Am decis să scriu abia astăzi despre acest aspect, deși îl urmăresc de ceva timp, mai exact de când am scris articolul despre această perioadă, pentru că mi-a atras atenția că Soarele și Marte și în poziții proaste, cădere respectiv exil, în opoziție cu Chiron din semnul Berbecului (singura de altfel din tema momentului de Lună Nouă – 6 octombrie 2021 ora 14.05). Spun asta pentru că cred că nerăbdarea și impulsivitatea sunt dominante în următoarea perioadă, cred că este important, mai ales acum, să privim și din altă perspectivă să zic așa mai energetică, adică să stăm puțin deoparte să observăm și să percepem felul în care influxurile electromagnetice ale Cosmosului nostru se propagă spre Pământ. Am devenit prea raționali, tindem să judecăm prea mult și să privim totul doar prin analiză informațională, în acest fel pierdem din vedere aspecte importante, detalii subtile, mesaje concrete și directe.

Am observat, încercând să percep ceea ce aduce această Lună Nouă, că semnul Balanței semnifică prin cele două linii paralele, una arcuindu-se spre Cer, iar cealaltă liniară, un moment important, moment care se repetă pe diferite nivele (în astrologie de la ciclul zilnic al Ascendentului prin semn, apoi ciclul sideral al Lunii, apoi ciclul solilunar – adică Luna Nouă anuală din semnul Balanței și mai putem continua); practic suntem într-un fel de moment în care coordonatele spațiu timp sunt curbate, în care putem reveni la trecut repetând situațiile (dintr-un trecut mai puțin sau mai mult îndepărtat) sau putem continua evoluția. Continuumul spațiu timp pare a avea o falie. Este important - oricât de tentant ar fi, în sensul că dacă reparăm erorile trecutului viitorul va fi altul – să mergem înainte, să ne folosim de ceea ce avem acum la dispoziție pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. Fiecare avem multe regrete, sau ne simțim vinovați de situații, nu se va schimba cu nimic viața noastră, dacă rămânem captivi în ele, este important doar să le privim ca lecții de viață, și să nu le mai repetăm. De aceea conjuncția Soare, Lună și Marte, ar trebui să ne aducă o energie subtilă, lăuntrică, pe care să o folosim pentru a sta puțin în afara problemelor, pentru a evalua din această poziție, pentru a căuta să înțelegem dar mai ales pentru a descoperi direcția potrivită și necesară asupra căreia să ne concentrăm atenția în acest moment. Cred că gradul 14 din semnul Balanței, guvernat de Soare, la care se află cele trei planete – Lună, Soare, Ascendent – ne sugerează că ne aflăm într-un punct critic, probabil de cotitură, și că ar trebui să ne fim atenți la toate semnalele și mesajele pe care le primim. Asta presupune să ne oprim puțin din vortexul social care pare că ne cuprinde și să vedem situația din exterior, cu răbdare și concentrare extremă. Odată luată această decizie și pusă în practică, măcar următoarele pentru următoarele 3 zile, până duminică 10 octombrie, când vom fi trecut de conjuncțiile exacte dintre Soare, Marte și Mercur, vom primi numeroase mesaje din jurul nostru, care ne vor sugera, indica sau sublinia ceea ce este cu adevărat important de făcut în următoarea perioadă.

Ascendentul momentului în semnul Capricornului și la grad marțian, ne sugerează că în primul rând va fi important să înțelegem care este locul nostru cu adevărat, unde ne putem exprima și reprezenta cel mai bine și cum să facem asta. Marte extrem de activ prin conjuncțiile cu Soarele și Mercur și poziționarea în propriu grad, dar slăbit de agitația social/exterioară în care ne complăcem, este în recepție mutuală cu Venus, care este și guvernatoarea semnului Lunii Noi. Această comuniune extrem de subtilă dintre cele două planete, aflate în semicuadratură, poate sta la baza declanșării multor evenimente ulterioare. Acum acestea se pregătesc, se fac multe jocuri din umbră, ele sunt greu vizibile și datorită faptului că ne este distrasă atenția într-o cu totul altă direcție. Cum se spune suntem împinși să ne concentrăm acțiunile pe o pistă falsă. Exprimarea creativă, concentrarea pe a fi productivi prin creativitate pare cea mai eficientă acțiune. Venus poate în această perioadă să scoată la lumină tot ceea ce este mai valoros în noi, să ne preleveze ceea ce noi credem că nu putem face și de fapt ne este doar indus, ea este războinică și revendicativă, tocmai pentru a credem în cine suntem și în ”a fi-ul” nostru.

Saturn guvernatorul Ascendentului este staționar direct, cu siguranță din poziția sa ne ajută să ne descoperim valorile și să le dezvoltăm, probabil după o perioadă îndelungată de tensiuni și stres. Nu apare brusc această descoperire ci prin analiză lucidă și câteodată prin abandonarea atitudinii de teamă sau de autocontrol. Chinezii spun: Un drum de o mie de mile începe cu un singur pas. Primul pas este al alegerii a ceea ce vrem, lăsând imaginația să ne ghideze pe calea pe care o dorim, este, probabil, unul dintre cei mai importanți pași pe care îi putem face acum. Adevărata putere este cea care ne permite să fim şi paşnici. Violenţa se naşte din teamă, deci dintr-o implicită recunoaştere a propriei slăbiciuni faţă de lucrul de care ne temem. Dar când suntem puternici, ştim că nu există nici un lucru de care să avem nevoie să ne fie teamă, şi atunci putem fi plini de pace şi înţelegere pentru tot ce este. Puterea de a răni o au şi animalele, dar puterea de a aduce conştient pacea şi vindecarea aparţine numai omului.

 

Mercur în mișcare aparent retrogradă, în grad solar, în trigonocrație și în inconjuncție cu Neptun și el retrograd, ne va determina activităţile dar şi evenimentele exterioare, practic până la începutul lunii noiembrie, ne va forţa să schimbăm ceva în viaţa noastră, avem o perioadă de răgaz să o facem, să medităm, după care va interveni în forţă. Ar trebui să ne facă foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales în perioadele de relativă acalmie. Aparent totul pare la locul său, dar în străfunduri totul clocoteşte, mai ales dacă privim la acţiunile care au acum loc în ţara noastră, totul este în subteran, atât la propriu cât şi la figurat, nevăzută, o agitaţie colosală, în care toate forţele ascunse ale lumii se pregătesc să se întâlnească, să se confrunte, chiar dacă nu recunosc direct acest lucru. Poate veţi crede că nu ne afectează, sau poate unii dintre noi ne simţim mândrii, considerând chiar o realizare,  eu cred că urmările acestui aşa zis grandios eveniment, Luna Nouă din semnul Balanței, se vor face resimţite abia peste câteva luni.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte