1 mai 2013

Astăzi întreaga zi suntem sub influenţa opoziţiei Marte Saturn retrograd, unul dintre cele mai dure aspecte din astrologie, el ne provoacă să spunem lucruri dure, să facem de multe ori ceea ce nu este necesar sau este dureros, să simţim tensiuni incredibile şi blocaje majore, care de fapt sunt doar piedici necesare pentru a reveni la calea noastră. În detaliu despre acest aspect puteţi citi Aspectul zilei.
Tot astăzi Mercur îşi schimbă semnul, trece în zodia Taurului, de unde devine mai pragmatic, mai ataşat de valorile materiale dar intră şi sub influenţa lui Marte, aducând acţiuni directe, concrete, fără prea multe subtilităţi.
Seara Soarele şi Pluton formează trigonul anual, prin care, de această dată sunt amplificate mult tendinţele noastre practice, dorinţele şi acţiunile destul de posesive.
Se pare că vom avea o zi încărcată, plină de agitaţie, dar pe care o putem folosi pentru a evolua, pentru a pune în practică multe idei şi idealuri comune. De aceea este cel mai indicat să  păstrăm o anumită  disciplină în comunicare, un program logic de activitate personală,  să fim logici şi coerenţi, dar mai ales să analizăm cu grijă detaliile.
În plus este nevoie de multă raţiune în guvernarea propriilor venituri, de un control al fondurilor, de planificare cât mai exactă.
Curiozitatea, dorinţele senzuale, şi nevoia de a epata pot aduce cheltuieli suplimentare.
Mai este indicat să ne analizăm natura afectivă, să comunicăm cât mai mult cu familia, dar mai ales să utilizăm raţiunea în viaţa particulară, pentru că tendinţa este de a le trata imatur şi superficial.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Iubirea, este un cuvânt atât de mic pentru o multitudine de sentimente. Sau poate că noi oamenii ne-am învăţat să iubim diferit, în funcţie de meritele sau ierarhia fiecăruia. Dar oare ea nu este unică, imensă, de fapt infinită şi vindecătoare?
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 12 TAUR
UN TÂNĂR CUPLU SE PLIMBĂ PE STRADA MARE, PRIVIND ÎN VITRINE
Viaţa ne oferă continuu o mare varietate de posibilităţi şi tentaţii. Fiecare poate să aibă preferinţele sale, dar într-un cuplu sau într-un grup primează lucrurile care sunt în interesul comun. Viaţa socială se bazează tocmai pe capacitatea fiecăruia de a percepe nevoile celorlalţi şi de a lăsa pe planul doi interesele personale, cel puţin în momentele în care este alături de ceilalţi.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 30 BERBEC
UN IAZ CU RAŢE ŞI BOBOCII LOR
Tot ce exista în viaţa ta obişnuită, la tine acasă, şi în mod special ceea ce este legat de căminul şi familia ta, de obicei reprezintă acele lucruri pe care te-ai angajat să le întreţii şi să le îngrijeşti în viaţă. Dacă nu simţi asta, atunci fie locul tău este în altă parte, fie ai uitat de ce te afli aici. Acest sentiment poate fi extins şi asupra altor lucruri, în măsura în care te simţi responsabil faţă de evoluţia lor. Dacă nu te simţi responsabil pentru nimic, atunci nu poţi avea nici pretenţia să fie alţii responsabili pentru ceea ce trăieşti tu. Viaţa este un proces de cooperare între fiinţe, şi dacă ai pretenţia ca viaţa să-ţi ofere fără ca tu să oferi ceva, deja eşti în afara ei.
 
ASPECTELE ZILEI
Marte în Taur în opoziţie cu Saturn în mişcare aparent retrogradă Scorpion
Ne este frică, suntem presaţi de timp şi evenimente şi acţionăm impulsiv, în virtutea momentului. Puternicul Saturn nu poate face decât cu greu, faţă vitezei de reacţie a lui Marte, mai diminuată în Taur, dar totuşi puternică.
De aceea poate apare frica, de afirmare, fiind activată ambiţia, dar fără o bază solidă, ci doar ca sentiment refulat, ca orgoliu manifestat datorită temerilor profunde pe care le trăim.
În general prudenţa este altceva decât frica, de aceea sub impulsul ei energia poate scăpa de sub control luând decizii pripite sau perdante, înregistrând eşecuri.
Cele mai puternice manifestări vor fi în planul relaţiilor şi a manifestărilor personale, mai ales că  vom constata că ne întâlnim cu situaţii similare din trecut.
Pot să apară două rezolvări sau manifestări.
Între admiraţie şi dispreţ este o diferenţă clară, cu efect concret. Dispreţul ne face să ne îndepărtăm de ceea ce credem că nu ne poate oferi nimic bun, fiindcă avem impresia că tot ce avem este deja mult mai bun. Este o atitudine greşită, care ne va face să nu putem vedea sau accepta ce ni se oferă, totuşi, ceea ce dispreţuim. În schimb, admiraţia ne apropie de ceea ce credem că ne poate oferi ceva bun. Forţa ei este imensă, căci ne face capabili să devenim sau să dobândim ceea ce admirăm. De pildă, când un om ne vorbeşte cu înţelepciune, vom înţelege cu atât mai mult din cuvintele sale, cu cât îl admirăm mai mult. Astfel vom putea să ne regăsim  la cota înaltă a propriei noastre admiraţii pentru înţelepciune, şi vom dobândi noi înşine din acea înţelepciune. În viaţa noastră, oare admirăm ceea ce este cu adevărat mai important pentru noi?
A doua posibilitate ar fi:
Când se întâmplă să intrăm într-o stare de criză oarecare, avem oricând la îndemână un instrument foarte puternic pentru a o depăşi: propria noastră imaginaţie ne poate ajuta să vedem dincolo de această stare, să ne eliberăm de ea, să vedem soluţiile cu care putem merge mai departe. Dacă ne lăsăm copleşit de ea, acceptând-o ca pe ceva fatidic, imposibil de învins, atunci nici nu are cum să fie altfel. Depinde numai de noi să ne îndreptăm atenţia către acele lucruri care ne pot scoate din starea respectivă.
 
Soarele în Taur în trigon cu Pluton în mişcare aparent retrogradă în Capricorn
Evenimentele care au loc sub acest aspect prefigurează transformările ulterioare, de la opoziţie, în general aduce încredere în propriile forţe, dar atenţie că totul se află cumva pe muchie de cuţit…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top