15 aprilie 2013

Luna se află în semnul Gemenilor, de aceea activitatea psihică este energizată, important este cum o orientăm şi folosim. Este mai puternică dorinţa de schimbare, de varietate, ce se concretizează prin nerăbdare, dar şi tendinţă spre critică. Este foarte bine dacă ne putem dezvolta capacitatea de concentrare, agitaţia nu ne aduce decât oboseală şi irosirea forţelor.
Mercur, guvernatorul semnului de domiciliu al Lunii a intrat de ieri în semnul Berbecului aducând multă agitaţie dar şi rezolvări ale unor probleme cu care ne-am confruntat la începutul lunii ianuarie; în plus este în conjuncţie cu Marte, prin semn şi aduce un surplus de energie care se poate manifesta şi ca o puternică tensiune interioară, ca o dorinţă de a acţiona, dar paradoxal simţim acut nevoia de susţinere şi sprijin moral. Impulsurile distructive  trebuie înlăturate, sunt doar stări de moment, de tensiune şi presiune interioară. Intuiţia şi empatia ne aduc multă mulţumire sufletească. Într-o zi atât de agitată este singurul mod în care putem avea o percepţie corectă, lipsită de prejudecăţi şi critică.
Diplomaţia este importantă şi mai ales controlul criticii şi al acţiunilor impulsive.
O altă problemă pe care va trebui să o rezolvăm va fi planificarea muncii şi a timpului acordat ei împletită în mod armonios cu relaxarea şi odihna , fiind necesară abordarea unui stil metodic de lucru. Poate mulţi dintre noi vor reuşi să înţeleagă munca în colectiv, sentimentul de subordonare şi necesitatea perfecţionării profesionale permanente, prin autodidacticism.
Venus a trecut de astăzi în semniul de domiciliu al Taurului, dar încă mai putem vorbi de  existenţa unui punct critic, de maximă energie, mai ales în domeniul financiar. Ne vom întâlni cu situaţii sau acţiuni pe care le-am declanşat în jurul datei de 18 februarie, care acum ajung în acel punct în care trebuie rezolvate. Acest aspect se poate resimţi şi în planul sentimental. Este momentul de vârf, când lucrurile vor trebui lămurite sau rezolvate. Oricum poziţia aceasta ne avantajează şi ne ajută să ne înţelegem şi să rezolvăm corect problemele materiale.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Există perioade când noul se manifestă atât de gradat încât nici nu eşti conştient de schimbările care au avut loc. Sunt perioade când lucrurile se petrec peste noapte, ca iarna atunci când la culcare totul este normal iar a doua zi de dimineaţă totul este alb şi acoperit de zăpadă, fără să ai nici o legătură cu asta, totul producându-se în cel mai miraculos mod. Totul este să îl accepţi şi să mergi cot la cot cu el, fără să opui rezistenţă. Meditează la câte noutăţi au apărut în viaţa ta şi bucură-te de ele.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 26 BERBEC
UN OM ÎNZESTRAT CU MAI MULTE DARURI DECÂT POATE DUCE
Ai tot ce vrei ca să faci tot ce trebuie, şi ai tot ce-ţi trebuie ca să faci tot ce vrei. Dar dacă ai senzaţia că îţi lipseşte ceva, aceasta poate să vină adesea din refuzul tău de a vedea abundenţa de posibilităţi care te înconjoară, bogăţia de lucruri care aşteaptă ca tu să le foloseşti. Fericit cel care ştie să obţină maximum din ceea ce are, oricât de puţin ar avea, şi păcat de cel care are mult dar nu pune în valoare tot ce are!
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 19 GEMENI
O CARTE VECHE, VOLUMINOASĂ, DEZVĂLUIE O ÎNŢELEPCIUNE TRADIŢIONALĂ
Cu tot progresul ştiinţei moderne, cunoaşterea antică ne oferă mereu dovezi ale unei înţelepciuni deosebite, pe care omenirea modernă tinde să o neglijeze din cauza direcţiei diferite, cu accent pe raţiune şi logică, în care s-a dezvoltat ştiinţa actuală. Dar oricând se poate învăţa din înţelepciunea străveche, şi au enorm de câştigat cei care ştiu să îmbine descoperirile şi cunoaşterea din toate timpurile.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top