Săptămâna 2 – 8 iunie 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Soare, aflat în semnul Gemenilor, de unde acţiunea lui este oarecum rezervată, neutră, practic doar susţinând aspectele, prezenţa lui fiind destul de discretă. De aceea, spre deosebire de alte săptămâni guvernate de Soare, aceasta aduce cumva mai puţină vanitate şi orgoliu, o concentrare mai mare asupra ideilor şi idealurilor noastre, asta dacă ţinem cont şi de faptul că săptămâna începe cu sextilul anual, crescător, Soare – Uranus. În general săptămânile în care Soarele ne guvernează, avem tendinţa de a ne pune în valoare personalitatea şi de a lua decizii importante. Este o perioadă în care dacă suntem fideli Soarelui ne putem urma îndemnurile inimii, trăind cu succes şi multă forţă viaţa şi relaţiile sau, dacă nu dorim să ne manifestăm decât ego-ul, adică un fals sentiment al propriei identităţi, vom fi orbi şi nu vom putea vedea cine suntem cu adevărat.
În general se vor manifesta preponderent calităţile noastre ca generozitatea şi demnitatea, respectul şi forţa.
Ar trebui să devenim conştienţi de viaţa noastră, să insistăm, să devenim mai buni şi mai creativi.
Apoi Soarele este în cuadratură cu Chiron , iar la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă la ora 18.56, este Luna Nouă, conjuncţia Soare Lună, care deschide un nou ciclu lunar.
În general această săptămână este destul de dinamică, doar că nu în sensul unor acţiuni concrete ci mai degrabă în sensul ordonării lor şi a concentrării, aşa cum spuneam, asupra idealurilor personale.
Mercur este în trigon cu Neptun staţionar retrograd, ceea ce amplifică senzaţiile, simţurile, intuiţia şi percepţiile noastre, aspect care ne ajută să putem vedea dincolo de aparenţe, în acest fel stabilind o comunicare deosebită cu divinitatea.
Neptun trece efectiv la mişcarea aparent retrogradă de vineri, până atunci fiind staţionar, presant, cumva obligându-ne să decelăm ceea ce este iluzie de ceea ce este percepţie extrasenzorială, ceea ce este intuiţie de ceea ce reprezintă imagini deformate ale realităţii, să ne înţelegem calea pe care o avem de parcurs, să acceptăm, să ne smerim.
Venus vine şi ea să ajute la acest aspect formând şi ea trigon cu Neptun, aspect benefic, minunat, care ne ajută să ne ducem la împlinire visurile, să credem în ele, să le vizualizăm într-un fel concret.
Mercur şi Venus lucrează în tandem, sprijinindu-se reciproc în aspectele pe care le realizează împreună, doar că Mercur în semnul Racului, aduce indecizie, ezitări sau senzaţia de incertitudine, Venus venind să confirme acolo unde trebuie să acţionăm sau unde aşa este precum ne imaginăm. Prin urmare ambele planete formează un trigon cu Saturn retrograd, aducând în prezent conjuncturi cu care ne-am mai întâlnit la sfârşitul verii trecute, acum înţelegând ce anume avem de făcut sau clarificându-ne acolo unde existau dubii. Pe scurt readuce în prezent situaţii pe care avem oportunitatea să le rediscutăm, reluăm, reanalizăm, pentru a le utiliza şi înţelege sensul exact.
Tot acest tandem formează opoziţie cu Pluton şi cuadratură cu Uranus, adică ne obligă la schimbări radicale, la evoluţie, chiar dacă forţată, dar cu siguranţă absolut necesară. Probabil că în prima parte a săptămânii este vorba doar despre conjuncturi favorabile schimbării, dacă nu le înţelegem sau acceptăm vor veni presiunile obligatorii, spre sfârşitul săptămânii acesteia şi începutul celeilalte.
Mai este un aspect notabil în această săptămână, cuadratura Marte Neptun, care aduce o creştere a nervozităţii, o amplificare a acţiunilor de tip terorist, discuţii şi negocieri eşuate, ostilităţii amplificate de susţineri sau cauze ascunse.El poate produce anxietate, frică, fobii de orice fel şi este nevoie să folosească sedative puternice şi antidepresive, care desigur, provoacă o stare alterată a conştiinţei. Cu siguranţă este un aspect periculos şi distructiv care are nevoie să fie prevenit, evitând manifestaţiile de masă, mitingurile sau alte adunări care pot să devină explozive, greu de controlat şi uşor de manipulat. Nu vom putea fi obiectivi şi vom dori să facem oamenii să ne accepte convingerile. Este un tranzit periculos pentru şefii de state şi pentru cei care sunt la conducerea oricărui fel de coaliţie, partid politic, sau societate, pentru că îi poate conduce să ia decizii în favoarea rebeliunilor, a demonstraţiilor de stradă, să facă declaraţii de război şi aşa mai departe.
Energia fizică este scăzută, obosim mai uşor decât deobicei şi avem nevoie mai des de momente de respiro. Reacţiile noastre sunt imprevizibile, datorită faptului că suntem permanent iritaţi, aşa că pielea noastră reacţionează la fel de violent. Atenţie la intoxicaţii şi la suprasolicitarea ficatului.
Atenţionări
Marţi suntem destul de agitaţi şi riscul de a greşi este mare, sunt de evitat călătoriile şi acţiunile care necesită eforturi fizice susţinute.
Miercuri după ora 16.30, nu ne putem coordona prea bine mişcările, suntem neîndemânatici, aşa că ar fi indicat să nu ne propunem activităţi în care avem nevoie de fineţe.
 
Atunci când renunţăm în sfârşit la conflictele sterile şi la atitudinea noastră negativă, putem deveni liniştiţi. Anumite practici de natura spirituala ne pot ajuta în mod eficient sa ajungem acolo. De fapt, avem deja în noi liniştea aceasta, dar nu o putem descoperi decât daca ne acordam timp sa ne ascultam inima si sa facem efortul de a ne armoniza cu unitatea Izvorului Divin.
Liniştea implică renunţarea la luptele inutile spre a putea trăi în armonie cu divinitatea interioara. Trebuie să recunoaştem că lumea căreia aparţinem e frumoasa şi perfectă, să acceptăm faptul că orice lucru îşi găseşte justificarea în misterele divine. Căile Domnului sunt pline de taină şi noi nu avem abilităţile de a judeca ceea ce nu înţelegem. Să fim totuşi convinşi că avem locul nostru în Univers şi că orice lucru are un sens. Trebuie să ne bucuram de viaţa noastră, să o justificăm în aceeaşi măsură (să-i dăm valoare), să renunţăm la luptele sterile şi să începem să construim.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top