Săptămâna 14 – 20 aprilie 2013

Această săptămână este guvernată de Soare, şi se află sub influenţa lui directă, pe de-o parte fiind ultima săptămână în care Soarele se află în semnul lui de exaltare Berbecul şi pe de altă parte pentru că se află sub influenţa directă a conjuncţiei anuale cu Marte.
De aceea săptămâna este deosebit de dinamică, în plus apar şi deblocări importante, Mercur trecând de duminică de la ora 5.34, în semnul Berbecului, după ce a stat în semnul de exil al Peştilor, în care a şi retrogradat, mai bine de 2 luni, mai exact din 5 februarie, blocând oarecum activităţile comerciale, stagnând sau îngreunând fluxul informaţiilor şi comunicarea. În semnul Berbecului, este peregrin, luând coloratura planetelor cu care vine în contact, de aceea se poate spune că va fi activată acea latură mercuriană legată de nerăbdare, iritare, lipsă de înţelegere. Chiar dacă tendinţa de a risca este foarte mare, cu siguranţă că după o perioadă atât de lungă de acalmie avem nevoie de puţin mai mult curaj şi iniţiativă, de mai multă adrenalină şi provocări, pentru a demara.
Oricum se poate spune că începe dezgheţul după o perioadă lungă de ”frig” şi încremenire.
O altă caracteristică importantă a acestei săptămâni o reprezintă trecere lui Venus din semnul de exil al Berbecului, în semnul Taurului, semn de domiciliu. Aceste două ingresuri sunt extrem de importante, mai ales că este vorba despre planetele personale, cele care sunt răspunzătoare cel mai mult de acţiunile noastre cotidiene şi pe care le resimţim din plin. Trecerea lui Venus în propriul domiciliu are loc luni la ora 10.24, pe ora planetară a lui Marte, interesant că şi ingresul mercurian a avut loc pe aceiaşi guvernare orară, ceea ce cu siguranţă face ca dinamica să fie cu totul alta.
Însă, de departe cel mai important aspect este conjuncţia Soare Marte, care are loc joi la ora 3.19, el vizează în special zona materială, valorile noastre, munca de zi cu zi, fiind momentul de a ne dinamiza, de a ne mobiliza în noi activităţi sau de a ne concentra preponderent pe propriile acţiuni.  Cel mai probabil este că pentru fiecare dintre noi va urma o perioadă de implicare în activităţi îndelung elaborate, poate tocmai acesta a fost sensul blocajului atât de important din ultima perioadă, care îşi aşteptau ritmul de acordare la Legile Universului. De aceea evenimentele, acţiunile, persoanele din jurul nostru sau cele publice, ne par că sunt de ne-nţeles, sau ne explicăm cu dificultate ceea ce se întâmplă în jur.
Venus este şi ea destul de activă, efectele acţiunilor ei resimţindu-se puternic fiind în domiciliu, de aceea se poate spune că aduce romantism dar şi puternice motivaţii materiale, aduce posibilitatea fructificării conjuncturilor care au loc în jurul nostru, dar şi interese oculte sau greu de sesizat pentru un ochi neatent.
Fiind săptămâna guvernată de Soare, noi vom avea tendinţa de a ne impune punctul de vedere, de a fi mai orgolioşi sau vanitoşi, ceea ce poate face ca deciziile noastre să fie de multe ori greşite. De aceea poate ar trebui să cerem sfatul unor persoane avizate înainte de luarea unor decizii.
Întâlnim zilnic oameni necunoscuţi, personaje care pătrund în viaţa noastră şi ni se dezvăluie treptat, completând spectacolul vieţii de fiecare zi cu noi replici, gesturi şi fapte, cu noi lecţii pe care le avem de învăţat unii de la alţii. În centrul acestei piese, însăşi fiinţa noastră se descoperă pe sine, şi uneori suntem atât de uimiţi de ceea ce nici nu bănuiam că ne-ar sta în putinţă. Oare cât public ar mai aduna industria modernă a spectacolului dacă oamenii ar deveni conştienţi de fascinantul spectacol al propriei lor fiinţe?
În plan social sunt de aşteptat din ce în ce mai dese dezvăluiri legate de lumea politică, scandaluri de proporţii la vârful societăţii, care pe lângă tenta electorală vin să ne deschidă mintea şi sufletul, să ne facă să înţelegem din ce în ce mai clar că totul este doar creaţia noastră, că ceea ce trăim  este ceea ce am acceptat din comoditate sau nepăsare şi că este momentul de a ne schimba mentalitatea, de a contribui cât de puţin pentru ca lumea să se întoarcă spre valorile reale.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top