Săptămâna 5 – 11 mai 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Lună, dar mai mul decât atât suntem în Săptămâna Luminată, de aceea se poate spune că avem nevoie de multă pace în suflet pentru a percepe mesajele importante care ni se transmit pe cale subtilă.În această săptămână se spune că Raiul rămâne deschis pentru sufletele celor aflaţi în iad, iar cei care se nasc în această perioadă sunt norocoşi, iar cei care mor sunt iertaţi. În Săptămâna Luminată nu se spală şi nu se fac alte munci, este o săptămână dedicată spiritului, care în acest an aduce cu ea încă două mari sărbători creştine foarte importante, chiar în aceiaşi zi – vineri 10 mai – Izvorul tămăduirii şi Sfântul Simon Zilotul. Prima sărbătoare ne vindecă trupeşte iar cea de-a doua sufleteşte, ştiut fiind faptul că Simon Zilotul este mirele din Canana Galileea. În această zi se face, în toate bisericile, agheasmă, pentru tămăduirea de boli, este ziua cea mai propice pentru sfinţirea izvoarelor şi a fântânilor, în unele locuri se crede chiar că toate izvoarele sunt sfinţite şi tămăduitoare în această zi; mai este obiceiul să se stropească, cu agheasmă, casa, animalele, păsările şi fântâna. Sfântul Simon Zilotul oferă ajutor  persoanelor care se roagă pentru a se căsătorii sau care au dificultăţi în relaţie. De secole, Sfântul este protectorul tuturor îndrăgostiţilor, al familiei şi copiilor, grabnic ajutător celor care vor să se căsătorească sau să se vindece de boli grave. Cei care au împlinit o novenă ( s-au rugat nouă zile la rând citind rugăciunile şi Acatistul Sfântului), dar şi cei care au dăruit o icoană cu Sfântul Simon Zilotul şi-au îmbunătăţit starea de sănătate şi au readus sporul în casa lor.
Din punct de vedere astrologic avem multe evenimente importante, putând spune că odată cu această săptămână lucrurile vor începe să se precipite pentru a se rezolva, ele având deja un traseu bine stabilit, pe care mulţi dintre noi îl intuim sau chiar îl ştim.
Luna, guvernatoarea săptămânii, străbate semnele Berbec, Taur şi Gemeni şi formează conjuncţie cu Soarele, momentul de Lună Nouă, vineri dis de dimineaţă la ora 3.29, aceasta fiind însoţită şi de o eclipsă inelară de Soare. Eclipsa inelară poartă acest nume deoarece Soarele Pământul şi Luna sunt aliniate perfect, însă Luna este mai mică decât deobicei, fiind foarte distanţată de Pământ şi poziţionată între Pământ şi Soare – la apogeu, iar imaginea eclipsei arată ca un inel, denumit inel de foc. Eclipsele inelare sunt spectaculoase ca imagine, iar influenţa lor asupra noastră este, din punctul meu de vedere puternică mai ales pentru că ne simţim prinşi, captivi, în plasa emoţiilor şi a dorinţelor personale, pe care ne este greu să o depăşim.
Tot în această săptămână Mercur este extrem de activ, formează trigon cu Pluton retrograd, conjuncţie cu Marte şi Soarele – conjuncţia superioară şi în opoziţie cu Saturn şi Nodul Nord. În plus Mercur este extrem de dinamic, ceea ce aduce evenimente neaşteptate, rapide, fiindu-ne destul de dificil să le ţinem pasul, sau să ne adaptăm lor. De aceea avem de multe ori sentimentul că lucrurile ne scapă de sub control, ceea ce este foarte adevărat, pentru că de fapt acum se impun anumite acţiuni pentru ca totul să evolueze.
Venus trece din semnul de domiciliu al Taurului în semnul Gemenilor, începând de joi ingres care va amplifica evoluţia lucrurilor, le va grăbi şi ne va da şi mai intens sentimentul de imposibilitate de a controla, de a ne implica concret în decizii sau evenimente.Din păcate suntem prea pragmatici şi încăpăţânaţi, ceea ce evident ne face inflexibili, opunându-ne negocierilor, sau ratând oportunităţi importante. În mod special sâmbătă este bine să ne acordăm un scurt răgaz pentru a face un bilanţ al activităţilor, mai ales a celor iniţiate la începutul lunii martie.
Soarele se află luni, marţi şi miercuri pe Nodul Sud, grăbind evenimente importante, determinând apariţia unor conjuncturi prin care plătim anumite datorii morale, karmice, sau declanşăm eliberarea de ele; de aceea avem nevoie de extrem de multă înţelepciune, pe care o găsim în mare parte în interiorul nostru, mai ales dacă ne ascultăm sufletul sau intuiţia. Se pot declanşa, aşa cum spuneam, multe evenimente karmice, fiind posibil să retrăim evenimente sau să fim puşi în acelaşi tip de situaţii ca în trecut. De aceea este bine să ştim că alegerile pe care le facem acum sunt importante, ele închizând cercuri şi făcând reparaţii sau amplificând conflictele deja existente dacă nu ne folosim cunoaşterea şi experienţa acumulată pentru a le gestiona corect. Pot apare multe momente de îndoială legate de calităţile noastre de a comunica sau de a ne face înţeleşi, de aceea este bine de evitat negocierile, călătoriile nemotivate şi deciziile. În schimb poate fi o săptămână excelentă de studiu, analiză, organizare, de fapt de activităţi personale. Atunci când renunţăm în sfârşit la conflictele sterile şi la atitudinea noastră negativa, putem deveni liniştiţi. Anumite practici de natură spirituală ne pot ajuta în mod eficient să ajungem acolo. De fapt, avem deja în noi liniştea aceasta, dar nu o putem descoperi decât dacă ne acordam timp să ne ascultăm inima şi să facem efortul de a ne armoniza cu unitatea Izvorului Divin.
Uneori, pentru a stabili conexiuni funcţionale şi căi de comunicaţie cu ceilalţi, soluţiile sunt limitate şi trebuie să facem eforturi serioase. Este nevoie de precauţie şi răbdare, uneori de importante investiţii emoţionale sau mentale, de proceduri abile şi înţelepte, pentru ca să nu se distrugă prematur calea de comunicare existentă. Dar totul este mult mai simplu dacă ştim să fim sinceri şi să exprimăm mereu ceea ce este mai bun în noi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top