Săptămâna 16 – 22 iunie 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Mercur, aflat în semnul Racului, o poziţie oarecum mediocră pentru o planetă atât de dinamică; în schimb se mulează foarte bine de instabilitatea dată de acest semn, pe care Mercur, jucăuş, o transformă cu uşurinţă în detaşare sau lipsă de consecvenţă, de fapt eliberându-ne de vechi ataşamente sau înfrângând rezistenţa noastră la schimbare.
Această săptămână este una remarcabilă, notabilă, care are o dinamică extraordinară, adică, în care cu greu vom reuşi să ţinem pasul cu evenimentele care au loc. Acestea sunt amestecate, dar cu siguranţă foarte puternice, marcante. Pentru fiecare dintre noi se pare că vor avea loc revelaţii, sau că este posibil să descoperim lucruri sau fapte care ne lămuresc multe întrebări, în tot cazul, este important să ne notăm zilnic trăirile pe care le avem şi sentimentele care apar.
Mercur este într-o mişcare destul de înceată, dar cu toate acestea reuşeşte să refacă conjuncţia cu Venus, ea a mai avut loc în 25 mai, practic în acest interval de timp s-a schimbat mult conotaţia lui. Timp de aproximativ 29 de zile, ideile pe care le aveam legate de relaţiile noastre, sau de strategiile de comunicare, au suferit schimbări în sensul că dacă atunci conta doar ceea ce gândeam noi, ceea ce ne explicam la nivel raţional – Mercur era în domiciliu extrem de puternic, acum conjuncţia din semnul Racului o aduce pe Venus la poziţia de conducere. De aceea suntem mult mai echilibraţi din punct de vedere interior, mai graţioşi aş putea spune, sensibili la frumos, romantici şi deschişi spre comunicarea de la suflet la suflet. Avem abilitatea de a scrie, de a ne exprima interesele şi chiar de a reuşi să-i convingem pe cei din jur. De aceea este foarte posibil ca discursurile politice să atragă mase de oameni, campaniile de comunicare să fie reuşite iar noi să ne lăsăm înduioşaţi de ceea ce ni se spune sau povesteşte. Partea proastă a acestui aspect este că sunt exacerbate emoţiile adică dacă comunicarea este bine gândită, noi răspundem extraordinar de uşor din punct de vedere emoţional.
Duminică asteroidul Chiron a trecut în mişcarea aparent retrogradă orientându-ne mai mult atenţia spre zona spirituală, spre nevoile noastre sufleteşti, necesare pentru a ne repara şi vindeca atât trupul cât şi mintea.
Apoi Marte formează luni sextil cu Uranus, ajutându-ne să acţionăm, să fim dinamici, să răspundem cu optimism la solicitările celor din jur dar şi cu multă originalitate, de multe ori riscând sau aventurându-ne. La nivel mundan pot apare declaraţii sau acţiuni spectaculoase care atrag popularitatea maselor. Marte formează inconjuncţie cu Pluton, aspect prin care noi vedem practic numai ceea ce ni se arată, din grabă sau neatenţie nu sesizăm aspectele neplăcute, ascunse care se află în spatele aparenţelor, de unde poate rezulta o notă de dominare extrem de subtilă sau prin metode foarte fine, dificil de sesizat. Acest aspect face ca cei din jur să cam abuzeze de timpul nostru, să ne lăsăm folosiţi sau pur şi simplu să ne uzăm forţele. Obstacolele pot fi înfrânte dar cu un preţ. Din acest motiv spre sfârşitul săptămânii ne putem simţi epuizaţi având o nevoie acută de relaxare. Marte formează cuadratură cu Chiron, ceea ce sugerează că ne consumăm mult din propriile resurse, că nu găsim modalităţi prin care să înlocuim sau să completăm ceea ce consumăm, fiind posibil să ne simţim slăbiţi fizic şi să ne fie afectat sistemul imunitar.
Soarele formează Primul Pătrar duminică, moment de ajustare, de schimbare sau îmbunătăţire a strategiilor, pe care-l resimţim şi luni întreaga zi.
Apoi formează trigon cu Luna miercuri dis de dimineaţă şi conjuncţie cu Jupiter seara, aspecte karmice, extrem de puternice. Este un aspect cu care ne vom mai întâlni peste 12 ani, el punctează cumva evenimentele din ultima perioadă, fiind momentul în care fiecare dintre noi ar trebui să facă un bilanţ, o analiză cât mai exactă a acţiunilor şi activităţilor, orientându-ne spre noi colaborări, spre noi direcţii, fiind un moment prielnic pentru a deschide o nouă etapă în viaţa noastră.
La această conjuncţie se alătură steaua vorbindu-ne de principiul adevărului, de purificarea prin care toată lumea aceasta va trebui să treacă timp de 12 ani, acum fiind primele semne ale acestui început de purificare.
Tot miercuri Luna este în conjuncţie cu Spica din Balanţă dar şi cu Saturn din Scorpion, ceea ce impune atenţie la evenimentele care au loc, indiferent cât de minore ar pare ele, de fapt în subtil declanşându-se evenimente karmice, de multe ori extrem de puternice, a căror importanţă o vom înţelege abia în luna noiembrie. Avem nevoie de multă atenţie, dar mai ales de credinţă care ne dă puterea, voinţa, fermitatea de a acţiona corect, fără a genera noi datorii karmice.
Vineri dimineaţă la ora 8.03, Soarele trece în semnul Racului, practic pregătindu-ne de solstiţiul de vară, de ziua cea mai lungă, de lumina cea mai puternică, de forţa cea mai mare a vieţii. Acest solstiţiu are loc pe Luna fără direcţie, ceea ce mi îmi sugerează că până la Luna nouă din 8 iulie va fi o perioadă destul de confuză, în care ne va fi dificil să decelăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru.
De la ora 12.00, întreaga zi de vineri se va afla sub influenţa aspectului de Tripura Sundari, având armonie şi pace sufletească.
Sâmbătă Ceres va trece în semnul Leului, ceea ce ne va determina să fim mult mai receptivi la propriile necesităţi materiale, aducând o tentă de individualism fiecăruia dintre noi.
Tot sâmbătă Venus este formează conjuncţie cu Vesta, un aspect excelent pentru noi femeile şi nu numai, prin care avem posibilitatea de a analiza unde este necesar sacrificiul nostru, unde este vorba de dependenţă şi manipulare emoţională, dar este şi momentul în care ar fi bine să decidem să ne dedicăm timp şi energie vieţii noastre spirituale, încercând să descoperim direcţia spre care ar trebui să ne concentrăm întreaga atenţie sau căutările. În plus acestui aspect i se alătură şi steaua fixă Pollux care ajută cumva la înţelegerea conjuncturilor, dar aduce şi o tentă karmică, deoarece această stea se află în conjuncţie cu Nodul sud al planetei Saturn. Pollux, conform legendei este denumită ”Judecătorul fără suflet”, având o tentă puternic marţiană, amplificând combativitatea dar şi ambiţia, care de multe ori ne orientează într-o direcţie greşită.
Sâmbătă seara Soarele formează conjuncţia anuală cu Lilith, pregătindu-se de Luna Plină; acest aspect vine cumva mulat peste noaptea de Sânziene şi Rusalii. Despre acestea se poate citi un articol separat.
Spune maestrul: “Relaxează-te un pic. Nu e uşor. Avem o nevoie naturală de a face întotdeauna lucrul corect, şi credem că-l putem face lucrând fără încetare. E mult mai important să încercăm, să eşuăm, să ne ridicăm şi să încercăm din nou. Dar să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute. În mijlocului unui efort mare, să ne privim, să-I permitem să se arate şi să ne călăuzească. Câteodată să-I permitem şi să ne ţină în braţe.” Cu siguranţă în această săptămână avem nevoie de asta.
Şi să nu uităm: noi toţi vedem că trebuie să îndeplinim anumite acţiuni, să facem anumite lucruri, să rezolvăm probleme, să fim disponibili pentru ceilalţi. Încercăm tot timpul să planificăm ceva, să concludem ceva, să descoperim un al treilea “ceva”. Nu este nimic greşit în toate astea – până la urmă aşa construim şi modificăm lumea.
Dar şi actul Adoraţiei face parte din viaţă. Pentru a ne opri din cînd în cînd, pentru a fugi de noi înşine şi să rămînem în linişte în faţa Universului.
Pentru a îngenunchia, trup şi suflet. Fără să cerem nimic, fără să mulţumim pentru ceva.
Doar pentru a simţi căldura iubirii care ne înconjoară. În acele momente se pot dezlănţui lacrimi neaşteptate – lacrimi nici de bucurie, nici de tristeţe.
E un dar.
Lacrimile purifică sufletul nostru.
 
Amintiti-va sa-i chemati pe ingeri pentru a va da ajutor in orice situatie stresanta cu care va intalniti. Ingerii vor sa va ajute sa va simtiti linistiti, indiferent de ce se intampla in jurul vostru. Iata indrumarile ingerilor:
Nu luati cuvintele sau actiunile manioase ale altora la nivel personal. Intelegeti ca ei reactioneaza la propria manie interioara, care nu are nimic de-a face cu voi.
Detasati-va de toate dramele. Nu va agatati de situatiile in care sunt implicate sentimentele de vinovatie, rusine sau manie.
Chemati-l pe Arhanghelul Gabriel sa va indrume procesul de comunicare.
Chemati-l pe Arhanghelul Raguel pentru a mentine sau reface armonia in relatii.
Chemati-l pe Arhanghelul Mihael sa va protejeze de energiile dure, competitive sau pline de furie.
Faceti multe pauze in timp ce lucrati, mai ales daca munca voastra este sedentara, cum ar fi statul in fata unui computer.
Faceti zilnic exercitii fizice, pentru a va spori sentimentele de relaxare si de bunastare.
Evitati substantele chimice ce va modifica starea de spirit.
folositi afirmatia: „Sunt dispus sa eliberez acea parte din mine care ma irita atunci cand ma gandesc la tine”. Ego-ul nu-si asuma umbrele, astfel ca le proiecteaza pe alti oameni. Aceasta afirmatie ne ajuta sa ne recunoastem si sa ne vindecam partile umbrei.
Aduceti-va cu voi simtul umorului, oriunde ati merge si sunteti inconjurati de alti oameni. Rasul poate detensiona foarte repede orice situatie.
Si cel mai important: fiti mai ingaduitori cu voi insiva si cu ceilalti. Sa aveti compasiune pentru toata lumea, pentru ca, in prezent, simtim ca suntem cu mult mai sensibili.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top