M-am gândit să scriu despre această perioadă deoarece Mercur intrând în ultima sa mișcare aparent retrogradă din acest an va aduce un fel de evidențiere a unor aspecte tensionate și a unor situații care erau demult existente, dar pe care le-am refuzat sau ne-am prefăcut că nu le vedem. Acum este un moment în care fiecare va trebui să descopere, sau mai bine zis să decidă cum va acționa.

Am remarcat că la momentul ieșirii din staționarea retrogradă Marte este în recepție mutuală cu Venus (considerând Scorpionul ca domiciliu marțian) și că Mercur este în cuadratură cu Pluton, evident și el în mișcare aparent retrogradă – aspectul exact pe 1 octombrie, dar și în trigon cu Jupiter și el în mișcare retrogradă. Toate acestea traduse conduc la ideea că avem o perioadă de tras concluzii, de luat decizii personale, de înțelegere și de ieșire din automatisme, doar că la nivel lăuntric. Exteriorizarea se va putea produce abia după 18 octombrie, nu doar pentru că Mercur va reveni la mișcarea directă ci și pentru că atunci și Jupiter, Saturn, Pluton vor ieși și ele din retrogradare dar și pentru că Venus va depăși opoziția cu Lilith, Marte cuadratura cu Pluton și cu siguranță vom avea mai multă putere de decizie și determinare.

Perioada 4 – 10 octombrie mi se pare foarte importantă, agitată, cu multe ezitări, dar aducând evenimente care ne vor ajuta să înțelegem ce avem de făcut. Așa încât după Luna Nouă din semnul Balanței, din 6 octombrie - care este încărcată de energia chironiană (Soarele a format opoziția cu Chiron pe 4 octombrie) aceea care ne va determina să ne gândim la valoarea noastră și la cine suntem, dar într-un mod destul de revendivicativ și  impetuos, deocamdată fără a ne exprima - cu siguranță că vom putea înțelege ce anume ne împiedică să fim noi înșine. Conjuncția Soare Marte din 8 octombrie, cu planetele în semn de cădere respectiv exil și în inconjuncție cu Uranus, probabil că va genera multe tensiuni, nevoia de clarificare, tendința de a ne consolida siguranța și stabilitatea, ceea ce poate fi constructiv, cu condiția de a nu considera că vinovat este ”celălalt” indiferent cum definim asta, ci de a descoperi ce anume din lăuntrul nostru ne determină să gândim și să acționăm automat, să funcționăm după niște clișee, sau pur și simplu să cedăm conducerea propriei vieți altuia. Apoi urmează pe 9 octombrie conjuncția inferioară Soare Mercur în mișcare aparent retrogradă, un moment important în care va fi bine să luam niște decizii sau să ajungem la niște clarificări, așa încât să putem deschide un nou ciclu de activități care să ne permită să ne reprezentăm corect în plan social. Este posibil că la acest moment să avem imagini sau relevarea unor acțiuni, care pot avea legătură cu evenimente din trecut, care pot genera descărcări karmice sau aplicarea Legii cauză efect, doar că ele vin pentru a ne clarifica relațiile, chiar dacă va trebui să luăm decizii inconfortabile sau să ieșim din anumite alianțe. Starea cea mai frecventă este ”de ce?”, întrebări la care va trebui să găsim răspunsuri sau probleme care își au rezolvarea în trecut, idei peste care am trecut cu ușurință, le-am lăsat în urmă căci ni s-au părut neimportante, dar și persoane a căror comportare acum numai poate fi acceptată (Venus și Luna sunt în conjuncție cu Nodul Sud la momentul conjuncției inferioare în plus Soarele și Mercur sunt la gradul guvernat de Lună). Cred că totul are nevoie de reechilibrare, Pluton din semnul Capricornului își va face treaba acum, ajustându-ne viețile și determinându-ne să ne reconsiderăm acțiunile și viața.

De aceea este important să ne notăm ceea ce vedem cu ochii sufletului, pentru că avem o libertate incredibilă de mişcare, cu condiţia să ne urmăm planul de viaţă sau să fim orientaţi numai spre acele acţiuni care sunt în acord cu principiile morale cele mai înalte. Evident sunt posibile scurtcircuitări, mai ales la persoanele extrem de stresate, la ele irupând agresivitatea. Această conjuncţie triplă Soare Mercur în mișcarea aparent retrogradă și Marte, ne dă posibilitatea de a înţelege ce rost au acţiunile în forţă, putând în acest fel să le anihilăm puterea sau să o orientăm corect.

Inconjuncția pe care Uranus o face cu Mercur retrograd, Soare și Marte este şi ea o parte din acest proces, pentru că stimulează trezirea conştiinţei. Ea ne aduce situații neașteptate pentru a le rezolva producând astfel armonie şi echilibru între ceea ce ne dorim şi ceea ce ar trebui să facem pentru ceilalţi, amplificând mult altruismul şi favorizând trăirile interioare, originalitatea şi descoperirile. Totul este foarte exact şi are un sens şi un scop clar definit, nu sunt posibile devierile sau raţiunile eronate, doar că este posibil ca noi să nu le vedem adevărata interpretare sau logică. De aceea este cel mai potrivit să ne lăsăm ghidaţi de intuiţie, să ne punem visele în aplicare.

Pentru mulţi dintre noi tot ce ne înconjură pare confuz, ciudat , lipsit de sens şi ordine. De aceea cel mai potrivit ar fi ca în unele momente să ne analizăm emoţiile şi să ne amintim că, prin ele, ne conectăm la tot ce este în jurul nostru. Atunci când vrem să ştim dacă suntem pe calea cea bună, să ne observăm emoţiile, să ne ascultăm inima, aşa vom învăţa să alegem întotdeauna ceea ce este bine. Orice alegere greşită, chiar dacă nu am trecut încă la fapte, ne aduce tulburare în suflet, în timp ce alegerea bună este cea care ne aduce pacea.

Uneori putem simţi că este momentul să intrăm în luptă, dar să nu uităm că lupta are regulile ei, pe care trebuie să le respectăm. Dacă pentru noi scopul luptei este doar victoria, cu orice preţ, atunci permanent vom fi expuşi riscului de a pierde atunci când suntem învinşi, iar câştigul adus de o victorie rămâne mereu efemer. Dar dacă facem din lupta în sine, cu respectarea strictă a regulilor şi a adversarului, un pretext pentru progresul personal şi al celor pe care îi reprezentăm, atunci putem descoperi că avem de câştigat chiar şi din înfrângeri. Viaţa este o luptă numai pentru cine îşi caută inamici, dar ea ar putea fi o continuă colaborare pentru mai binele tuturor.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte