24 aprilie 2013

Astăzi este ziua guvernată de Mercur, de aceea toate activităţile specifice acestei planete sunt mult mai uşor de dus la împlinire: studiul, comunicarea, activităţile comerciale, călătoriile, scrisul şi negocierile. În plus Maercur formează un frumos sextil cu Jupiter, ceea ce ar trebui să ne ajute, să ne susşină în realizarea ideilor importante. Mai mult decât atât Jupiter aflat în exil este totuşi în domiciliul mercurian, semnul Gemenilor, şi apare paradoxul că Mercur este de fapt cel care conduce cumva în acest aspect. La momentul aspectului Jupiter se află în casa a II a, ceea ce cumva aduce un fel de deblocare financiară, destul de timidă, în sensul că se pot rezolva anumite blocaje din trecut, sau mai bine spus se vor găsi căile specifice rezolvării lor corecte. În schimb se pare că beneficitatea acestui aspect este mult diminuată, mai ales din cauza unui fel de dezordine în gândire pe care o avem cu toţii, tocmai în încercarea de a ne adapta la conjuncturile exterioare. Cred că este foarte important să ne concentrăm atenţia pe rezolvarea problemelor conform cu specificitatea personală şi cu principiile pe care le avem, fără a ne lăsa cumva influenţaţi de ”panica” din jurul nostru. De fapt rolul cel mai important al acestui aspect este acela de a ne determina să ne alegem calea, de a ne cunoaşte propriul ”interes”, de a fi prezenţi la solicitările ce apar, mai ales la nivel subtil. Este momentul când trebuie să înţelegem, să învăţăm, să profităm de experienţa acumulată. Efortul înţelegerii ne determină să adoptăm atitudinea potrivită. Probabil că nu vom înţelege în întregime evenimentele pe care le trăim decât odată cu intrarea într-un nou ciclu lunar, acum fiind necesar a ştii cu ce ne confruntăm înainte de a face ceva. Când înţelegem ni se va deschide o nouă uşă, o nouă perspectivă, căci practic ni se cere înţelegerea unui adevăr simplu, că totul are la bază principiul renaşterii.
Evenimentele pe care le trăim în aceste momente pot părea dificile, dureroase, pentru că ne cer renunţare, sau revizuirea atitudinii. În schimb avem un mare avantaj, diversitatea, acesta  este un aspect care face viaţa mai frumoasă. Oamenii sunt atât de diferiţi pentru ca fiecare să poată vedea că există multiple forme ale manifestării şi ca să înveţe unii de la alţii, nu ca să devină inamici. Unul dintre cele mai frumoase lucruri din viaţă este prilejul de a construi punţi între aspectele diferite ale vieţii.
Tot astăzi Venus şi Pluton retrograd formează un frumos trigon de pământ care ne ajută să fim practici, să cântărim corect ofertele care apar, pe de-o parte dar să fim corecţi cu noi înşine, în sensul că ne punem în valoare foarte bine întregul potenţial. Este o zi în care trebuie să fim decişi, harnici şi eficienţi, să ne concentrăm atenţia pe propriile probleme de rezolvat, să fim punctuali şi extrem de practici. Tendinţa de a ezita poate genera pierderea unor ocazii speciale, de aceea avem nevoie de fermitate şi curaj, pentru că de multe ori acţiunile, propunerile şi conjuncturile par riscante, sau şle lipseşte o informaţie.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Ai încredere în lumina ta, în strălucirea Sufletului tău! Nu-ti fie teamă să exprimi deschis iubirea! Las-o să se reverse asupra  a tot ce există în calea ta! Adu prin iubirea ta atât de frumoasă si plină de gingăsie strălucirea în Sufletele celorlalti! 
Bucuria să-ti însotească pasii oriunde mergi si iubirea să te călăuzească în orice actiune! Bucură-te pentru că constientizezi care este Adevărul acestui Univers!
Bucuria este cheia pentru toate usile care par să nu se deschidă. Esti Lumină, poti aduce Lumina din ceilalti la suprafată! Cum? Pur si simplu iubind curat totul!
Gândurile tale atât de strălucitoare îmbogătesc tot Universul. Nu lăsa niciodată zâmbetul să-ti fie întunecat de iluzii!
Iubirea învinge toate iluziile, le dizolvă prin Lumina ei. Iubeste secunda! Iubeste-te pe tine! Iubind tot ceea ce esti vei descoperi MIRACOLUL si apoi îl vei vedea si în ceilalti. Te iubim! (ÎNGERII – Forum Doranima)
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 5 TAUR
O VADUVĂ ÎN FAŢA UNUI MORMÂNT DESCHIS
Trecutul ne poate folosi numai în măsura în care învăţăm din el. Dacă regretăm lucrurile care s-au întâmplat, asta are valoare numai dacă regretele sunt impulsuri pentru a nu mai repeta greşelile care ne-au condus la ele. Dar regretele pentru lucruri faţă de care nu ne considerăm vinovaţi sunt inutile. Ele ne dezvăluie doar faptul că ne-am ataşat de ceea ce am pierdut mai mult decât era necesar, sau că pe undeva greşim chiar în atitudinea faţă de ele. Putem să ne spunem oricând că tot ce s-a întâmplat a fost inevitabil, şi dacă regretăm ce s-a întâmplat, atunci avem datoria să acţionăm în aşa fel încât să nu mai ajungem în astfel de situaţii.
 
GRADUL SABIAN AL LUI  MERCUR – 17 BERBEC
DOUĂ DISTINSE FETE BĂTRÂNE, ŞEZÂND ÎMPREUNĂ ÎN TĂCERE
Prietenii fiecărui om sunt pe măsura lui, aşa cum şi-i alege şi cum şi-i păstrează prin propriile preferinţe şi afinităţi. Chiar dacă te simţi în siguranţă în cercul tău de prieteni, mai ales fiindcă ei gândesc ca tine, acest sentiment nu trebuie să te ţină departe de posibilităţile tale de progres. Întotdeauna există mai mult decât ceea ce se întâmplă în mediul tău apropiat, şi trebuie să fii mereu deschis pentru relaţii şi idei noi, care ţi-ar putea face viaţa mai frumoasă.
 
ASPECTELE ZILEI
Mercur  în Berbec în sextil cu Jupiter în Gemeni
Acest aspect este de scurtă durată şi este de fapt legat de oportunităţile care ne apar pentru a înţelege sensul real al lucrurilor pe care trebuie să le facem. Este vorba de spontenaitate, candoare şi încredere în maniera de a comunica. Este bine să nu ne lăsăm antrenaţi de conjuncturi şi să alegem căile cele mai simple sau uşoare în rezolvarea unor probleme, mai ales dacă ele sunt atât de complexe.
 
Venus in Taur formeaza un trigon  cu Pluton in Capricorn – retrograd
Ne aduce un fel de dependenta fata de valorile traditionale, de trecut, dar toate acestea pentru a crea o baza semnificativa pentru un nou inceput. Acesta va fi declansat de evenimente profunde la nivel emotional sau financiar. Este cel mai bine sa ne infranam rabufnirile emotionale, sa ne retragem, sa meditam. Cu forte noi si eliberati de resentimente putem produce noi valori si energii emotionale transcendente.
In acest context este bine sa avem opinii ferme.
Acest aspect ne poate scoate in cale iubiri la prima vedere, care ne aduc regenerare emotionala si spirituala, intelegerea sensului profund al dragostei.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top