Echinocțiul de toamnă – adică momentul trecerii Soarelui în semnul Balanței – este în acest an pe 22 septembrie la ora 22.21. Harta momentului este foarte interesantă, are Ascendentul în semnul Gemenilor, iar guvernatorul său, Mercur este în trigonocrație în semnul Balanței fiind deja într-o mișcare mult încetinită pregătindu-se pentru mișcarea aparent retrogradă. El se află în opoziție cu Luna și ne poate aduce destul de multe idei, doar că nu suntem foarte siguri cum le putem folosi, în plus ne lipsește răbdarea pentru a le valorifica. De aceea zic că este important să nu ne grăbim cu deciziile, căci este necesară o perioadă de decantare a ideilor, dar mai ales de studiu și de cercetare în profunzime. Lucrurile nu sunt ce par a fi, multe sentințe, mai ales cele bazate pe prejudecăți sau analiză superficială pot fi greșite, informații  noi vor apare, și deci vor apare situații diferite față de ceea ce credem că știm, care ne vor determina să revenim asupra lor, de aceea este bine de evitat sentințele definitive, căci oricum se va ajunge la recurs. De aceea este important ca în această perioadă să adunăm informații, și să nu ne aruncăm la decizii până la finalul lunii octombrie, când lucrurile vor fi mult mai clare. În plus după 19 octombrie ies din mișcarea aparent retrogradă Saturn, Jupiter și Mercur, ceea ce cu siguranță ne va aduce multe răspunsuri.

Evident că există multă tensiune la acest echinocțiu (Luna în opoziție cu Mercur și ambele în cuadratură cu Pluton, Venus în opoziție cu Uranus – ambele în poziții nefavorabile și nu în ultimul rând suntem încă sub efectul Lunii Pline) care cu siguranță ne face să fim mai agitați și mai lipsiți de înțelegere decât deobicei. Mercur în semnul Balanţei şi Pluton în Capricorn, în cuadratură, ne pot aduce tensiuni, mai ales în comunicare. Totuşi, nici un conflict nu este obligatoriu, şi nimeni nu este obligat să intre în contradicţii cu altcineva. Dacă se întâmplă aşa ceva, este fiindcă aşa doreşte cel care împinge lucrurile în această direcţie, sub pretextul nemulţumirii, enervării, frustrării sau a oricărui alt sentiment negativ pe care preferă să-l arunce în spinarea altcuiva. Dar o asemenea atitudine face mai mult rău decât bine dacă nu-l ajută pe om să depăşească starea de tensiune ca să găsească, la problema care a iscat tensiunea, şi soluţia care este în folosul tuturor. Adevărata putere este cea care ne permite să fim şi paşnici. Violenţa se naşte din teamă, deci dintr-o implicită recunoaştere a propriei slăbiciuni faţă de lucrul de care ne temem. Dar când suntem puternici, ştim că nu există nici un lucru de care să avem nevoie să ne fie teamă, şi atunci putem fi plini de pace şi înţelegere pentru tot ce este. Puterea de a răni o au şi animalele, dar puterea de a aduce conştient pacea şi vindecarea aparţine numai omului.

Soarele și Mercur în semnul Balanței guvernat de Venus, ne aduce în atenție recepția mutuală dintre Marte și Venus, ceea ce diminuează mult din pozițiile de exil ale celor două planete. În plus acest aspect ne determină să acționăm pentru a ne focusa pe transformările lăuntrice personale, pentru a elimina din viața noastră tot ceea ce este nociv, nepotrivit sau lipsit de relevanță și sens. În plus cele două planete formează un novil, un aspect creativ, în sensul că ne vor apărea conjuncturi favorabile, chiar dacă complicate la prima vedere. Tot ceea ce avem de făcut este să ne concentrăm, să ne focusăm doar pe ceea ce este cu adevărat important, să nu ne lăsăm distrași de fleacuri, discuții contradictorii, provocări infantile căci acum mai mult ca oricând direcție după atâtea luni de dezordine și diluare intelectuală, de confuzie și patimă. Acest efect a lui Jupiter în Vărsător și în mișcare aparent retrogradă, trebuie corectat de Saturn. Numai în acest fel, prin concentrare, seriozitate și cunoaștere putem merge mai departe într-un mod coerent și corect. Saturn formează trigon cu Marte și implicit își pune amprenta datorită recepției mutuale și asupra lui Venus, ceea ce ne sugerează că putem realiza multe dacă suntem concentrați și focusați asupra planurilor noastre. Tot ceea ce facem acum este important căci ne va deschide la momentul solstițiului de iarnă drumuri noi.

Saturn în grad saturnian, și în domiciliu tradițional, are grijă de tot, va sancționa confuziile și superficialitatea, va readuce la ordine dar mai ales ne va sprijini pentru a ne depăși dezordinea interioară și tendința spre anarhie. Să ne concentrăm asupra muncii, pentru că rezultatele consecvenţei şi încrederii în propriile idealuri nu vor înceta să apară. În acelaşi timp calmul şi tactul trebuie să fie permanent prezente pentru a evita certurile şi discuţiile în contradictoriu.

În plan spiritual ar trebui să avem activitatea cea mai intensă, mai ales este important să ne definim idealurile şi să încercăm să le urmăm. Iisus a spus: ”Nu te lupta cu Răul”, daca am folosi limbajul de astăzi, s-ar putea traduce aşa: ”Lucrul căruia îi opui rezistenţă persistă”. De aceea mânia nu se transformă prin negare ci prin înţelegere. Există două moduri de a trata frica:

- să-ţi negi frica şi să pretinzi că nu te temi

- să admiţi că te temi şi să-ţi înfrunţi frica.

A doua variantă ne aduce faţă în faţă cu noi înşine, pe când prima ne ocoleşte prin diferite cicluri ale evitării, fără a rezolva nimic, doar amânăm.

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte