7 iunie 2013

Astăzi Neptun staţionar retrograd trece la mişcarea aparent retrogradă, în propriul domiciliu, semnul Peştilor, până în 13 noiembrie. Cu această poziţie, va orienta atenţia multora dintre noi către planul spiritual, ne va determina sa fim mai smeriţi, mai interiorizaţi şi mai atenţi la nevoile sufleteşti. Aceasta mişcare este însoţită de aspectul de trigon pe care-l formează cu Venus, aflată în semnul Racului, într-o poziţie frumoasă, în acest fel putându-se spune, că fiecare se va bucura şi va resimţi din plin ajutorul divin şi călăuzirea către calea personală.
În acest fel Venus, Neptun şi Saturn – acestea două retrigrade, formează pe cerul astral, o frumoasă piramidă de apă, care ne ajută să fim eficienţi, să ne armonizăm în interiorul sufletului nostru, să ne descoperim şi acceptăm slăbiciunile, să ne consolidăm poziţiile prin care fiecare dintre noi devine mai puternic, mai important în plan spiritual.
Apoi acest frumos trigon ne aduce intuiţie, empatie, înţelegere şi posibilitatea de a ne armoniza relaţiile noastre.
Conjuncţia Lună Marte de astăzi ne ajută să putem pune în practică toate ideile pe care le avem, ne aduce mobilitate şi acea stare de a fi pe fază în tot ce ni se întâmplă, formând pe de altă parte, împreună cu Neptrun, Venus şi Ascendentul momentului când se formează trigonul Venus Neptun, un aspect holistic denumit Aripi Mari de pasăre, care sugerează că, aşa cum spun marinarii, avem vântuul la pupa, şi că nu ne mai rămâne decât să ne lansăm în larg, pe marea viselor şi idealurilor noastre, să ne înnălţăm cât mai sus, urmărindu-ne ideile şi ascultând vocea sufletului, încrezători în propriile idei şi în susţinerea divină.În viaţă, fiecare om poate fi şi învăţător, şi elev. Acela de la care ceilalţi consideră că au ceva de învăţat este un bun învăţător, chiar fără să-şi dea seama. Acela care ştie să înveţe ceva de la orice om, din orice situaţie, este un bun elev. Dacă eşti un bun elev, vei învăţa multe lucruri, şi ceilalţi vor avea ce să înveţe de la tine. Te-ai gândit vreodată dacă alţii au ce învăţa de la tine? Este o întrebare pe acre ar trebui să ne-o punm astăzi.
Tot astăzi Venus formează, aşa cum spuneam mai sus, trigon şi cu Saturn retrograd, Saturn fiind conjunct cu Fortuna iar Ascendentul momentului cu Nodul Nord, în acest fel ni se sugerează că vom fi susţinuţi, ni se vor deschide toate porţile şi vom reuşi în toate domeniile care ne reprezintă, care sunt idealurile sau visele sau proiectele importante ale vieţii noastre, adică tot ceea ce ne ajută să ne ducem la împlinire menirea şi destinul. Evident că entru aceasta este nevoie de sacrificii sau mai bine spus de o concentrare extraordinară asupra scopurilor personale, dar şi atenţie la detalii, la mesaje, la tot ce ne înconjură.Pe calea vieţii putem să întâlnim şi furtuni, dar şi poieni pline de soare şi de culori vii. Trebuie să învăţăm să ne bucuram de toate şi să mergem înainte ştiind că, orice s-ar întâmpla, acestea sunt doar momente din evoluţia noastră, care ne conduc către noi bucurii, către o ţintă mai luminoasă – mai ales dacă nu stăm pe loc!
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Dedicaţi toată energia acestei zile lui Dumnezeu, folosiţi orele planetare ale lui Venus pentru a vă recăpăta forţa iubiri şi a spiritului. Dumnezeu este o forţă care consumă totul şi este totul. El este vântul ce suflă peste ape, frunzele ce cresc şi apoi cad, simplitatea trandafirului, intens prin culoarea sa. Dumnezeu este îndrăgostitul, înlănţuiţii, copii care râd, părul cu reflexe de miere. El este Soarele ce răsare, steaua strălucitoare în noapte, Luna care merge pe cer în miezul nopţii. Dumnezeu este frumoasa insectă, pasărea umilă în zborul ei, neînsemnată şi umila râmă. Dumnezeu este mişcare şi culoare, sunet şi lumină. Dumnezeu este pasiune. Dumnezeu este dragoste. Dumnezeu este bucurie. Dumnezeu este tristeţe. Ceea ce este, tot ce este, este  Dumnezeu Tatăl, totalitatea Vieţii, iubitorul de tot ceea ce există. Dumnezeu nu este un personaj aparte, aşezat pe un tron şi care judecă viaţa întreagă. Dumnezeu este viaţa întreagă fiecare moment ce bate. El este ceea ce este continuu, etern.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 17 GEMENI
CAPUL UNUI TÂNĂR ROBUST SE PRESCHIMBĂ ÎN CEL AL UNUI GÂNDITOR MATUR
Energia şi vitalitatea tinereţii dau omului prilejul să devină conştient de puterea sa de a-şi schimba viaţa, alegându-şi orice cale doreşte, căci la tinereţe omul pare să se simtă capabil de orice. Dar devenirea omului implică maturizarea intelectuală şi spirituală, dezvoltarea abilităţii de a folosi cu înţelepciune energia disponibilă. Boala şi bătrâneţea apar numai atunci când energia disponibilă este folosită greşit sau prea puţin.
 
GRADUL SABIAN AL LUI  VENUS– 5 RAC
LA O TRECERE PESTE CALEA FERATĂ, UN AUTOMOBIL E LOVIT DE UN TREN
În anumite puncte de pe drumul tău trebuie să ştii să dai prioritate colectivităţii. Dacă ideile tale sunt diferite de ale majorităţii, nu este neapărat nevoie să intri în conflict cu toţi ceilalţi. Poţi să aştepţi până când şi ei vor fi gata să accepte noile idei, sau până când vor trece într-o stare mai receptivă. Găsirea momentului potrivit cere răbdare şi discreţie, ca să poţi trece de răscrucile periculoase.
 
ASPECTELE ZILEI
Venus în Rac în trigon cu Saturn în mişcare aparent retrogradă în Scorpion
Aici poate fi vorba, funcţie de harta fiecăruia, de diferite domenii, care se vor stabiliza. În general poate fi un moment favorabil reconcilierilor sentimentale, consolidării lor, achiziţionării de case, sau a renovărilor, a achiziţionării de terenuri, toate având efecte pe termen lung.
Pe de altă parte Venus ne facem să ne comportăm ca nişte magneţi, atrăgând spre noi oamenii de care avem nevoie, sau situaţiile favorabile, necesare pentru a evolua. În plus vom fi mult mai deschişi spre valorile colective, ne vom gândi la cei aflaţi în suferinţă, iar sentimentele vor avea profunzime.
Ca atmosferă generală acest aspect aduce înţelepciuni şi profunzime în relaţiile de cuplu, o viaţă tihnită, stabilitate şi siguranţă. În general se poate simţi o relaxare, de multe ori nefirească, o tendinţă de a lucra cu motoarele turate la minim.
 
Venus în Rac în trigon cu Neptun staţionar retrograd din Peşti
Ofera inspiraţie artistică, mistică, sentimente subtile, idealizând conceptul de armonie şi ritm.
Pasiunile sunt nobile, iar sentimentele preponderente sunt de dăruire, de uitare de sine, comportamentul fiind drăgăstos şi tandru. Rafinamentul şi sensibilitatea sunt foarte evidente, iar intuiţia şi imaginaţia sunt la cote maxime. Fiind un aspect puternic emoţional ne aduce într-un anume fel o stare de nepăsare sau inactivitate, datorată probabil tendinţei de a visa sau au ne preocupa de visele şi idealurile noastre. Este o perioadă favorabilă oamenilor de artă, sau celor care au potenţial artistic. Mai pot fi înlesnite mici afaceri,  sau mici câştiguri, dar în general simţul realităţii sau simţul practic este redus.
Putem considera că există un moment în viaţă când trebuie să privim lucrurile cu detaşare. Trecutul  a avut un rol imens în formarea şi evoluţia noastră, dar la un moment dat suntem pe cont propriu, şi trebuie să ne continuăm viaţa fără ca societatea să mai aştepte ceva de la noi. Aşadar, Viaţa este cea care aşteaptă ceva de la noi, şi cel mai simplu lucru pe care îl poate aştepta este să o înţelegem, să înţelegem sensul Vieţii şi al fiinţei noastre. Şi oricât am privi la ce se întâmplă în jurul nostru, adevărul îl vom afla doar învăţând să privim în adâncul sufletului.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top