Am decis să scriu despre această Lună Plină pentru că ea  aduce tensiuni extreme, acestea sunt consecința acumulărilor nemulțumirilor dar și a emoțiilor de mai bine de un an. Mercur în opoziție cu Chiron, este un aspect anual, doar că el dublează această Lună Plină, și se descarcă cu o duritate fără precedent – Punctul Mijlociu dintre ele este pe Mijlocul Cerului hărții momentului –  acolo unde este și locul de concentrare a energiei dintre Soare și Neptun și Venus și Saturn. Acest punct este ca un vulcan pe cale să erupă, atât la propriu cât și la figurat, atât în viața socială cât și în cea personală.

De aceea această Lună Plină va amplifica tensiuni și va produce situații explozive. Fiind necesar ca fiecare dintre noi să își controleze impulsivitatea și tendința de a riposta. Pe de altă parte este un moment al adevărului, acel adevăr care vindecă, numai că de multe ori în numele adevărului s-au purtat adevărate cruciade. Acest adevăr trebuie întâi de toate înțeles la nivel de persoană, trebuie acceptat și apoi făcute transformările în gândire. Este important și foarte util ca astăzi să ne facem analize, să privim în profunzime, să facem alegeri dar numai prin filtrul aspirațiilor personale. Eu zic că este un moment atât de încordat, încât numai cine nu vrea să înțeleagă, nu va vedea realitatea.  Aici poate fi vorba de toate tipurile de relații: parteneriale, sentimentale, sociale, de prietenie, cu familia dar mai ales și în special relația cu noi înșine.  De ce spun în special cu noi înșine, pentru că este important  cum ne vedem, cum ne apreciem, ce părere avem despre noi, ce legătură avem cu spiritualitatea și divinitatea, ce ne motivează și ce valori avem. Este relația cea mai importantă pe care ar fi bine să o hrănim. Nu prea putem avea o relație bună cu cei din jur dacă nu avem o relație bună cu noi. ATENȚIE: nu mă refer aici la centrarea pe sine exagerată – nu e sănătoasă și asta duce la egocentrism.

Fiindcă Chiron este în opoziție cu Mercur, pe aceiași axă Berbec Balanță – axa relațională – la fel ca și axa pe care se află Luna și Soarele (adică Luna Plină) avem posibilitatea de a ne vindeca prin înțelegere profundă de tot ceea ce ne frământă și ne macină sufletul.

Gradul la care se află Chiron este guvernat de Venus sugerându-ne că relația cu noi și analiza trebuie făcută cu multă iubire și răbdare, dar natural, folosindu-ne creativitatea. Pe de altă parte simbolul sabian al gradului este extrem de sugestiv atât ca reprezentare cât și ca imagine:

UN ÎNVĂŢĂTOR DĂ NOI FORME SIMBOLICE IMAGINILOR TRADIŢIONALE

Fiecare om este învăţat din copilărie ceea ce au gândit şi făcut cei dinaintea lui. Dar maturizarea spirituala are loc pentru om numai atunci când devine conştient că el însuşi poate completa cunoaşterea omenirii cu rezultatele propriei sale gândiri şi cercetări. Cei care nu contribuie cu nimic la această zestre de cunoaştere sunt încă nişte copii, care se hrănesc intelectual numai cu ce le-au dat părinţii lor. Numai când omul ajunge să poată dărui altora din propria sa munca intelectuală şi spirituala, se poate spune că el a ajuns la o anumită maturitate.

Modul artificial și superficial de a privi viața și acțiunile, numai face față și tinde să ne împingă la o limită a disperării, de aceea este important să abordăm direct situațiile să le privim așa cum sunt ele cu adevărat. Oamenii s-au obişnuit să vadă viaţa prin prisma unor mentalităţi rigide, limitate, sau prin prisma propriilor interese, şi de aici apar o mulţime de dificultăţi. În realitate, viaţa este mult mai complexă şi mai bogată, şi aceia care învaţă să o privească detaşat, cu ochiul eliberat de prejudecăţi, vor dobândi cea mai corectă viziune asupra ei şi vor fi mult mai feriți de erori.

Uitându-mă în jurul meu observ că oamenii sunt într-o tristețe adâncă, lipsiți de bucurie și entuziasm, lipsiți de încredere ceea ce îi face să se simtă neputincioși, neajutorați și lipsiți de perspectivă. Este o stare de  dez-amăgire.  Asta ne spune, dacă privim cuvântul așa cum l-am scris, că suntem gata de a renunța la amăgiri și de a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important pentru fiecare dintre noi – propria viață și propriul destin. În acest fel vom scoate din lăuntrul nostru la lumină ceea ce este prețios și valoros la fiecare dintre noi. Este important să nu o face exploziv sau mânioși ci concentrați și deciși.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte