1 aprilie 2013

Astăzi Soarele şi Pluton formează cuadratura crescătoare anuală, care deobicei tensionează şi dinamizează evenimentele din jurul nostru.Pluton este privit şi ca un simbol al începutului şi încheierii fazelor vieţii, al schimbărilor forţate şi indică cristalizarea şi focul din straturile adânci ale inconştientului. Este interesant că nu i se atribuie un element anume, pământ, apă, foc sau aer, tocmai pentru că de fapt el transfigurează, reprezentând de fapt variaţia elementelor în unitatea de timp. Fiind considerat octava superioară a lui Marte, el acţionează în sensul şocului impactului, de exemplu, condensează Focul până la Gheaţă, aerul până la Pământ.
El reprezintă spirtul forţelor creatoare, corectează justiţia umană, fiind neiertător. Prin legăturile cu infinitul, el răscoleşte conştiinţa universală, provocând un nou început sau ajutând la eliminare.
Soarele în semnul Berbecului reprezintă forţa brută, asemănătoarea cu forţa naturiio care reînvie primăvara, aşa că acest aspect de cuadratură ne determină să acţionăm, să fimpe fază, să ne bucurăm, iar reversul este violenţa, nerîbdarea, brutalitatea şi lipsa de condescendenţă.
Tot astăzi Jupiter în sextil cu Soarele îndulceşte duritatea acestei cuadraturi, aduce oportunităţi de a finaliza, de a recapitula evenimentele înaintea unor decizii importante. Este bine să fim prezenţi, atenţi la orice fel de oportunităţi, evitând să ratăm conjuncturile.
În plus Soarele şi Luna formează un frumos trigon descrescător în semne de foc, care ne ajută să putem finaliza corect şi eficient acţiunile începute sau importante pe care le-am iniţiat la Luna Nouă.
Să nu uităm, că Luna este fără direcţie întreaga zi, aşa că astăzi mai bine ne ocupăm de organizare, administrare, de lucrurile deja ştiute sau începute, mai puţin potrivite fiind întâlnirile de afaceri, semnarea unor contracte noi sau investiţiile importante.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Se spune ca a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sincerităţi îl are întotdeauna celalalt, şi nu tu. Eşti considerat sincer nu „când nu ascunzi nimic” celuilalt, ci când nu ascunzi ceea ce se aşteaptă de la tine să nu ascunzi. Este poate paradoxal, dar aşa e; sinceritatea ta nu se verifică prin tine, ci prin celalalt. Eşti considerat sincer numai când spui ceea ce vrea şi ceea ce aşteaptă altul de la tine să spui.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 12 BERBEC
UN STOL DE GÂŞTE SĂLBATICE
A venit de-a binelea primăvara, şi idealuri noi apar pe cerul sufletului fiecăruia. Este momentul unui nou început, în care priorităţile se restabilesc după necesităţi sau după dorinţele fiecăruia. Fiecare lucru are vremea sa şi este bine să ştim să-i dăm atenţia cuvenită la momentul potrivit, fără să ne încăpăţânăm în a menţine situaţii îngheţate din alte vremuri, de-acum depăşite. Trebuie să ştim să zburăm spre locul care ne aşteaptă.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 15 SĂGETĂTOR
MARMOTA PRIVINDU-ŞI UMBRA DE „ZIUA MARMOTEI”, ARATĂ CĂ IARNA VA MAI DURA
Ceea ce se va întâmpla poate fi recunoscut în ceea ce se întâmplă sau s-a întâmplat deja. Dar pentru asta trebuie să ştii să înţelegi corect ceea ce vezi, şi ai nevoie de o cunoaştere profundă, care pune în evidenţă legătura permanentă dintre trecut, prezent şi viitor. Dacă priveşti lucrurile superficial, cu greu poţi vedea în ele sensul în care vor evolua. Nimeni nu te poate învăţa cum să citeşti viitorul în prezent. Acesta este un moment în care conştiinţa ta trebuie să fie lucidă, şi în care trebuie să laşi deoparte prejudecăţile şi dorinţele proprii.

ASPECTELE ZILEI
Soarele în Berbec în cuadratură cu Pluton  în Capricorn
Este un aspect tensionat datorat conflictului care are loc la nivel subtil între conştiinţa morală şi impulsurile noastre primitive, reptiliene, arhaice. De aceea pe perioada acestui aspect, care ne afectează cam 10 zile, simţim nevoia de a fi susţinuţi, mai ales moral, căutând intens anturajul sau compania prietenilor. Avem nevoie de simpatie, de înţelegere şi bunătate.
Pe parcursul acestui aspect ies la suprafaţă multe lucruri ascunse cu grijă, duşmanii ascunşi îţi dau la iveală gândurile şi sentimentele, creând situaţii explozive sau chiar distrugătoare.
Există în viaţa noastră lucruri de care este bine să ne ocupăm noi înşine, fără să le lăsăm pe seama altora. Avem prilejul să ne facem viaţa mai frumoasă, sau să arătăm celorlalţi că putem să avem grijă de ceea ce trăim. Dar nu trebuie să facem lucruri care ne înfrumuseţează viaţa doar de ochii lumii, ci pentru că ştim că viaţa ne-a fost dată tocmai ca să învăţăm să o facem frumoasă.
 
Soarele în Berbec în sextil  cu Jupiter aflat în Gemeni
Este un moment când se pot crea oportunităţi surprinzătoare, sau pot apare o mulţime de şanse de evoluţie. Avem putere de expansiune, forţă pentru realizarea ambiţiilor, responsabilitate şi maturitate, ceea ce înseamnă că putem crea orice, că ne putem pune în practică idealurile şi proiectele.
Emoţiile şi sentimentele sunt armonioase, dacă nu exagerăm în dorinţa de a le impune, iar intuiţia, flerul şi presentimentele ne pot fi de mare folos atunci când suntem în dilemă.
Este un moment de care ar trebui să profităm câteva zile, pentru a ne ordona lucrurile, în sensul în care putem reuşi acolo unde am avut probleme. Totuşi este important să conştientizăm şi motivul greutăţilor pe care le-am întâmpinat.
Putem să ne creştem personalitatea, dacă întâmpinăm toate evenimentele cu optimism, încredere dar mai ales dacă reuşim să cooperăm cu toţi cei implicaţi. Este important să nu transformăm totul din mândrie sau orgoliu.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top