Previziuni pentru săptămâna 23 – 29 iunie 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Lună, aflată în semnul de exil al Capricornului, la începutul ei, dar şi într-o poziţie de forţă, săptămâna debutând cu Luna Plină, un moment tensionat care amplifică frământările interioare şi ne obligă la evaluări. Luna va străbate până sâmbătă semnele Capricorn, Vărsător, Peşti şi Berbec. Cât stă în semnul de exil al Capricornului aduce cele mai multe încordări, amplificând nemulţumirile, mai ales cele materiale sau cele legate de imaginea socială. Din acest semn formează opoziţie cu Pluton, Mercur, Vesta şi Venus şi cuadratură cu Uranus, ceea ce face ca până marţi la mijlocul zilei să fim extrem de tensionaţi în toate planurile şi la toate nivelurile. Mai ales marţi dimineaţă sunt de evitat la primele ore – mai exact până la ora 11.00, discuţiile de orice fel, negocierile, planurile de afaceri.
Miercuri şi joi zilele sunt şi mai apăsătoare pentru că se resimte intens faptul că Mercur este staţionar retrograd, practic de miercuri de la ora 16.08, practic blocând activităţile comerciale, aducând tensiuni şi nemulţumiri în familie, probleme casnice, dar şi o proastă funcţionare a aparaturii electro casnice, a calculatoarelor de orice fel şi tehnicii de vârf. Va rămâne în mişcarea aparent retrogradă până la data de 20 iulie, iar în semnul Racului până în 8 august. Din acest semn va anima cuadratura Pluton Uranus, aducând numeroase dispute, nemulţumiri în masă, revolte şi agitaţie la nivel de grupuri sociale.
Luna în semnul Vărsătorului, amplifică şi ea tensiunile de miercuri şi joi datorită cuadraturii cu Saturn retrograd pe de-o parte, iar, pe de altă parte, din acest semn practic ne obligă să găsim rezolvări la problemele importante, presându-ne să înţelegem ce avem de făcut, lipsindu-ne de varianta unor compromisuri. Practic este deosebit de tranşantă şi face ca totul să fie greu de negociat sau adaptat.
Miercuri Jupiter va schimba semnul, va trece în zodia Racului, unde îşi schimbă evident influenţa asupra noastră, pentru că în această zodie se află în exaltare faţă de poziţia de exil din semnul Gemenilor, schimbând radical şi vibraţia de la aer la foc. Tradus Jupiter ne va aduce de foarte multe ori rezolvări miraculoase, dar, în acelaşi timp este justiţiar, practic aducând în prezent, prin manifestări sau revendicări, legi importante, care avantajează poporul, familia şi identitatea naţională. Începutul nu va fi simplu, mai ales că Jupiter, imediat intrat în semnul Racului formează conjuncţie cu Lilith, conjuncţia exactă având loc în 12 iulie. Mai mult decât atât Jupiter activează cuadratura Pluton Uranus prin opoziţia pe care o formează cu Pluton. În acest fel, timp de mai bine de şase luni, orice aspect pe care orice planetă îl formează cu Uranus, va declanşa schimbări radicale, atât la nivel de conştiinţă, lucrând în profunzimea structurilor noastre, cât şi la nivel mundan, obligând la revoluţii profunde legate de funcţionarea societăţilor.
Această tensiune este extrem de constructivă pentru că odată decise schimbările radicale sau înţelese problemele, ne ajută să ne descoperim pe noi înşine, să facem transformări importante în forul nostru interior. Practic sunt câteva săptămâni extrem de agitate, cam până la jumătatea lui iulie, apoi avem o perioadă de răgaz, de meditaţie, de interiorizare şi deliberări, o a doua rundă urmând în lunile septembrie, octombrie.
Partea bună a trecerii lui Jupiter în semnul Racului, este – pe lângă poziţia de exaltare care ne ajută să reuşim în toate proiectele care ne reprezintă şi în care am investit suflet, muncă, răbdare, dedicare şi imaginaţie – aceea că formează o minunată Piramidă de apă împreună cu Saturn şi Neptun. Această configuraţie ne sprijină să reuşim, iar tot ceea ce este necesar să facem, să construim, să realizăm se va împlini cu multă uşurinţă. Există condiţionarea, adică face parte din planul nostru de viaţă. Secretul este acela de a observa, de a lăsa lucrurile să se întâmple pentru a descoperi către ce direcţie suntem îndrumaţi.
Săptămâna aceasta are şi aspecte extrem de frumoase şi bune, Soarele formează trigon cu Saturn şi Neptun, practic ormând Piramida de apă, care va fi accentuată apoi de implicarea lui Jupiter, ceea ce înseamnă, că în această săptămână primim primele semnale legate de direcţiile care ar fi de urmat. Secretul este să fim atenţi mai ales la nivelul percepţiilor extrasenzoriale, să notăm, analizăm şi ţinem cont de intuiţie, de vise, de senzaţii, de informaţiile pe care le primim mai ales la nivel subtil, dar evident şi concret.
Marte este în trigon cu Junona, ajutând acţiunile de grup, sau cele care au la bază proiecte comune sau sociale.
Joi, Venus părăseşte semnul Racului şi trece în zodia Leului, de amplifică orgoliu şi dorinţele dar, ajută orice fel de activităţi artistice.
Vineri Soarele şi Luna sunt în trigon descrescător, susţinând activităţile prin care finalizăm acţiuni iniţiate cu ceva vreme în urmă; aspectul ne susţine pentru a îndrepta neglijenţele, greşelile şi de a rectifica erorile de mentalitate sau prejudecăţile.
Sâmbătă, până la ora 16.30, este bine să ne relaxăm, să ne odihnim, pentru că ne este dificil să ne concentrăm şi avem o stare de oboseală accentuat, care ne scade aproape de 0 eficienţa.
Din punct de vedere al tradiţiilor dar şi spiritual, este o săptămână foarte intensă, ea începe cu o sărbătoare extrem de puternică şi subtilă, duminică, Pogorârea Sfântului Duh sau Cinzecimea, în popor denumită Rusaliile, această sărbătoare se continuă luni cu naşterea Sfântului Ioan Botezătorul denumită în popor Sânziene, care se suprapune cu a doua zi de Rusalii şi sărbătorirea Sfintei Treimi. Foarte puternică şi interesantă această suprapunere de sărbători, care va avea urmări evidente.
Marţi începe postul pentru Sfinţii Petru şi Pavel, iar sâmbătă se serbează ziua lor.Pe 29 iunie se face pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.patronii “şcoalelor” şi ai dascălilor, învăţătorilor, profesorilor.  Se spune că, atunci când Sfântul Petru plesneşte din bici, din şfichiul biciului sar scântei care, căzând pe Pământ, se prefac în licurici. Licuricii sunt blagosloviţi de sfânt ca să lumineze calea rătăciţilor prin păduri. Ei se ivesc aproape tot timpul în preajma acestei zile.
Cei doi apostoli sunt sărbătoriţi împreună pentru ca au murit în aceeaşi zi, în timpul prigoanei creştine. La această dată are loc şi Târgul de fete de pe muntele Găina.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top