5 aprilie 2013

Astăzi Soarele şi Luna formează sextilul descrescător, ceea ce ne determină să fim mai focusaţi pe rezolvarea problemelor, mai ales a celor care reprezintă o finalizare. În schimb din punct de vedere al sănătăţii, ne simţim destul de slăbiţi şi epuizaţi, de aceea este bine să nu exagerăm cu efortul fizic sau cu suprasolicitările asupra organismului. După ora 20.15 Luna va intra în mişcarea de fără direcţie până mîine la ora 16.15, un motiv pentru care este bine ca astăzi să rezolvăm chestiunile tehnice importante.
Tot astăzi Ceres va trece în semnul Racului, ceea ce va duce la deblocarea situaţiei economice atât de tensionate de câteva luni. În acelaşi timp se poate spune ca harta de la ora ingresului ne vorbeşte despre sensaţia puternică că trebuie să ne aruncă într-o luptă. Dar să nu uităm că lupta are regulile ei, pe care trebuie să le respectăm. Dacă scopul luptei este doar victoria, cu orice preţ, atunci permanent vom fi expuşi riscului de a pierde atunci când suntem învinşi, iar câştigul adus de o victorie rămâne mereu efemer. Daca, în schimb,  ne facem din lupta în sine, cu respectarea strictă a regulilor şi a adversarului, un pretext pentru progresul nostru personal şi al celor pe care îi reprezintăm, atunci putem descoperi că avem de câştigat chiar şi din înfrângeri. Viaţa este o lupta numai pentru cine îşi caută inamici, dar ea ar putea fi o continuă colaborare pentru mai binele tuturor.
Trebuie să fim conştienţi că aspiraţiile şi ambiţiile suferă blocaje majore, care ne determină să fim şi mai insistenţi. De fapt vom trăi momente sau evenimente care ne vor determina să ne revoluţionăm gândirea; atitudinea curajoasă şi hotărârea cu care ne vom comunica părerile vor aduce deblocări şi odată cu ele realizările profesionale pe care le dorim.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
La Ultima Cina, Isus i-a acuzat – cu aceeaşi gravitate şi aceleaşi cuvinte – pe doi dintre apostolii săi. Amândoi au comis faptele prezise de Isus.
Iuda Iscarioteanul a ascuns sentimentele sale şi s-a condamnat singur. Şi Petru a ascuns sentimentele sale, după ce a renegat de trei ori tot ce crezuse. Dar în momentul decisiv, Petru a înţeles adevărata semnificaţie a mesajului lui Isus. A cerut iertare şi a mers înainte, umilit. Ar fi putut să aleagă sinuciderea, însă i-a înfruntat pe ceilalţi apostoli şi trebuie să fi spus: “De acord, povestiţi greşelile mele cât va exista neamul omenesc. Dar lăsaţi-mă să le îndrept ”
Petru a învăţat că Iubirea iartă.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 16 BERBEC
SPIRIDUŞI DANSÂND ÎN APUSUL DE SOARE
La lumina zilei au loc majoritatea activităţilor umane, iar când se apropie seara, ritmul lucrului se reduce şi cei mai mulţi oameni se retrag la casele lor pentru a se regăsi între cei dragi şi în intimitatea propriului loc de odihnă şi meditaţie. Se pot face multe lucruri utile noaptea, începând de la lectură, corespondenţă, reflecţii, studii şi proiecte, până la jocuri de familie şi întâlniri intime. Unii preferă să fugă de liniştea nopţii în atmosfera încinsă din discoteci şi baruri. Probabil sunt cei care nu suportă să se întâlnească faţă-n faţă cu sine, în tăcere, şi atunci se ascund în mulţimea zgomotoasă, sau poate că sunt oameni care nu suportă să stea singuri… Tu ce alegi?
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 18 BERBEC
UN HAMAC GOL
Când simţi că ai nevoie de odihnă, nu ezita să te relaxezi. Ia-ţi o mică vacanţă, fie şi de o singură zi sau de câteva ore, de la treburile obişnuite, şi mergi într-un loc nou, sau încearcă o ocupaţie nouă, sau pur şi simplu destinde-te fără să faci ceva anume. Când cauţi o soluţie şi eşti obosit, un moment de relaxare, de detaşare cât mai deplină faţă de problema cercetată te poate ajuta să găseşti mult mai repede şi mai inspirat soluţia căutată.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top