Pentru mine, această Lună Nouă are întotdeauna o semnificație aparte, căci aduce momente, fiecăruia dintre noi, în care putem percepe, putem să simțim cu ușurință cine suntem, de ce am venit, unde avem de ajuns, dar mai ales cât și cum din Drumul care trebuia parcurs, l-am parcurs. În momentele premergătoare acestei Luni Noi cât și în următoarea zi, încerc să stau cât mai mult cu mine însămi și să revăd cu ochii sufletului experiența mea, unică și minunată. Mă însoțește o lumânare aprinsă și o rugăciune în gând.

Uitându-mă la harta momentului, care are loc la ora 5.51, am rămas surprinsă de simplitatea sa, dar și de direcția precisă pe care o indică. În primul rând conjuncția Soare Lună se formează pe grad lunar, în conjuncție cu Ascendentul, Lilith și evident cu Pars Fortuna. Toată această încărcătură imensă este dată pentru ca fiecare dintre noi să își facă ordine în propria viață, adică să își analizeze principiile și conceptele, să le actualizeze la un nou set de valori, evident de această dată spirituale, conform cu propriul destin și cu propria sa Cale de viață. Probabil că se ridică întrebarea cum să facem asta, este simplu, să ne lăsăm ghidați, să nu ne opunem la nimic din ce apare în viața noastră, căci orice eveniment, cât de mic, ne aduce o lecție, pe care ar trebui să o înțelegem, și așa vom putea să ne actualizăm principiile (cuadratura Luminariilor cu Jupiter ne cam obligă la asta). Știu că multe sunt dureroase, sau apăsătoare, ne chinuie și ne întristează, sau ne provoacă căderi psihice, poate ar trebui să ne întrebăm pur și simplu: de ce?, de ce apar aceste stări? La ce nu vrem să renunțăm, sau ce iluzie s-a sfărâmat?

Apoi avem numeroase septile, ele se formează cu planetele grele, cu cele care explică rolul personal în contextul social, dar și care pun presiune enormă pentru a ne elibera de karmă, pentru a ne rezolva lecțiile de viață, pentru a ieși victorioși din provocările dificile. Unul dintre septile se formează cu Luna și Soarele de-o parte și Uranus de cealaltă parte. Acest aspect ne indică că este momentul pentru a ne elibera din propriile limitări, din prejudecățile păguboase cu care am fost învățați să trăim.

Consecința acestor acțiuni concertate este că se vor face curățări în relațiile noastre, cele parazite sau nepotrivite se vor disipa făcând loc celor potrivite, totul este să nu ne opunem acestui proces extrem de subtil – el se va instala fără tensiuni sau animozități, în mod firesc.

Ceea ce mai ar fi de spus este să fim atenți la ce rostim, vorbele grele sau urâte, la gândurile rele, la atitudinea sfidătoare, căci toate se vor întoarce ca un bumerang, extrem de rapid, împotriva noastră, provocând situații complicate, greu de rezolvat, acumulând karmă. Este momentul în care ar trebui să definim în propria noastră viaţă, altfel, noţiunile de orgoliu şi vanitate. Este posibil să ne descoperim un potenţial sentimental blocat, sau să-l blocăm cu bună ştiinţă. Suspiciunea sau îndoiala, dezbinările interioare ne vor aduce suferinţă. De aceea egoismul şi vanitatea trebuie categoric înfrânate, sau stăpânite la maxim. Este un fel de lipsă de control în dirijarea energiei afective. Furtunile pasionale sunt gata să izbucnească, de aceea forţa lor ar trebui să o dirijăm spre comunicare şi colaborare, spre smerenia acceptării sau a muncii dezinteresate în folosul altei persoane.

Am stat puțin și am încercat să văd cu ce am putea asemăna acest moment extrem de important. Am avut imaginea unui paltin, asemenea lui avem forța de a depăși obstacolele, de a rezista vitregiilor, de a face față adversităților, de a birui dușmanii, de a învinge greutățile. Paltinul are fructe prevăzute cu aripi, deci să ne deschidem aripile, chiar dacă credem că nu avem.  Și chiar și în aceste timpuri tulburi și întunecate putem să ne clădim și să creștem în interior, fortificându-ne voința. FRUNZELE LUI SE MIȘCĂ ÎNTR-O ADIERE ȘI SPUN: AI RĂBDARE! REZISTĂ! PASTREAZĂ-ȚI CREDINȚA NECAZURILE TREC!

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte