16 iunie 2013

Dacă ieri asteroidul Junona a trecut în mişcarea aparent retrogradă, acum este rândul lui Chrion. Practic aflat în semnul Peştilor, Chiron, pe toată perioada retrogradării sale, până în 19 noiembrie, ne vorbeşte despre înţelepciune, care aduce vindecare, despre iubirea cu sufletul care ne ajută să ne descoperim calea, despre dedicare şi smerenie, care ne determină să ne desăvârşim.Când un om se decide să facă ceva bun, el trebuie atunci să facă faţă la tot, dar trebuie să-şi asume pe deplin responsabilitatea pentru ceea ce face. Indiferent ce face, el trebuie mai întâi să ştie pentru ce o face, apoi el trebuie să înceapă să acţioneze fără să aibă deloc dubii sau regrete. Poziţionat la gradul 14 Peşti, practic în puterea zodiei, ne învaţă că fiecare are ar trebui să înveţe să descopere cât are nevoie, căci ceea ce nu ne este necesar ne împovărează, ne doboară, ne pune la pământ. Tot acum ar trebui să înţelegem rolul trecutului în viaţa noastră, acela de a ne învăţa, dar fără a ne identifica sau a rămâne agăţaţi în el.
Venus în trigon cu Nodul Nord, ne ajută să înţelegem în profunzime viaţa, să descoperim cu bşândeţe ce avem de făcut, să fim în armonie cu deciziile pe care le luăm.Să ne asumăm cu adevărat responsabilitatea deciziilor noastre înseamnă chiar să fim gata să murim pentru ele. Nu contează care este decizia înţeleaptă. Nimic nu poate fi mai mult sau mai puţin serios decât altceva. Într-o lume a iluziei în care moartea este un vânător, nimic nu este mic sau mare la nivel de decizie. Există doar decizii înţelepte pe care noi le luăm în faţa morţii inevitabile.
Şi ultimul aspect al zilei de astăzi, în ordin cronologic îl reprezintă Primul Pătrar, cuadratura dintre Soare şi Luna în creştere, care aduce tensiuni, în sensul de semnale sau atenţionări pentru a face ajustări. Adică când există o problemă legată de ceva, apare tensiunea pentru ca noi să sesizăm problema pentru a o remedia. Doar că problema este strict a noastră, nu a celui din faţa noastră, aşa cum suntem tentaţi să acţionăm, dar mai ales să vorbim.Asta este problema cuvintelor. Ele ne forţează sa ne simţim totdeauna lipsiţi de prejudecăţi, dar când ajungem faţă în faţă cu lumea, ele ne păcălesc mereu şi astfel ajungem în final să privim lumea ca de obicei, cu toate prejudecăţile noastre. Din acest motiv ar trebui mai degrabă să cautăm în interiorul nostru, sau să să acţionăm decât să vorbim.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
E de ştiut că pentru a scoate un gând rău din mintea cuiva, trebuie să i-o învălui de foarte multe ori cu cuvântul bun, ca s-o izbăveşti din robia gândului străin. Asta-i calea cea mai lungă: de la urechi la inimă. Arsenie Boca
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 26 GEMENI
GERUL IERNII ÎN PĂDURI
Când lucrurile par să îngheţe în situaţii aparent lipsite de energie şi de dinamism, avem prilejul să ne relaxăm şi să privim ansamblul fără să ne mai distragă atenţia schimbările obişnuite, ca să putem vedea în perspectivă, dincolo de aparenţe. Asemenea momente pot să fie şi semne ale unei activităţi intense care este pe cale să înceapă.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD  – 16 SCORPION
CHIPUL UNEI FETE LUMINÂNDU-SE ÎNTR-UN ZÂMBET
Te-ai gândit vreodată ca unul din darurile pe care le poţi face foarte uşor celorlalţi, cu generozitate şi fără să te coste nimic, este zâmbetul tău? Pare greu, mai ales când sufletul tău este plin de temeri, de neîncredere, de dorinţa de a părea serios, matur, inflexibil, şi din cauza asta ai tendinţa să ai tot timpul o figură sumbră şi severă. Poate asta te face să te simţi bine, protejat înlăuntrul tău, dar cu siguranţă asta nu creează şi o impresie plăcută celorlalţi, şi de aceea să nu te miri dacă şi ei te vor trata la fel de distant. Nu poţi primi decât ceea ce dăruieşti.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top