13 iunie 2013

Astăzi este Înălţarea, Hristos s-a Înălţat! Este o sărbătoare frumoasă, cu o mare încărcătură spirituală, prin care ni se atrage atenţia asupra importanţei sufletului şi a vieţii spirituale. Milostenia, rugăciunile şi pacea sufletească ne pot ajuta pe fiecare dintre noi să facem un mic pas pe calea înălţării spirituale.
Din punct de vedere astrologic, ziua se află sub semnul cuadraturii Uranus Venus, aspect crescător, care aduce dinamică în acţiunile noastre, ne împinge de la spate să facem ceea ce trebuie pentru a merge înainte. Este mai mult o presiune datorită căreia ne mobilizăm.
Aspectul are puternice conotaţii şi în plan sentimental, alimentând în fiecare dintre noi dorinţa de libertate, de detaşare, care poate crea animozităţi.
Pentru a obţine armonia şi iubirea nu este suficient să aşteptăm să se instaleze în viaţa noastră ci trebuie să o căutăm, să luptăm pentru a o obţine şi să ne bucurăm de momentele pe care le trăim, deoarece fiecare moment este un miracol.
Luna din semnul Leului ne amplifică orgoliul şi sentimentele de superioritate, ceea ce de multe ori poate să intre în conflict cu acţiunile celor din jur. Ea formează aspecte tensionate, ne dă impulsul emoţional de a acţiona, ceea ce este în final un lucru pozitiv. Secretul constă doar în a le respecta celor din jur opiniile şi ideile. În general avem tendinţa de a ne autolimlita, de a devni dependenţi de ceva sua cineva şi orice ne scoate din această stare ne agresează. Dacă avem senzaţia că există un singur loc sau o singură zonă din care ne putem trage energia pentru această viată, atunci ne condamnăm să depindem de acea resursă limitată. Depinde numai de noi să ajungem capabili de a găsi resurse noi, prin învăţare, prin deprinderea unor activităţi şi abilităţi noi, şi mai ales prin perfecţionarea continuă a aptitudinilor noastre native. Hrana de care avem nevoie pentru a ne continua viaţa şi drumul nu este numai fizică, ci şi sufletească şi spirituală. Atunci când neglijăm să ne hrănim sufletul, şi hrana fizică devine insuficientă sau ineficientă, lipsită de potenţial energetic şi de savoare. Exact aşa cum, dacă suntem o pasăre, stomacul supraîncărcat ne va îngreuna zborul.
 
ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER
În spatele complexităţii vizibile a vieţii se ascund taine de o simplitate uimitoare, şi fiecare om are misiunea de a le descoperi şi folosi. Căutaţi să vedeţi dincolo de aparenţe, pătrundeţi în adâncul lucrurilor, nu vă mulţumiţi doar cu ce vi se dă sau vi se spune. Veţi găsi că tot ce scrie în cărţi şi tot ce vă spun alţii sunt doar repere pe calea către ceea ce vă spune, mult mai simplu, sufletul vostru.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 23 GEMENI
TREI PUI DE PASĂRE ÎN CUIB, SUS ÎNTR-UN COPAC
Când trăieşti în cuibul părintesc, te simţi protejat şi asigurat, cel puţin până în momentul când trebuie să-ţi iei zborul. Atunci îţi vei lua viaţa în mâini şi numai tu vei fi responsabil de ceea ce trăieşti. Acelaşi sentiment de siguranţă îl poţi recrea dacă asiguri, la rândul tău, un cămin protector familiei tale şi tuturor celor care au nevoie de el. Când ştii să zbori singur, poţi să-i înveţi şi pe alţii să zboare.
 
GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER  – 28 GEMENI
SOCIETATEA DECLARÂNDU-L FALIMENTAR, UN OM PĂRĂSEŞTE SALA DE JUDECATĂ
Uneori trebuie să ştii să admiţi că ai greşit sau că soluţia propusă de tine nu este cea mai bună, şi să accepţi deciziile celorlalţi. Viaţa în societate implică să ştii să respecţi şi ideile altora, iar dacă ai idei diferite, să fii gata să suporţi consecinţele în caz că ideile tale îi afectează pe alţii. Dar întotdeauna poţi reveni şi poţi adopta idei şi atitudini mai bune.
 
ASPECTELE ZILEI
Venus în Rac în cuadratură cu Uranus în Berbec
Acest aspect este destul de puternic, tocmai prin elementul surpriză pe care-l oferă. Este posibil ca aceste evenimente pe care le trăim să fie mai degrabă neaşteptate, revoluţionare în plan sentimental şi emoţional dar a căror expresivitate să fie mai mult dură şi raţională decât caldă şi plăcută. Este posibil să apară între partenerii de viaţă discuţii neaşteptate sau chiar certuri din motive principiale, neînţelegeri datorate divergenţei de idei sau să fie aspru sancţionată posesivitatea şi reducerea gradelor de libertate.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top