28 aprilie 2013

La mulţi ani tuturor celor care astăzi îşi serbează ziua onomastică, de Sărbătoarea Floriilor!
Astăzi se formează opoziţia anuală dintre Soare şi Saturn în mişcare aparent retrogradă, este vorba de o nemulţumire faţă de tot ceea ce facem, de o uşoară instabilitate emoţională.
Există în interiorul sufletului nostru, cu precădere astăzi teama de a iubi, un fel de tendinţă de a ne proteja, de a fi mai rezervaţi, cochetând cu ideea că există poate şi alternative mai bune în iubire. Tentaţia şi ispita sunt mai active ca oricând, de aceea vă sfătuiesc, mai ales în iubire să fiţi smeriţi, chiar să mulţumiţi pentru ceea ce aveţi, evitând pe cât posibil inacceptarea condiţiei, accesele de vanitate sau orgoliu. Sensibilitatea la provocări trebuie atent stăpânită, autoanalizându-ne permanent, autocenzurând primul impuls.
Simţim o atmosferă răcoroasă în jur şi o lipsă de căldură din partea oamenilor. Avem sentimentul că suntem singurul suflet de pe Pamânt, rămas să se lupte împotriva miilor de greutăţi ale vieţii zilnice. Trăim un moment de pesimism adânc, refuzând totul. Avem tendinţa de resemnare şi de a ne preda. Tendinţa generală este de melancolie şi tristeţe. Am vrea să ne bucurăm dar nu ne putem distra pentru că, într-un fel, avem inima sfâşiată. Rezultatul este un sentiment de nefericire şi înfrângere; un sens al fatalităţii care ne invadează şi care suge şi ultima picătură de putere pe care am mai avea-o. Vrem să renunţăm la luptă încă înainte să înceapă. Puterile ne părăsesc, descoperim o lipsă de voinţă interioară. In acelaşi timp suntem obsedaţi de un putenic, marcant, chiar castrant  sentiment al datoriei. Un astfel de impuls către un comportament fără compromisuri reprezintă o şi mai mare piedică în calea acţiunii. Când reflectăm din când în când la viaţa noastră, ni se pare că am încălcat multe promisiuni; din acest punct de vedere acest tranzit nu este atât de rău, pentru că ne dă voie să reparăm răul făcut unuia din părinţi, unuia din copii, sau partenerului. Fără îndoială trăim o perioadă dificilă, în care nu ne putem baza absolut deloc pe noroc. Inţelepciunea ne sugereză să aşteptăm vremuri mai bune. Sănătatea noastră nu este bună în aceste zile, s-ar putea să suferim de mai multe afecţiuni, fiind mai ales afectaţi dinţii şi oasele, dar şi glandele endocrine. Deobicei când Saturn este implicat într-un aspect, ne vorbeşte de timp şi de răbdare, dar de această dată Marte se află alături de Soare ceea ce face că acţiunile să fie grăbite, se întâmplă toate caele evenimente care ar trebui să ne maturizeze, să ne determione să înţelegem că trebuie să renunţăm la ceva sau cineva. Generic această perioadă este asociată cu ghinionul, aşa că ar fi bine să amânîm orice decizie, mai ales în ceea ce înseamnă planurile pe termen lung. Putem ajunge la un conflict cu autorităţile şi mai ales cu persoanele în vârstă.
Ascendentul momentului formării exacte a aspectului, ora 11.26, se află la gradul 29 în semnul Racului, de aceea este evident că suntem într-o perioadă de încheiere de ciclu, care se poate denumi şi de tranziţie, în care este obligatoriu să se întâmple anumite evenimente, pentru a putea merge mai departe. Mulţi dintre noi putem numia asta fatalitate, eu cred că este doar ordonare, noi urmând să facem doar o cântărire a alternativelor, restul îl va face Dumnezeu.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
Ar trebui să comunicăm celor din jur dorinţele şi nemulţumirile pe care le avem, franc şi sincer, fără resentimente sau remuşcări. Sinceritatea şi modul deschis de abordare ne vor aduce multe rezolvări. Discuţiile deschise, libere, fără ironii sau reproşuri, pot să facă viaţa mai uşoară.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 9 TAUR
UN POM DE CRĂCIUN ÎMPODOBIT
Viaţa are de toate pentru toţi. Fiecare om se poate bucura de abundenţă, de bogăţie, atâta vreme cât prin bogăţie se înţelege ceea ce are nevoie fiecare, şi nu tot ceea ce îşi doreşte fiecare fără să aibă nevoie. Dar, ca şi în faţa pomului de Crăciun, şi în faţa Vieţii trebuie să ai starea de spirit necesară ca să te poţi bucura de daruri. Fără starea de spirit a bucuriei, degeaba ai în faţă un pom plin cu daruri, fiindcă probabil nu le vei băga în seamă.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 16 SCORPION
CHIPUL UNEI FETE LUMINÂNDU-SE ÎNTR-UN ZÂMBET
Te-ai gândit vreodată ca unul din darurile pe care le poţi face foarte uşor celorlalţi, cu generozitate şi fără să te coste nimic, este zâmbetul tău? Pare greu, mai ales când sufletul tău este plin de temeri, de neîncredere, de dorinţa de a părea serios, matur, inflexibil, şi din cauza asta ai tendinţa să ai tot timpul o figură sumbră şi severă. Poate asta te face să te simţi bine, protejat înlăuntrul tău, dar cu siguranţă asta nu creează şi o impresie plăcută celorlalţi, şi de aceea să nu te miri dacă şi ei te vor trata la fel de distant. Nu poţi primi decât ceea ce dăruieşti.
 
ASPECTELE ZILEI
Soarele în Taur în opoziţie cu Saturn în mişcare aparent retrogradă în Scorpion
De regulă acest aspect ne aduce multă confuzie datorată unei nemulţumiri interioare. Dorim să schimbăm lucrurile dar ne simţim blocaţi sau frânaţi, uneori chiar de propriile noastre gânduri, sentimente sau gesturi.
Mai putem resimţi, la nivel fizic , oboseală şi epuizare nervoasă, un fel de pierdere a resurselor energetice. De aceea vom avea tendinţa de a ne retrage, sau de a acţiona cu o eficienţă redusă. Nu avem chef de discuţii şi ne retragem în carapacea noastră. Este o stare de dezacord, mai ales între voinţa, dorinţa şi puterea noastră de a realiza ceea ce ne propunem. Relaţiile sentimentale tind să fie distante, chiar ostile, de fapt fiind vorba de un refuz al vieţii. De fapt toate aceste momente sunt importante lecţii de viaţă, necesare pentru a ne transforma în sens evolutiv. Încercaţi să găsiţi explicaţii şi la cele mai mici întâmplări, orice ce gest sau cuvânt are în această perioadă o semnificaţie aparte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top