27 mai 2013

Luna, guvernatoarea acestei zile se află în semnul de exil al Capricornului, ceea ce ne împiedică să avem o bună comunicare cu divinitatea şi de multe ori să ignorăm mesajele Îngerului păzitor. În general ne face mult mai retraşi, mai închişi, mai reci, încercând să ne izolăm, să fim în expectativă, ceea ce împiedică observarea oportunităţilor din jurul nostru.
Spun acest lucru deoarece astăzi se formează conjuncţia anuală dintre Mercur şi Jupiter, conjuncţie care poate trece neutilizată, mai ales dacă nu ne concentrăm atenţia asupra unor proiecte discutate deja, dar care par blocate din lipsa conjuncturilor favorbile. Este posibil ca din cauză că am aşteptat prea mult să nu le mai considerăm viabile şi să le ”clasăm”; de aceea trebuie atenţie mărită la semnalele din jur, fiind nevoie de multă concentrare, deoarece suntem uşor de distras, de alte evenimente cotidiene, sau fără prea mare importanţă, care au loc în jurul nostru şi ne atrag, ne absorb energia inutil. Suntem mai optimişti decât deobicei dar şi neatenţi sau distraşi de fel de fel de fleacuri.
Astfel, acum sunt favorizate în mod particular acele afaceri pe care nu le-am fi început niciodată, dacă n-ar fi fost gândirea pozitivă provocată de acest tranzit. De fapt, dacă ne-am fi gândit la toate riscurile implicate în afacerea respectivă nu ne-am fi apucat niciodată de nimic – ceea ce la unii se întâmplă oricum. Orice fel de mişcare, călătorie scurtă sau lungă, este favorizată de acest tranzit. Este un moment foarte bun să planificăm un drum, sau să-l începem. Dacă ne gândim să facem o călătorie într-un loc îndepărtat, la care putem ajunge numai cu mare dificultate, ar fi bine să ne hotărâm în această zi. Acest tranzit favorizează şi relaţiile noastre cu străinii – asta nu înseamnă neapărat de peste hotare, pot fi pur şi simplu persoane din altă regiune a ţării noastre.
Este un bun tranzit şi dacă plănuiţm să începem un proces împotriva cuiva. Vom fi atraşi de persoane care au un rol ierarhic important în societate, cum ar fi judecători, politicieni, preoţi, etc. In aceste ozile ne va fi mai uşor să studiem sau să avem de-a face cu filozofie, teologie, parapsihologie, yoga, astrologie şi orice alt subiect aşa-zis ezoteric. La fel şi faţă de educaţia universitară.   
Studierea atentă a oricăror detalii, informarea şi comunicarea ne sunt absolut necesare. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, totul trebuie gândit atent, studiat, calculat.
Această atitudine analitică este foarte indicată pentru a depăşi momentele de confuzie în care ne aflăm.
Exactitatea acţiunilor şi respectarea unui plan de lucru ne vor aduce eficienţă şi ordine.
Poate pare totul prea pragmatic, dar aceasta este atitudinea cea mai potrivită.
Putem spune că avem profunzimea de a analiza erorile comise, să înţelegem de ce ne-au fost necesare suferinţele, în acest fel putând să finalizăm corect şi fără datorii perioada aceasta.
Din punct de vedere sentimental, situaţia este cam la fel, se poate asemăna cu un moment de conştientizare, de înţelegere, în care vom avea de ales: să renunţăm sau să ne consolidăm relaţia. Această decizie trebuie luată mai târziu, acum este necesară doar analiza atentă.
 
ORA PLANETARĂ LUNII
Când greutăţile vieţii apasă prea greu pe umerii noştri, trebuie sa ne păstrăm convingerea ca totul merge în sensul cel mai bun pentru noi. Credinţa ne susţine pe timp de furtună şi ne ajută să depăşim îndoiala sau deznădejdea atunci când suntem tentaţi să renunţăm.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 7 GEMENI
O FÂNTÂNĂ ÎN STIL VECHI
Pentru a-ţi împrospătă energia şi a găsi noi resurse pentru viaţa ta, obişnuinţa te face adesea să cauţi în tehnologie şi în ceea ce iţi oferă viaţa modernă. Dar nu uita că există întotdeauna resurse naturale, mai simple, care sunt cunoscute din vechime şi nu necesită mijloace complicate sau mari cheltuieli. Cele mai performante soluţii se caracterizează prin simplitate. Numai credinţa ta în soluţii complicate te poate face să nu vezi soluţiile simple, aflate la îndemâna ta. Chiar dacă nu sunt vizibile imediat, ele sunt acolo.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 4 CAPRICORN
UN GRUP DE OAMENI URCÂND ÎNTR-O CANOE MARE PENTRU O CĂLĂTORIE PE APĂ
Pe drumul vieţii nu eşti niciodată singur, şi întotdeauna ai de parcurs etape alături de alţii. Sunt etape în care înveţi să îi cunoşti pe ceilalţi, să descoperi nevoile lor, să colaborezi cu ei, şi prin toate acestea ajungi, de fapt, să te cunoşti pe tine însuţi. Este important cu cine te asociezi, dar şi mai important este să ii tratezi pe cei din grupul tău cu aceeaşi consideraţie şi afecţiune cu care doreşti să fii tratat tu însuţi. Toţi au acelaşi drum, dar fiecare îl poate trăi altfel, deci nu te aştepta ca toţi să meargă în acelaşi pas cu tine doar fiindcă aşa vrei tu.
 
ASPECTELE ZILEI
Mercur în Gemeni în conjuncţie cu Jupiter
Este un aspect care ne aduce inteligenţă, optimism, expansiune spirituală. Suntem foarte corecţi şi avem un simţ al dreptăţii excesiv. Potenţialul intelectual se află la cote maxime, reuşind să folosim eficient toate şansele şi oportunităţile care ne apar. Toate acţiunile se bazează pe informaţii concrete, sigure.
Toate activităţile legate de Mercur, comerţ, studii, călătorii sunt favorizate, având şanse deosebite de concretizări financiare prin aplicarea lor.
Există momente când trebuie să învăţăm să ţinem aprinsă lumina idealului nostru. Oricât de sumbre ar părea condiţiile vieţii, şi oricât de greu ar părea să ne urmăm calea, trebuie să învăţăm să ne păstrăm sensul şi să depăşim obstacolele cu lumina emanată din propriul nostru suflet. Părerile celorlalţi pot să se opună, în aparenţă, sau pot să apară piedici, dar dacă idealul nostru este curat şi cu adevărat valoros, atunci vom găsi resurse, în noi înşine, pentru a merge mai departe în lumină.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top