12 mai 2013

Astăzi suntem sub efectul conjuncţiei superioare dintre Soare şi Mercur, ceea ce ne face să fim destul de practici, să avem idei excelente pentru a rezolva problemele materiale, să ne orientăm  pentru a ne pune în valoare, sau ne putem descoperi şi înţelege cu mai mare uşurinţă calităţile, darurile pe care le-am primit la naştere.
Pe de altă parte această conjuncţie se poate asemăna cu momentul de Lună Plină, moment de ajungere la apogeu a unor informaţii, idei, acţiuni, proiecte, declanşate la începutul lunii martie. Acum se poate spune că ne putem coupa de punerea lor în practică, până acum ele fiind doar în stadiul de dezvoltare, cercetare şi implementare. Pe de altă parte, această conjuncţie ne determină să înţelegem mai bine beneficiile pe care la avem în această viaţă, să ne bucurăm de tot ceea ce este în jurul nostru, să mulţumim pentru ceea ce primim.
În plus pot reveni în prezent situaţii, conjuncturi, afaceri, acţiuni, care păreau deja depăşite sau pierdute, dar care au avut nevoie de acumularea de informaţii sau de substanţializare pentru a putea fi puse în practică.
Luna se află în semnul Gemenilor şi formează conjuncţie cu Jupiter, ceea ce evident aduce numeroase idei, dorinţa de a ne relaxa, de a ne întâlni cu prietenii, de a comunica, sau pur şi simplu de a ne bucura de viaţă, aşa cum este ea.
Tendinţa de a ne lega de lucruri din trecut, sau de a ne reaminti probleme trecute, o putem depăşi încercând să trăim prezentul ieşind la o plimbare în parc, sau admirând natura care renaşte atât de miraculos în fiecare an. Starea de apăsare şi sentimentul de stagnare poate dispare imediat ce vom înţelege că toate lucrurile trebuie să se întâmple la timpul lor şi că forţându-le nu vom obţine decât rezultate proaste.
Viaţa personală – emoţională va intra într-o nouă etapă, va fi mai armonioasă, iar relaţiile vechi vor deveni mai puternice şi solide.
Vor avea loc înnoiri obligatorii, va trebui să ne recunoaştem adevărata valoare, să renunţăm la conservatorism sau închistare. Încrederea în idealurile proprii, acţiunile decise şi juste, curajul afirmării propriilor credinţe, ne pot aduce pe moment reacţii ciudate din exterior. Dar acum este momentul să le aplicăm. Ne putem confrunta cu evenimente care în primul fază par dramatice, dar care de fapt ne vor aduce transformări importante, înnoiri obligatorii. Roadele acţiunilor întreprinse cu curaj, şi la timpul potrivit, adică acum, se vor vedea abia la sfârşitul anului. Dar dacă vom ceda sub impulsul tensiunii nervoase, vom acţiona caustic şi rănind pe cei din jur, vom avea surpriza să primim ”roadele” mai repede decât ne aşteptam, pe măsura cuvintelor care au rănit.
Seara putem afla lucruri la care nu ne aşteptam, sau putem să ne schimbăm atitudinea destul de brusc, mai ales renunţând la idei preconcepute din trecut, realizând că prezentul creează viitorul.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
În aceste zi gândul nostru trebuie să fie în totală comuniune cu Dumnezeu, El trebuie să existe în tot ceea ce facem, gândim sau spunem. Acest lucru ne va menţine o stare ridicată de conştiinţă, în acest fel putând să ne mişcăm fără greutate, liberi şi uşori, naturali.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 22 TAUR
UN PORUMBEL ALB ZBURÂND PESTE APE FRĂMÂNTATE
Când viaţa ta este frământată de furtuni şi valuri, ridică-ţi ochii spre cer ca să vezi semnele ce anunţă liniştirea furtunii. Pentru fiecare om, cerul este simbolul celui mai înalt ideal al său, al celor mai înalte principii şi motivaţii care îl conduc în viaţă. Oamenii sunt temători şi stresaţi când uită că există lucruri pentru care viaţa merită să fie trăită în pace şi bucurie.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 16 SCORPION
O FEMEIE, PLINĂ DE PROPRIUL EI SPIRIT, ESTE TATĂL PROPRIULUI EI COPIL
Rolurile pe care le avem în societate au scopuri bine definite. Majoritatea oamenilor îşi asumă roluri care apoi le permit să intre în diverse relaţii cu ceilalţi. Există şi oameni care au tendinţa să-şi asume roluri nelimitate, şi astfel încearcă să fie mai mult decât trebuie. Dacă nu am avea nevoie unii de alţii, atunci nu ar mai fi nevoie să trăim împreună. Dar trăind în societate, este bine să acceptăm că fiecare are rolul său, şi că fiecare rol este important. Dacă într-adevăr nu ai nevoie de ceilalţi, oare ce te mai ţine alături de ei? Ai putea să trăieşti absolut singur?
 
ASPECTELE ZILEI
Soarele în conjuncţie cu Mercur în Taur
Acest aspect este numit astrologic conjuncţia superioară şi îl putem asemui cu faza de Lună Plină, adică cu faza de realizare a proiectelor legate de scris, comunicare, mass-media, mici călătorii, studii, sau chiar activităţi comerciale, pe care le-am iniţiat în jurul datei de 1 martie 2013. .
Acum totul se poate manifesta printr-o realizare sau o conştientizare. În urma unei analize atente, putem realiza ce se întâmplă, de ce ne-am propus să facem şi cum ne descurcăm.
Dacă există ceva greşit sau putred în subconştientul nostru, acum îl putem repara sau eradica. Este momentul în care toate obiectivele ne devin clare, în felul acesta căpătând încredere şi obţinând succesul. Este un moment extrem de util şi explicativ, fiţi atenţi la tot ce se întâmplă, la toate mesajele pe care le primiţi, şi folosiţi-le ca pe nişte lecţii.
Dacă până acum totul s-a desfăşurat în interiorul nostru, acum este momentul exteriorizării, a descoperirii unor noi faţete ale comunicării care se ne dezvolte personalitatea.
Sunt importante studiul şi informarea pentru a da forma finală proiectelor noastre.
Trebuie să acordăm multă importanţă intuiţiilor, suspiciunilor dar mai ales ghidului nostru interior.
Vor ieşi în prim plan afacerile nefinalizate din trecut, este indicat să le rezolvăm, pentru a lăsa loc şi spaţiu marilor proiecte să se dezvolte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top