Interesantă zi, spun acest lucru pentru că avem o triplă conjuncție Soare Neptun Mercur (conjuncția superioară Soare Mercur se va forma pe 17 martie) ea fiind în cuadratură cu Marte. În plus avem o conjuncție Jupiter Chiron, deosebit de interesantă și importantă, iar Venus completează tabloul prin cuadratura cu Pluton, înainte de a ieși din exilul din semnul Berbecului pentru a trece în propriul domiciliu semnul Taurului.
Marte are o forță aparte, este în propriul său grad, este alimentat de aerul Gemenilor, și este în septil cu Nodul Nord, așa că este ca și cum el ne împinge să decidem niște acțiuni, este o presiune extremă pe care o eliberează, de aceea ne simțim destul de agitați și nerăbdători. Am analizat mult dacă această stare este constructivă, și am ajuns la concluzia că este ca o diversiune, ca o distragere față de ceva mult mai important, care dacă nu suntem atenți poate fi ratat. Apoi tripla conjuncție se formează într-un grad mercurian, ceea ce ar putea fi de bine, doar că Mercur este în exil, și prins în energia a două planete puternice, Neptun fiind chiar în domiciliu, toate aceste îmi par ca și cum ne determină să acționăm în loc să reflectăm, să ne organizăm, să ne facem strategii. Plutește în aer ca un fel de gaz halucinogen, care ne împiedică să vedem realitatea, sau o distorsionează, dar în același timp suntem furioși și revoltați fără ceva concret. Este greu să ne concentrăm, să înțelegem, facem mai dificil sau eronat conexiunile, poate pentru că acum este un timp pentru reflecție. Conjuncția superioară dintre Mercur și Soare din 17 martie, aduce un punct de maxim, o zi în care fiecare ar trebui să facă o analiză profundă a ultimei perioade de o lună jumătate, să înțeleagă cauza blocajelor sau a eșecurilor, pentru a le putea elimina în următoarea perioadă. De asemenea ar trebui să privim limitările sau blocajele ca fiind constructive, căci putem înțelege ce anume este ineficace, sau de ce anume suntem feriți. În mod normal vedem doar lipsurile, cred că prin o abordare diferită și reflecție putem privi totul din această perspectivă.

Cuadratura dintre Marte și aceste trei planete este interesantă, căci suntem trași de mânecăm să ne ajustăm prin eliminare ideile și informațiile nocive sau perimate, să renunțăm la abordările stereotipe, căci este necesar să ne folosim creativitatea dar și experiența; în același timp cred că trebuie să privim relația Marte Neptun cu multă atenție, căci tendința de a riposta sau de a ne agita, este mare consumatore de energie pe de-o parte iar pe de alta este aproape sigur că vom lua decizii greșite, ne vor fi sugerate.

Conjuncția Jupiter Chiron, este deosebit de sugestivă, căci ne sugerează că nu putem intra într-un nou an astrologic, care va începe pe 20 martie, fără o revizuire și o atentă concentrare pe ceea ce ne reprezintă, adică pe ce înseamnă ”A FI” PENTRU FIECARE DINTRE NOI. Am întârziat să finalizez acest articol și datorită preocupării mele subconștiente și inconștiente de a descoperi și defini exact cine sunt, m-am simțit ca într-o ceață în care căutam cu greu cuvintele. Acum imaginile, ideile, viziunea funcționează perfect. Cum ai putea povesti despre ceață, despre felul în care ea te absoarbe pentru a lăsă controlul, măcar pentru scurt timp deoparte. Orice conjuncţie este un moment de start, deschizând, în funcţie de planetele implicate, cicluri mai lungi sau mai scurte. Această conjuncție va deschide un ciclu de 13 ani, mai exact până în 22 iulie 2036, care are rolul de a ne schimba prin acțiunile personale, perspectivele, abilitățile și informațiile sau m,ai bine spus de a decide fiecare dintre noi care este calea cea mai potrivită pentru a ne atinge inspirațiile. Aspirația, este prezentă în sufletul nostru, ne însoțește peste tot, căci ea reprezintă cel mai bun mod de a ne folosi înzestrările dumnezeiești. Problema este că nu le mai utilizăm, în acest fel pierzându-ne identitatea. Jupiter alături de Chiron ne aduce avântul necesar și puterea de a ne dezvolta în acest fel. Lucrurile sau persoanele spre care tindem şi de care ne ataşăm trebuie integrate armonios în viaţa noastră obişnuită. Uneori contează doar cum abordăm problema, şi dacă în viaţa noastră există două aspecte care par incompatibile, să nu uităm că noi suntem la intersecţia lor şi depinde doar de noi ca să le facem să se armonizeze.

Deci momentul de astăzi trebuie trăit în profunzime şi luate decizii benefice sufletului nostru. Calea spre un adevăr spiritual profund poate începe oricând, dar acum avem un sprijin important pe care nu ar trebui să-l ratăm. Cunoaștem adevărul încă din momentul nașterii, dar nu avem legătura cu el, am pierdut-o în noianul de false probleme zilnice. Dar, toate problemele zilnice apar tocmai pentru că ne-am pierdut această legătură, pare șarpele care își înghite coada. Totuși calea spre adevăr este parcursă prin alegerile noastre de zi cu zi, ele ar trebui făcute de sufletul nostru, de acea voce lăuntrică care permanent ne însoțește, doar că nu o auzim. Lucrurile care ne vor da putere în anul astrologic care se deschide pe 20 martie vor fi: să acordăm importanță introspecției, să spunem adevărul, să ne amintim că fiecare alegere, fiecare acțiune are consecințe, să înfruntăm piedicile lăuntrice precum frica, mânia, dorința de confort excesiv

Înainte de formarea conjuncției Venus a trecut în domiciliul său, semnul Taurului, aducând o mână de ajutor la înțelegerea valorilor personale dar mai ales la utilizarea creativă a tot ce ne înconjură. Toate aceste energii care se desfășoară în jurul nostru sunt pentru a semăna ceva nou, dar înainte de orice semănat este o fază de înlăturare a nocivităților, a reziduurilor, a inutilităților. Aceasta este perioada premergătoare Echinocțiului de primăvară și acesta este sensul aspectelor ciudat de definit care se desfășoară în jurul nostru.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte