Echinocțiile sunt puncte de echilibru, sunt momente de cumpănă, sau punți peste timp, peste evenimente, peste situații. Probabil că măslinul, arborele specific zilei echinocțiului de toamnă, este necesar mai mult decât oricând acum în lume. Semnificația sa spirituală este credința, prosperitatea, protecția pașnică, longevitatea și înțelegerea noțiunii de nemurire.

Vorbind despre momentul actual, acest moment al echinocțiului de toamnă are loc în niște conjuncturi astrologice speciale. Acestea ne vor influența modul de a acționa și de a ne trăi viața pentru următoarele trei luni, mai exact până la solstițiul de iarnă, de aceea am ales să scriu câteva rânduri despre acest moment.

În primul rând trecerea Soarelui în semnul Balanței – adică momentul de solstițiu – în sine, schimbă frecvența și vibrația energiei la nivel general, fiind oarecum mai blândă, mulți considerând-o chiar feminină, de fapt ea fiind extrem de fermă, echilibrată și masculină. Când mă gândesc la această energie de fiecare dată îmi vine în fața ochilor imaginea unui maestru, luminos, calm, răbdător, conștient de bogăția sa spirituală, dar modest, cu o conștiință vastă și puternică, care poate opri doar cu un gest simplu și natural, orice fel de intervenție exterioară răuvoitoare. Ca să mai fac niște precizări astrologice, semnul Balanței este un semn cardinal, are o energie intensă, acea energie care ne spune, îndrăznește, activează-ți visele, ca să te bucuri de armonie interioară și pace exterioară.

Apoi această trecere, sau ingres cum i se mai spune astrologic, are loc într-un context; despre acest context aș vrea să vorbesc, căci el este cel care ne va influența acțiunile și evident rezultatul lor în următoarele trei luni. Nu știu dacă este o ordine prestabilită pe care ar trebui să o folosesc în această analiză, dar, din punctul meu de vedere primul lucru care mi-a sărit în ochi este că toate conjuncturile astrale care influențează acest moment de răscruce al fiecăruia an, au loc în perioada Lunii fără direcție. Asta îmi sugerează că practic ne este extrem de dificil să ne concentrăm, să ne adunăm, suntem influențabili și deciziile nu sunt coerente acum, mai ales dacă analizăm rațional. Sunt multe influențe și acțiuni subliminale, care ne afectează, apoi este o acțiune concertată de mai mulți ani pentru ca fiecare dintre noi să-și uite visele, idealurile, să își adoarmă imaginația. Ideile și gândurile noastre sunt bântuite de influențele unor curente sociale artificial create. Este nevoie de credință și fermitate pentru ca acestea să nu interfereze cu ideile noastre și să le plaseze în plan secund. Acum cu această influență pe care o aduce Luna fără direcție, lucrurile vor fi mult amplificate, mai ales pentru că se va apăsa pe butonul numit frică. Pe scurt, ceea ce avem de făcut constant, zilnic, sau ori de câte ori este nevoie, este să ne folosim luciditatea și capacitatea de introspecție, pe scurt să ne ascultăm inima, fără a ne îndoi. De aceea cred că în această zi este important să facem o pauză, să medităm, să ne contemplăm viața (este și conjuncția inferioară Soare Mercur în mișcare aparent retrogradă, de care voi vorbi).

Și dacă tot am început cu Luna, ea este la momentul ingresului, în conjuncție cu Ascendentul momentului, din semnul Leului, și descrescătoare, la 34 de grade față de Soare; denumită și Luna balsamică, care așa cum spune și numele ei, poate aduce momente de vindecare atât la nivel personal (relațional, sufletesc, fizic) dar și la nivel social și planetar. La nivel personal este probabil cel mai bun moment pentru a ne elibera de trecut, este un moment în care trebuie să ne folosim răbdarea – să nu forțăm lucrurile - în care trebuie să avem grijă de noi, să ne vindecăm; un moment pentru a-i mângâia pe cei din jur care au nevoie de acest lucru; este momentul în care ne racordăm cu mare ușurință la sufletul nostru, putând să vedem totul dintr-o altă perspectivă.

Așa cum spuneam mai sus, la câteva ore, mai exact la 9.51, tot în perioada de Lună fără direcție, se formează conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur în mișcare aparent retrogradă din semnul Balanței, la gradul 1; apoi Mercur revine în semnul Fecioarei, la 15.07, foarte interesant, după ce Luna a ieșit din perioada de fără direcție. Acest aspect al conjuncției inferioare, este și el extrem de puternic și interesant, căci are energia echinocțiului, intensă și creatoare (Soarele și Mercur se află în grad venusian, în plus Mercur este în recepție mutuală cu Venus aflată în semnul Fecioarei, în cădere, adică foarte slăbită și mai mult decât atât ea se află și în opoziție cu Neptun). Cu toate acestea există o forță inerțială, care de multe ori pare că ne imobilizează, că ne oprește din evoluție, din procesul de schimbare, cea mai mare provocare este a ceea de a înțelege ce anume din resortul nostru lăuntric ne generează această stare. De aceea această conjuncție, ne invită și ea la introspecție, la căutare, trebuie să înțelegem că unele lucruri sunt greu de văzut pentru că sunt ascunse,  tot ceea ce avem de făcut este să le căutăm, să le descoperim sensul și esența profundă, înlăturând ceața nepăsării, superficialității sau necunoașterii.

Apoi peste încă câteva ore – 15.07 , așa cum spuneam, Mercur va reveni în propriul domiciliu, semnul Fecioarei, ieșind din opoziția cu Jupiter în mișcare aparent retrogradă dar refăcând opoziția cu Neptun și el retrograd. Deci este important că în a doua parte a zilei să observăm ce idei și gânduri ne vin, ce temeri se amplifică, ce incertitudini avem, căci acolo avem de lucrat. Poate vom simți nevoia de a rezolva lucrurile cu agresivitate (nu cred că este cel mai bun răspuns) cred că introspecția și afirmarea, exprimarea propriilor păreri cu calm și rațional, poate aduce rezultate bune, atât pentru moment cât și pentru viitor. Dacă nu se poate, atunci să luăm o pauză, să stăm liniștiți, să așteptăm și să ne păzim de lucrurile rele. Să avem încredere, căci fără să știm lucrurile se schimbă, se transformă, energiile benefice lucrează pentru fiecare dintre noi pentru a ne găsi calea. Să stăm deoparte și să cerem binecuvântare.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte