitudinea lui Mercur față de Neptun. Este ca și cum am spune că visarea, credința imaginația, trebuie să facă parte într-un viitor extrem de apropiat din modul de a gândi, analiza, studia și înțelege realitatea pământeană.

CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte