Săptămâna 7 – 13 aprilie 2013

Această săptămână este guvernată de planeta Marte şi, teoretic, ar trebui să fie dinamică, activă, alertă, mai ales pentru că Marte se află în propriul domiciliu, Berbecul. De aici apare paradoxul, pentru că ea în realitate va fi mai mult statică, oarecum apăsătoare, în cea mai mare parte a ei, sau cel puţin până joi.
Luna este în descreştere, ceea ce face ca energia noastră fizică să fie scăzută, chiar dacă săptămâna este guvernată de Marte, ceea ce evident ne determină să încercăm să facem mai mult decât putem, adică dorinţele noastre sunt mult mai mari decât putinţa de a le pune în practică.
Oricum, Marte are două aspecte foarte interesante, conjuncţia cu Venus de duminică şi sextilul cu Lilith de joi seara, ambele reprezintă interacţiunea masculină cu latura feminină, sau mai exact spus sunt provocări atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Practic aceste două aspecte nu fac decât să scoată la lumină toate nemulţumirile acumulate de cel puţin doi ani, toate neliniştile amplificate de un an încoace şi în general ne provoacă într-un mod minunat , obligându-ne să ne ordonăm viaţa, să înţelegem anumite situaţii şi dificultăţile întâmpinate în ultima perioadă cu mai multă luciditate sau mai bine spus dintr-o perspectivă corectă. În acelaşi timp acest aspect este cel care ne determină să înţelegem ce avem de schimbat în atitudinea noastră şi ce răni sunt urgent de a fi vindecate, ele fiind în pericolul de a se infecta mortal, de a se cangrena şi a deveni extrem de toxice pentru sufletul nostru dar şi pentru evoluţia noastră.
Apoi Marte este în septil cu Jupiter, un aspect dur, care aduce spre rezolvare toate ambiguităţile create şi provocate cumva artificial, în sensul de ireal, de exilul planetei Jupiter în semnul Gemenilor. Adică este momentul în care tot ceea ce a fost ascuns, greşit prezentat, defăimat sau intenţionat schimbat, va fi scos la lumină într-un mod extrem de rapid, provocând adevărate reacţii în lanţ, după principiul dominoului. Impulsul pe care un lucru minor îl va crea, se va extinde exponenţial, declanşând evenimente în lanţ greu de controlat sau de stopat. El pot fi dureroase prin efectele colaterale, dar sunt necesare pentru ceea ce avem de făcut. DE aceea până miercuri este un moment delicat, în care este bine să ne gândim înainte de a acţiona, să analizăm totul pe toate feţele, să nu lăsăm deoparte nici un amănunt oricât de mic sau de ne-nsemnat ar părea, căci, acum TOTUL contează.
Ideile noastre sunt inspirate cu condiţia să ne lăsăm ghidaţi de suflet, căci raţiunea este oarecum în derivă, este influenţată de temerile noastre profunde, amplificate într-un mod extrem, mai ales din exterior, de ceea ce de fapt nu ne priveşte dar ne poate controla.Este un moment delicat, în care trebuie să fim extrem de atenţi să nu alunecăm sau să nu deviem pe panta drumurilor ocolitoare, a înşelăciunilor, a păcălelilor sau chiar a utopiei.
Lucrurile clare, spuse răspicat şi concret sunt cele mai bune.
Avem intuiţie şi o bogată reprezentare mentală. Ne putem simţi epuizaţi, mai ales intelectual, putem suferi de insomnii, sau putem avea vise revelatoare, dacă le acordăm importanţă şi le găsim semnificaţia corectă.
Vor fi favorizate contactele intelectuale, se vor activa relaţiile interpersonale, contracte şi înţelegeri de toate tipurile dar dublate de intelect. Mintea creşte şi se maturizează mai mult din experienţa relaţiile interumane. Important este să fim obiectivi şi să aducem claritate relaţiilor,
este bine să evităm aroganţa în exprimare, să fim înţelegători, să evităm disputele din orgolii.
Voinţa şi informarea corectă asupra subiectelor pe care le tratăm sunt necesare pentru a ţine pasul cu evenimentele. Simţul detaliului şi creativitatea sunt atuurile noastre principale. Deoarece adaptabilitatea este destul de mică şi mai ales că vom avea tendinţa spre autosuficienţă, este bine să evităm discuţiile în contradictoriu.
Miercuri este Lună Nouă, foarte importantă, conjuncţia Soare Luna, fiind flancată de Venus şi Marte, toate aflat în sextil cu Lilith, ceea ce dă o conotaţie cu totul aparte, foarte puternică, care creează premisele unor noi începuturi, care prefigurează schimbări importante.
Perseverenţa, comunicarea şi creativitatea ne vor ajuta să rezolvăm multe aspecte financiare sau probleme materiale. Să nu uităm că nimic din ceea ce facem nu este întâmplător şi nici inutil, în afară de cazul când nu ştim să găsim un sens sau o utilitate vieţii noastre. Dar fiecare lucru în care suntem antrenaţi poate fi un exerciţiu util pentru viitor, un prilej de a deveni mai experimentaţi, mai capabili, mai înţelepţi, astfel că la un moment dat să ajungem să facem lucruri şi mai interesante, şi mai valoroase. Să ştim să facem bine şi cu plăcere ceea ce avem de făcut acum, aceasta este cheia pentru a progresa în viitor.
Lecţia acestei săptămâni ar fi de fapt să conştientizăm că seriozitatea, profunzimea şi cercetarea atentă a ofertelor, dublată de credinţa în propriile idealuri ne pot aduce reuşite spectaculoase, chiar câştiguri importante. La fel ar trebui să acordăm o mai mare atenţie şi timp relaţiei. Şi să nu uităm că cele mai grele întrebări îşi au răspunsul în ele însele. Cele mai complicate probleme au soluţii foarte simple.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top