Acesta este un aspect anual important în ciclul Soare - Neptun, fiind apogeul momentului lor de întâlnire care a avut loc pe 13 martie 2022, el ne aduce într-un fel în fața ochilor, rezultatele acțiunilor noastre în care am investit credință, dar și neputințele, incertitudinile datorate lipsei de consecvență și de claritate. Este o confruntare între ceea ce am visat și ceea ce am reușit să punem în practică legat de aceste vise. Acest aspect vine într-un context astral interesant, de cumpănire, și este primul din această serie, de aceea am ales să-l analizez și să dau titlul articolului după el. Face parte dintr-o configurație ca de foarfece, fiind unul din brațe, al doilea braț va fi reprezentat de opoziția dintre Mercur în mișcare aparent retrogradă și Jupiter în mișcare aparent retrogradă (aspect care se reface, de această dată cu ambele planete în retrogradare, ceea ce subliniază presiunea psihică și încărcătura pe care o aduce); opoziția Mercur Jupiter, ambele retrograde se va forma luni 19 septembrie. Brațele foarfecelui se vor închide, după ce se va finaliza procesul de tocare și îndepărtare a ”buruienilor” , pe 23 septembrie, odată cu echinocțiul de toamnă și cu conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur în mișcare aparent retrogradă. Apoi același foarfece doar cu alte funcții va efectua o activitate de aranjare, de reașezare, de echilibrare a energiilor, evident tot într-un mod destul de tranșant, atunci când Soarele va ajunge în opoziție cu Jupiter în mișcarea aparent retrogradă, iar Mercur va reface opoziția cu Neptun retrograd, chiar dacă doar tangențial, fără a fi în orb – între 26 septembrie și 2 octombrie. Această mișcare a foarfecului, întâi de curățare și apoi de reechilibrare o vom resimți ca un blocaj, căci într-un fel imobilitatea este necesară pentru a nu ne răni în acest proces. De aceea este important să nu forțăm nimic, să analizăm, să observăm, să înțelegem, să învățăm, să ne eliberăm de frică sau temeri dar și de necredințe. În acest interval de timp suntem ușor de manipulat, ne vor fi induse idei eronate sau nocive, este important să nu credem în zvonuri, să nu ne panicăm, căci nu vom obține decât haos în viața noastră și confuzie.

Ce mi se pare interesant de subliniat este că atât la opoziția dintre Soare și Neptun retrograd cât și la cea dintre Mercur și Jupiter retrograde Lilith se află în conjuncție cu Ascendentul momentului. Este ca și cum tot ceea ce avem de făcut este să înțelegem că ne aflăm în mijlocul unei furtuni, și că tot ceea ce putem face este să așteptăm să treacă căci pot apare certuri sau descărcări emoționale greu de controlat. În schimb ne putem descoperi, putem crea punți între noi și cei din jur, sau între noi și situații complicate, asta numai prin o profundă înțelegere a situațiilor sau a celorlalți. În acest fel ne vom păstra integritatea și vom avea respectul celorlalți. Și ceea ce este cel mai important să nu profităm de furtunile emoționale prin care trec ceilalți, dacă putem să sprijinim este perfect, dacă nu să lăsăm lucrurile să se desfășoare liber.

Tot ce s-a întâmplat a fost inevitabil, am putea spune, dar efectele lucrurilor care s-au întâmplat le putem îndrepta acum şi aici, şi ne stă mereu la îndemână această putere de a acţiona în prezent pentru a corecta trecutul şi a îmbunătăţi viitorul.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte